Šta je novo?

Ubrzanje ADSL-a - Zvanicno!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
El zna neko da li je poskupeo SMIN od NG?
Sorry za off ;)

...

Evo konacno pustise paket Click 16:

A download, evo celog screenshota posto mi nesto ne radi Alt+Prtsc:

POZDRAV

Od zadnjeg ubrzanja net je u vecernjim casovima postao ne upotrebljiv.

Moj ruter pola sata nije uspeo da uhvati link, odjednom pukla veza.
Morao sam izvadim ruter iz uticnice pa opet da ga ubodem da bi mogao na net.

Ja sam juce promenio paket na 16Mbit-a i vec posle sat-dva su mi ubrzali, ali na 8 Mbit-a. Rekli su da se sve to zavrsi za 48 sati i da moraju da testiraju kvalitet parice za najbrzi paket. Pogledajte ove parametre u screenshotu i recite kako vam deluje, cini mi se da sam vidjao ljude sa slicnim vrednostima koji idu mnogo dalje od 8 Mbit-a. Ono sto me brine je sto sam jednom bio konektovan na 9 Mbit-a, pa bi to mozda moglo da znaci da su mi stvarno pustili najbrzi paket, ali da mi je ovo maksimum.

Jel moguce da nesto nisam dobro podesio?

adslgw0.png

Poslednja izmena:
Ovo je na granici da radi sa ovom brzinom. Veca brzina je moguca samo ako se poveca izlazna snaga ka tebi.

Pa sta da radim? Da se mirim sa ovim ili da trazim da nesto urade?
Meni sve ovo ne govori skoro nista, posto se bas i ne razumem...

Na ovom ruteru nema onog predvidjanja maksimalne moguce brzine.

Poslednja izmena:
SNR Margin treba da bude bar 6 dB, kao sto je kod tebe. Medjutim, sa povecanjem brzine povecace se slabljenje, pa ce SNR Margin da se smanji u slucaju da izlazna snaga ostane ista. Medjutim, nisam siguran da ta snaga moze da se povecava i koliko.

Podneo sam zahtev za povecanje brzine na 16 mb/s danas su povecali:

Realno nesto preko 13 mb/s a kad radi i IPTV brzina padne za jos par megabita, tako da ako hocu maksimum koji je oko 1600 KB/s moram da iskljucim STB.

Prilozi

• RS download.jpg
    RS download.jpg
    134.2 KB · Pregleda: 103
Poslednja izmena:
Jel mozes da postujes parametre koje sam ja postovao, cisto da uporedim?

Tanko je to, stvarno.

Pocni od svoje unutrasnje instalacije. Ja sam kod mene u vreme dial-up-a stavio sve nove zice sa sto manje prekida. Ako ti to ne popravi kvalitet ostaje ti da pises prigovore i zalis se i nadas se da ces nekom dosaditi i da ci zameniti spoljni kabl, cvoriste ili sta vec ima tamo prema centrali.

Evo kako je kod mene, a nisam bas blizu centrale. Putem imam preko 2 KM a pitaj boga koliko ima zice.

Prilozi

• TP-LINK ADSL Router1.pdf
    34 KB · Pregleda: 352
Izgleda da definitivno ne moze speed up sa 4 na 6 ... WTF? Tek sad je speed up smislen ...

Poslednja izmena:
Hvala na odgovorima.
Ne verujem da je problem u unutrasnjoj intalaciji, posto je sve relativno novo. to bi lako resio, nego se bojim tih delova nad kojim nemam kontrolu.

Jel bi mogao problem da bude i u splitteru ili necemu slicnom?

Sa iskljucenim STB, paket od 16mbit

Sa rapida download ide 1700KB

Ja se prijavio za ADSL SpeedUP u subotu...sinoć toku noći mi se resetovao i KOMP i ruter ! Bio sam na 2048/192...sad stoji 4096/256...ali kad kliknem na ono dugmence za ADSL SpeedUP samo javi "nepoznata korisnicka adresa"...a niko me nije obavestio da mi je Speed UP uspešno aktiviran... ??
Hoće sad stalno u settingsu rutera da mi stoji 4096/256 ? I šta znači ova greška sa "nepoznatom IP adresom" ... ?

Još ne...imam podnet zahtev od 19tog Oktobra ali port još nije prekonfigurisan niti se išta dešava po tom pitanju... :(

Ja sam imao isti taj problem (nepoznata koriscnicka adresa), pokusavao da objasnim ovima u podrsci i nisam uspeo, odustao... Nisu nesto dobro odradili. Mada meni je problem delimicno bio i zbog iptva

bolje i da ne uzimas IPTV jer ovo goMno sto dolazi uz njega od routera (HG520) se restartuje cim se promeni ip adresa tj na svakih 1-2h.Ja ludim jer stalno puca mreza :S:

Meni radi savrseno, nikakvih restarta nema :)

Poslednja izmena:
kada sam zvao podrsku lik kaze ladno,to je normalno pri menjaju IP adrese :S:

Tuzi ih. Puno srece. :)
Svasta covek moze ovde da procita.

Ovo se kvalifikuje za potpis..:p
@bobovox
Nemoj da ih tuzis molim te,neces dobro da prodjes,prelistaj malo teme na forumu a mozes da pogledas i neku literaturu na temu ADSL-a.
Poz

Pa sobzirom da se tete u telekomu frljaju da je to sigurno i jedino kod njih zagartovano :D sto da ne :p

Ja u sredu dizem tuzbu za raskid ugovora za IPTV :p

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno