Šta je novo?

Ubuntu 12.10 (Quantal Quetzal)

Mislim da je bilo da se pritiska F1 da ti izadju ove opcije?

Što se tiče drajvera za grafičku, veoma negativno iskustvo imam sa ATI Radeon HD 5670 karticom na Ubuntu 12.10 i 12.04. Drajvere sam instalirao tako što sam ih skinuo sa AMD-ovog sajta, napravio deb pakete i instalirao. Problem je u tome što su Steam igrice neigrive (na primer Team Fortress 2 i Shank 2). Kad restartujem računar i kad prvi put pokrenem igricu, igrica radi savršeno, prosto leti. Međutim, kad izađem iz igrice i nakon toga surfujem, slušam muziku, chatujem, i kad nakon toga ponovo uđem u igricu, igrica postane neigriva skroz, prisutan je NAGLI pad fps-a. Da napomenem da zatvaram sve aplikacije pre nego što uđem u igricu (Chrome, Clementine player, Skype, Pidgin). Isti je problem je prisutan i sa 13.1 drajverom i sa SVIM 13.2 beta drajverima.
Jel ima neko možda ideju u čemu bi mogao biti ovde problem? Zašto dolazi dok naglog pada fps-a kad sistem duže radi?
Konfiguracija je iz potpisa. Prinuđen sam sad da korisim Windows zbog igrica jer je na Linuksu na mašini iz poptisa skroz neigrivo.

Samo da se javim. Kupio sam NVIDIA GeForce 650 GTX i propevao sam. Sve neuporedivo bolje radi u poređenju sa Atijem. Propevao sam! :) Nikad, ali nikad vise neću kupiti AMD/ATI grafičku.
Zar im je toliko teško da srede drajver?

Vrh Dno