Levčanin
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 28.09.2009
- Poena
- 169
Drug mi doneo njegov mali netbook intel atom Compaq Mini na kome je instalirao najnoviji ubuntu i ostavio ga kod mene da mu namestim sve ostalo. Ja se prvi put susrecem sa ovim sistemom i uspeo sam da ga konektujem na moj ethernetLAN i prikljucim internet i evo radi net.
Nikako ne mogu da mu ukljucim wireless tj da vidi mreze okolo. Updatovao sam linux i za wireles mi izgleda nudi 2 drivera , ne znam koji da instaliram za ovaj maleni netbook :
broadcom wireless driver B43 ili broadcom wireless STA koji ide?
takodje sta jos treba da instaliram od drivera vidim da mi ne nudi nista vise u aditional drivers jel treba nesto da jurim po netu i gde ( cam , mic , gpu) ?
hvala i izvinite nisam imao vremena za temeljan search po forumu a ne znam nista o linuxu
Edit.
Uspeo sam stavio sam STA driver i vidi okolne mreže.
Sad se pitam koje još drivere treba staviti na ovaj sistem ovo baš i nije kao windows 7 ?:d
Nikako ne mogu da mu ukljucim wireless tj da vidi mreze okolo. Updatovao sam linux i za wireles mi izgleda nudi 2 drivera , ne znam koji da instaliram za ovaj maleni netbook :
broadcom wireless driver B43 ili broadcom wireless STA koji ide?
takodje sta jos treba da instaliram od drivera vidim da mi ne nudi nista vise u aditional drivers jel treba nesto da jurim po netu i gde ( cam , mic , gpu) ?
hvala i izvinite nisam imao vremena za temeljan search po forumu a ne znam nista o linuxu
Edit.
Uspeo sam stavio sam STA driver i vidi okolne mreže.
Sad se pitam koje još drivere treba staviti na ovaj sistem ovo baš i nije kao windows 7 ?:d
Poslednja izmena: