Šta je novo?

Ubrzajte ucitavanje Acrobat Reader-a

pTomic

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
31.01.2002
Poena
660
Izbacuje ucitavanje svih nepotrebnih plugin-ova za Acrobat Reader.

Adobe Reader Speed-Up automates the process of speeding up Adobe Reader's launch time by disabling the majority of plugins that are completely useless for most users.

This small program (~58kb) supports the speed-up of the following:

Adobe Acrobat 3.0 (experimental)
Adobe Acrobat 4.0
Adobe Acrobat 4.0.5
Adobe Acrobat 5.0
Adobe Acrobat 5.1
Adobe Acrobat 5.5
Adobe Reader 6.0
Adobe Reader 6.0.1

Prema tome...obrnuto od ( sudeci po imenu ) ocekivanog - za sve verzije "velikog" Acrobat-a i samo za najnoviju 6 veziju Reader-a ;) ...ajd priznajte koga nije mrzelo da skida i instalira ogroman novi Reader ! :)

A sad da bi jos malo zbunili protivnika sledi:

Adobe Reader SpeedUp - Click here to download v1.10
Adobe Reader SpeedUp is a simple application that was created to help make the loading time of Adobe's Adobe Reader software bearable for everyday use. AR SpeedUp only needs to be used once (a process taking only a few seconds) and then your 'Reader will be transformed forever.

Sajt autora: http://www.tnk-bootblock.co.uk/prods/misc/index.php

drapin je napisao(la):
Adobe Reader Speed-Up automates the process of speeding up Adobe Reader's launch time by disabling the majority of plugins that are completely useless for most users.

This small program (~58kb) supports the speed-up of the following:

Adobe Acrobat 3.0 (experimental)
Adobe Acrobat 4.0
Adobe Acrobat 4.0.5
Adobe Acrobat 5.0
Adobe Acrobat 5.1
Adobe Acrobat 5.5
Adobe Reader 6.0
Adobe Reader 6.0.1

Prema tome...obrnuto od ( sudeci po imenu ) ocekivanog - za sve verzije "velikog" Acrobat-a i samo za najnoviju 6 veziju Reader-a ;) ...ajd priznajte koga nije mrzelo da skida i instalira ogroman novi Reader ! :)

Sajt autora: http://www.tnk-bootblock.co.uk/prods/misc/index.php

postoji acrobat 6.0 pro vec par meseci...

izuzetno najkorisniji program koji sam pokupio u poslednjih 6 meseci :) hvala!

Miroslav je napisao(la):
izuzetno najkorisniji program koji sam pokupio u poslednjih 6 meseci :) hvala!

Hvala... :wave;
Shalu na stranu, ali program je stvarno odlican. Vise ne cekam "2 sata" da mi otvori PDF.

Čekanje me je najvise i nerviralo kod šestice, alal vera za program.

A mogli ste i da samo držite shift prilikom paljenja. Važi i za Reader i za ceo Acrobat.

Može i ovako: u poddiru plug_ins ostavite samo search.api i ewh32.api, ostalo (nepotrebno) prebacite u novi nazvan plug_ins_disabled i rešena stvar. Radi i na Readeru i na full Acrobatu.

Crni je napisao(la):
Ja okacio to jos pre mesec dana, ali niko ne obraca paznju :(

Oops. :confused: Sorry, da sam video ne bih kacio. A i ko ce se snaci na 12 strana po 50 topica. :mrgreen: Stancujes ih ko masina.

pTomic je napisao(la):
...

Oops. :confused: Sorry, da sam video ne bih kacio. A i ko ce se snaci na 12 strana po 50 topica. :mrgreen: Stancujes ih ko masina.
Ma nema problema ;)
Nego, tek sad vidim da ljudi nisu obratili paznju na to, a zaista je korisna alatkica...

Da rade isto stvar, s tim sto je sa programcicem elegantnije.

Na to pitanje, kao i za vecinu drugih "apgredja", nema racionalnog odgovora! Po meni mi bi i dalje ostali na softweru od pre par godina, barem za vecinu stvari za vecinu ljudi.

Ja sam koristio dugo vremena Acdsee 3. Izuzetno je brz, i radi sve sto mi treba, tj smao mi prikazuje slike :) Nedavno sam bio primoran da predjem na novu verziju 6, razlog - 'trojka' slabije radi na WinXp-u pa mnogo brljavi nesto u setovanjima, uvek se drugacije startuje, i nikako da zadrzi asocijacije sa grafickim fajlovima...

Na Acrobat6 sam presao zato sto par *.pdf fajlova odbija da radi sa bilo cim ispod 'petice', valjda zbog onih nekih search ili web formi, kako oni to nazivaju...

U svakom slucaju, ovaj Acrobat Reader 6 mi sada radi brze i od onih prastatih verzija :)

Da pored toga sto ne moras rucno da kopiras on to radi sve za tebe. Pored dll -ova kopira i ostale fileove koji nisu potrebni. Plus mozes da biras koje ces dll -ove ostaviti jednostavnim selektovanjem.
Kada program zavrsi u plugin folderu ce ostati samo 3 dll tj .api file -a, a backup folder ce imati oko 22 MB "smeca".

Heinz je napisao(la):
Može i ovako: u poddiru plug_ins ostavite samo search.api i ewh32.api, ostalo (nepotrebno) prebacite u novi nazvan plug_ins_disabled i rešena stvar. Radi i na Readeru i na full Acrobatu.

Spasao si me, svaka cast. Nerviralo me je dugo ucitavanje 6-ice, navikao sam se na prethodne manje zahtevne verzije kao sto je cetvorka. cheers

vlasta je napisao(la):
...

A sto niste ostali kod cetvorke?

pdf format je tokom godina evoluriao i to dosta. kada je bila aktuelna verzija 4 adobe acrobat reader-a, pdf format je bio na 1.3 verziji a trenutna verzija 1.5 je donela znacajne novosti, dodushe znacajne uglavnom samo onima koji se bave grafickom pripremom, izmedju ostalog razne oblike transparencije vektorskih objekata, bolji rad sa fontovima, antialiasing vektora itd....

tako da je prelazak barem na verziju pet acrobat readera sasvim opravdana stvar

Heinz je napisao(la):
hm... kad ovo uradim, Acrobat 5 stalno prijavljuje gresku (nije uspeo da inicijalizuje svoje pluginove! takodje, nestane mi i nekoliko toolbarova :eye: )

ZoNi je napisao(la):
...

hm... kad ovo uradim, Acrobat 5 stalno prijavljuje gresku (nije uspeo da inicijalizuje svoje pluginove! takodje, nestane mi i nekoliko toolbarova :eye: )
Koliko ja znam ta fora pali samo sa sesticom :(
Neka se javi neko ako je uspeo da to odradi i sa starijim verzijama.

Nazad
Vrh Dno