Šta je novo?

Ubuntu 9.10 i usporenje

Dark_AveNGER

Čuven
Učlanjen(a)
23.01.2004
Poena
630
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Da li se nekome desilo da se odjednom ceo sistem usporio, response za sve radnje je nekoliko puta sporiji, komandom TOP iz terminala sam par puta video flash proces da ide i do 125% CPU vremena. Kad taj proces nije aktivan, zauzeće procesora po jezgrima ide do 25%, nije mi jasno šta je to što CPU radi? To mi se desilo kada sam prošle nedelje uradio update.
Tražim već par dana po forumima rešenje ali bez uspeha.

Imate li neku ideju šta bi mogao da proverim?

flash proces je: npviewer.bin

Sad mu vidim putanju u kojoj je instaliran /usr/lib/nspluginwrapper/i386/linux/npviewer.bin a ja imam 64bit system?

EDIT: Samo da dodam, malo pre sam "probao" da pustim 1080P .mkv i toliko secka kao da je unutra spectrum a ne quad core CPU, zvuk se desinhronizuje i onda potpuno nestane, komandom TOP sam video da smplayer zauzima CPU i do 2000%, pa ovo je neverovatno!!?

@moderatori: imao sam opciju edit, međutim dok sam otkucao tekst vreme mi je isteklo, izvinjavam se

Hoće to tako Flash plejer da poblesavi kada se duže surfuje iz Firefox-a. Ubij npviewer proces, to mu je wrapper, i vidi da li posle toga zauzeće opada. Možeš probati i Operu, ona generalno bolje barata Flash-om. Možeš da probaš i instaliraš nativni 64-bitni Flash plejer za Linux, ali on je nakon godinu dana od predstavljanja još uvek u alfa fazi, a Adobe se baš nije polomio od žurbe da ga konačno dovrši.

Što se tiče gledanja filmova, probaj VLC plejer, on je majka za te stvari. Takođe treba da pogledaš da li ti je uključena video akceleracija na grafičkoj karti (ako je tvoj model ima i odgovarajući drajver je instaliran).

Izgleda da sam rešio misteriju, pre jedno 10-ak dana sam instalirao cpudyn da nešto pogledam i zaboravio na njega a izgleda da mi je on throttle-ovao CPU non-stop i tako se javljalo to usporenje, moram još malo da istestiram sistem ali mi posle deinstalacije nekako življe izgleda na prvi pogled.
Flash player sam instalirao iz Synaptic-a, valjda "on" zna kako i šta treba da instalira?
Što se tiče filmova, koristim mplayer i njegov frontend smplayer, VLC jako retko, ovaj mi je nekako lakši za korišćenje pa sam njega izabrao.

Zaboravio sam da dodam, najzanimljivije je što cpudyn nisam uopšte video u procesima, slučajno sam se setio toga i našao rešenje problema. Mašina radi kao zmaj sada, kao što je inače pre i radila.

Vrh Dno