Šta je novo?

Ubuntu na Android tablet-u!?

ProMaster

Slavan
Učlanjen(a)
17.02.2011
Poena
375
Pozdrav tableticari.. :)

Da li je neko imao iskustvo sa Ubuntu-om na svom tab-u? Vidim da se vrte neki tutorijali, od kojih mi je nekako najpouzdaniji ovaj:
http://www.youtube.com/watch?v=qIYKKLX8lJM .

Konkretno na snimku u pitanju je Asus TF101, a imajuci u vidu da su od tad do sad izbaceni mng mocniji uredjaji, verujem da na nekoj novijoj masini radi jos bolje.
Interesuje me da li vredi stavljati ovo na tab, tj koliko je funcionalno i finger friendly i naravno necije iskustvo ukoliko ima uopste nekog, kao i mozda preporuka za neki drugi optimizovaniji ubuntu. :wave:

I da izbegao bi brick neki, ako je moguce.. :D :d

Ja link ne mogu da otvorima. Kaze da je video unavailable.
Ne znam za tablete i ostale uredjaje ali pre jedno 2 meseca sam snimio Ubuntu na svoj Galaxy S3 (pokrece se kao virtualna masina iz Androida) uz pomoc neke aplikacije sa Marketa i mogu ti reci da je radio nikad ocajnije. Bas bas neupotrebljiv rad. Kocio je, seckao itd. Ne znam da li su u medjuvremenu nesto popravili i optimizovali ali ja sam imao lose iskustvo na brzom hardware-u telefona. E sad za tablete ne znam koja je prica.

Ja link ne mogu da otvorima. Kaze da je video unavailable.
Ne znam za tablete i ostale uredjaje ali pre jedno 2 meseca sam snimio Ubuntu na svoj Galaxy S3 (pokrece se kao virtualna masina iz Androida) uz pomoc neke aplikacije sa Marketa i mogu ti reci da je radio nikad ocajnije. Bas bas neupotrebljiv rad. Kocio je, seckao itd. Ne znam da li su u medjuvremenu nesto popravili i optimizovali ali ja sam imao lose iskustvo na brzom hardware-u telefona. E sad za tablete ne znam koja je prica.

Srecnija ne moze biti nikako, s obzirom da galaxy tab ima losiji hw od tog S3.. :( Bedak.. Realno nije da bih ga nesto koristio non stop, ali cisto onako experimentalno.. :)

p.s. Link kod mene normalno radi.. :sceptic:

Ae ovako da probamo...

Poslednja izmena:
Bez tasature i misa ovo je neupotrebljivo.
Inace je skroz zanimljivo.

sh0ne je stavio emulaciju i zato se vuce. Nema veze sa Ubuntu. Ako ga ne pokrene GS3 sta ce da ga pokrene.
Drugo ne vidim nikakvu svrhu operativnog sistema Ubuntu. Zasto, objasnicu nasiroko, moram.
Sta znace i cemu sluze operativni sistemi sami za sebe – Windows, Android, Linux, Ubuntu,... nicemu. Sta znaci sto je Linux najbolji (tako kazu) a meni ne treba on vec programi za fotografiju, prelom knjiga, dizajn. A njih najvise ima na ovom Windowsu (sto ne valja – tako kazu). Sta ce mi Ubuntu ili FireFox OS na Nexus 7 tabletu. Sta ce mi i Android na njemu. Ne treba mi ni za sta vec neka od stotinama hiljada aplikacija koje za njega postoje a ja izaberem jednu koja mi odgovara.
Ostalo je sve smekerica, nista vise.

sh0ne je stavio emulaciju i zato se vuce. Nema veze sa Ubuntu. Ako ga ne pokrene GS3 sta ce da ga pokrene.
Drugo ne vidim nikakvu svrhu operativnog sistema Ubuntu. Zasto, objasnicu nasiroko, moram.
Sta znace i cemu sluze operativni sistemi sami za sebe – Windows, Android, Linux, Ubuntu,... nicemu. Sta znaci sto je Linux najbolji (tako kazu) a meni ne treba on vec programi za fotografiju, prelom knjiga, dizajn. A njih najvise ima na ovom Windowsu (sto ne valja – tako kazu). Sta ce mi Ubuntu ili FireFox OS na Nexus 7 tabletu. Sta ce mi i Android na njemu. Ne treba mi ni za sta vec neka od stotinama hiljada aplikacija koje za njega postoje a ja izaberem jednu koja mi odgovara.
Ostalo je sve smekerica, nista vise.

Kapiram ja tebe skroz, ja sam lepo rekao da ne planiram da ga koristim non-stop, vec cisto onako, da vidim kako radi, jer su najavili za kraj godine Ubuntu sa telefone, pa reko da vidim kako i ovo izgleda na tabu...

Jeste bila emulacija kao sto i rekoh da je "virtuelna masina" u pitanju bila u Androidu. Isto tako sam to uradio pre jedno 2 meseca kada je ste to bilo u zacetku. Moguce da su sada optimizovali i prilagodili nesto pa radi mnogo bolje. Ili nisu. Nisam skoro proveravao a da budem iskren nisam ni prvi put imao potrebu za tim nego rekoh ajde da probam i vidim kako Ubuntu radi na telefonu. U to vreme je emulacija radila ocajno. Cudio sam se koliko je lose radilo obzirom na hardware u GS3. Kao da sam instalirao na neki 486 racunar.
Da li postoji fora da se obrise Android a instalira Ubuntu to vec ne znam.

@ProMaster Aplikacija se sada zove Complete Linux Installer. Skini sa Marketa, isprati uputstvo i vidi da li je to ono sto si hteo.

Poslednja izmena:
Jeste bila emulacija kao sto i rekoh da je "virtuelna masina" u pitanju bila u Androidu. Isto tako sam to uradio pre jedno 2 meseca kada je ste to bilo u zacetku. Moguce da su sada optimizovali i prilagodili nesto pa radi mnogo bolje. Ili nisu. Nisam skoro proveravao a da budem iskren nisam ni prvi put imao potrebu za tim nego rekoh ajde da probam i vidim kako Ubuntu radi na telefonu. U to vreme je emulacija radila ocajno. Cudio sam se koliko je lose radilo obzirom na hardware u GS3. Kao da sam instalirao na neki 486 racunar.
Da li postoji fora da se obrise Android a instalira Ubuntu to vec ne znam.

@ProMaster Aplikacija se sada zove Complete Linux Installer. Skini sa Marketa, isprati uputstvo i vidi da li je to ono sto si hteo.

Hvala Shone.. Evo skidam.. :)
Ma kakvo brisanje androida, dok ovoj ubuntu ne stane na noge, pa i tad ne bi to radio, prvenstveno zbog APP.. Mada ako bude moguce pokrenuti neku Win aplikaciju kao sto govore, trebalo bi da zazivi..

Poslednja izmena:
Nema na cemu. Ipak je ovo BenchForum. :)
Javi utiske i da li je to sto si ti hteo.

Nema na cemu. Ipak je ovo BenchForum. :)
Javi utiske i da li je to sto si ti hteo.

Hocu, samo posto cu ici na onu full varijantu, stavicu, vcr da mi se skida tih 2GB valjda.. *** zivot u 2013. sa netom od 1.5mbps plus divni Orion telekom i njihovi ugovori... :wall::lupko::crash: <----- to oslikava moju svakodnevnicu.. :D

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Sad sam malo gledao i izgleda da ne mozes, ovo je ipak samo za nexus. Video sam da moze da se instalira i na galaxy, potrazi na googlu ali ne bi ti radio touch screen tako da bi morao koristiti mis, imas upustvo na xda.

Sad sam malo gledao i izgleda da ne mozes, ovo je ipak samo za nexus. Video sam da moze da se instalira i na galaxy, potrazi na googlu ali ne bi ti radio touch screen tako da bi morao koristiti mis, imas upustvo na xda.

Ma odustao sam od svega.. Kad bude nesto krsteno tad cu da probam, ianako su rekli da ce biti uskoro.. A i nemam BT mis..

Vrh Dno