Što se tiče drajvera za grafičku, veoma negativno iskustvo imam sa ATI Radeon HD 5670 karticom na Ubuntu 12.10 i 12.04. Drajvere sam instalirao tako što sam ih skinuo sa AMD-ovog sajta, napravio deb pakete i instalirao. Problem je u tome što su Steam igrice neigrive (na primer Team Fortress 2 i Shank 2). Kad restartujem računar i kad prvi put pokrenem igricu, igrica radi savršeno, prosto leti. Međutim, kad izađem iz igrice i nakon toga surfujem, slušam muziku, chatujem, i kad nakon toga ponovo uđem u igricu, igrica postane neigriva skroz, prisutan je NAGLI pad fps-a. Da napomenem da zatvaram sve aplikacije pre nego što uđem u igricu (Chrome, Clementine player, Skype, Pidgin). Isti je problem je prisutan i sa 13.1 drajverom i sa SVIM 13.2 beta drajverima.
Jel ima neko možda ideju u čemu bi mogao biti ovde problem? Zašto dolazi dok naglog pada fps-a kad sistem duže radi?
Konfiguracija je iz potpisa. Prinuđen sam sad da korisim Windows zbog igrica jer je na Linuksu na mašini iz poptisa skroz neigrivo.