Šta je novo?

Ubuntu 9.10 i TP-LINK TL-WN722NC problem oko drajvera

sh0ne

Slavan
Učlanjen(a)
08.08.2005
Poena
349
Instalirao sam Ubuntu 9.10 ali ne nalazi drajvere za USB Wireless adapter od TP-Link-a TL-WN722NC... Trazio sam nesto malo po Netu ali bez nekog uspeha.. Da li neko mozda moze da mi pomogne i usmeri na pravi put kako bih uspeo da namestim Wireless??

Koliko znam ovaj uredjaj ima Atheros chip u sebi ali od drajver za Linux ni traga ni glasa..
Negde sam cak i procitao da ne postoji nikakav drajver za doticni uredjaj ali se ja potajno nadam da to nije istina.. Any ideas?

Probao sam i sa ndiswrapper-om...
Kada iz njega izaberem najnovije drajvere za XP sa sajta TP-Link kaze mi da drajver ne valja..
Kada izaberem recimo drajvere sa CD-a za XP x86 i Vistu x86 kaze da su drajveri instalirani ali da hardware nije prisuta iako je USB adapter sve vreme ukljucen u USB... ???

Koliko sam primetio taj TP link nije podrzan ni preko ndiswrappera ni preko MadWiFi-a. Mislim da nema drajvera za njega.
Saznaj koji je tačno Atheros čip u njemu pa probaj da nadješ drajver za njega.
Shta ti kaže komanda lsusb?

Kaze: ID 0cf3:9271 Atheros Communications, Inc.
Trazio sam pod ovim ID i slaba valjda. Naleteh jos na par slicnih problema Netu i svi su ostali nereseni.
Avanicno kao model pod tim nazivom se ne nalazi na njihovim sajtovima a i ne znam tacan naziv chipa osim da je Atheros. Mozda da pokusam sa nekim drugim..
Nego me buni to sto dobijam onakve poruke pri instalaciji drajvera sa XP ili Vistu u ndiswrapper-u..

Nije ni vazno vise.. Vratio sam doticni USB Wireless adapter i pazario TP-Link TL-WN651G PCI karticu..
E sad se javlja opet problem..
Ubuntu 9.10 je ne prepoznaje.. Ubuntu 9.04 je normalno prepoznaje..
U 9.04 u Restricted Drivers imam i opciju madwifi drivers dok te opcije u 9.10 uospte nema.. Ima samo nVidia drivers ali nikakvi drugaciji..
Kako sada da instaliram drajvere i odakle sa novu wireless karticu?

Sve sam to procitao i prelistao ali je problem i dalje bio prisutan.... Sve dok nisam otkaciom mrezni kabal sa integrisane mrezne i odmah je proradila Wireless PCI kartica..
Jel moguce da pod Ubuntom ne mogu da rade obicna i Wireless kartica posto pod Winodows-om rade obe u isto vreme bez problema ili je to opet neki bug do MadWiFI drajvera?

Verovatno te zahebava Network Manager koji je poznat po slicnim biserima, pokusaj da privremeno disablujes isti, proguglaj malo pa ces sigurno naci nesto konkretno u vezi toga ;)

ljudi i ja imam taj problem sa TL-WN722NC sad sam stavio linux ubuntu 10.10 kako da skinem drajver i dje ako postoji posto sam video da jos ovde ioma isti problem sa tim .
meni radi normalno na win 7 i jel mogu ovde da ga skinem pa da ga prebacin preko USB ?
unapred hvala :shock:

Nazad
Vrh Dno