Šta je novo?

Ubuntu 9.10

no limit

Cenjen
Učlanjen(a)
31.10.2009
Poena
154
juce sam skinuo Ubuntu9.10i instalirao (sad imam i XP i Ubuntu)... sad me zanima kako na njoj da namestim net... na windowsu xp sam se konektovao preko wireless pppoe konekcije (usename i pass) kako i sta treba da uradim da mi radi net na ovom sistemu.. (o ovom sistemu neznam skoro nista-juce sam tek cuo za njega pa bih molio za detaljnije objasnjenje) a wireles kartica mi je Ralink WL-150G-C...

Novi Ubuntu ima krajnje jednostavan network manager, pokreni ga i baci pogled da li on vidi tvoj wireless adapter. Ako ga vidi, verujem da ti neće biti problem da sve podesiš. Ako ga ne vidi, možda ćeš morati da tražiš drajvere za njega. Wireless drajvera po pravilu ima, problem su uglavnom samo neke stvarno stare kartice gde se moraju koristiti Windows drajveri preko ndiswaepper-a.

windows mi karticu prepoznaje kao model RT6x.. i nasao sam drajver za karticu ali neznam kako da ga insaliram,:S: .. jel moze odjasnjenje kako da ga instaliram>? i za svaki slucaj i kako se brise ako taj drajver nebude odgovarao (nasao sam nekoliko drajvera za tu karticu pa ako jedan nebude radio da znam kako da ga obrisem>... i gde se nalazi network manager?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno