Šta je novo?

Ubuntu bootovanje sa cda

gruica

Slavan
Učlanjen(a)
18.12.2005
Poena
309
Postovanje....

Imam jedan "mali" problem:

Procitao sam na forumu da Ubuntu u kombinaciji sa lap-topom moze da znaci smrt za HDD

Ja, posto ne koristim cesto Ubuntu (jednom nedeljno), dizem sistem sa CDa, odradim to sto imam i posle normalno dizem sistem sa HDDa.

Da li je to bezbedna varijanta, ili je mozda najgluplja koja bi mogla biti???

Kada podizez sistem sa CD-a tvoj hardware ostaje netaknut. Tako da nemas cega da se bojis. A inace, moje misljenje o tome da Ubuntu moze da znaci smrt za HDD, to je najobicnija glupost, najobicniji FUD od strane M$ ili nekog kome je M$ platio da to izjavi. Slobodno koristi Ubuntu i uzivaj u slobodi. ;)

Hvala!!!

Koristim Ubuntu za programiranje (na lap-topu) pa kad rece covek da smeta HDDu malko sam se zabrinuo...

Ako ga koristis kao LiveCD, nema potrebe da brines. Mada mislim da nema potrebe da brines ni ako ga imas instaliranog na HDD. Nisam bas upoznat sa tom problematikom jer nemam laptop, ali nisam jos video na netu da je nekome crkao hard disk na laptop-u, a da je koristio Ubuntu. ;)

Onda cu koristiti ovako, sa cedeja.

Ako bude nekih problema - prijavicu (cisto da ostatak mase zna, za prevenciju)

:wave: :wave: :wave:

Dell je istalirao Ubuntu na svoje laptopove, ne verujem da bi to radili da Ubuntu stvarno ubija HD-ove.

Ubuntu i Kubuntu koriste GRUB boot loader, ali prisetovanjima za instalaciju na poslednjem koraku obe distribucije, moze se samo videti da je boor loader GRUB ali ne moze da se konfigurise, pa rekoh da pitam ovde a da ne otvaram novu temu:

Posto imam XP i VISTU, dal ce obe distribucije da automatski odrade setovanje boot loader-a ili...?

Imam trenutno SUSE al bi probao Kubuntu, al kod SUSE-a postoji setovanje boot menija i za GRUB i za LILO a ovde nema nista sem toga da je boot loader GRUB.

Vrh Dno