Šta je novo?

Ubiti hard u dva poteza

CheXy

Slavan
Učlanjen(a)
19.10.2005
Poena
319
Instalirao sam partition magic 8 da bih povecao particiju C:, a pre toga sam stavivio neki slican program i skinuo 10gb sa E:, posto nisam uspeo da merge-ujem ostak od 10gb sa C:, vratim tih 10gb E:,i prebacim sve sa E: na neki treci.
Kaze mi drug uradi to iz partition magic 8 lakse je. Stavim ja to i pokrenem, na pocetku me pita nesto bla bla 114, da li zelis da partition magic 8 uradi to za tebe ja kazem yes. Posle isto to za 115(da li sekor ili nesto slicno) i ja opet yes.
i on udje u pogram kad tamo pise hard 1 bad, nema ono izdeljen po particijama nego ceo i to zute boje i pise to bad a ja i win vidim normalno 3 particije na tom i dve na drugom hardu i sve rai, ali u partition magic 8 pise bad i to ceo hard izjedna. ugasim komp i legnem,ujuru budza krene da dize winxp i posle 10min dizanja restart. ne moxe ni da butuje cd xp-a ni vistu, stavim win na drugi hard posto sam ovaj ivadio i pokusam iz drugog wina medjutim on ne vidi hard. bios vidi normalno. partition magic 8 rescue diskete vide li samo 320 bad.smart kaze sve je u redu a nije. STA DA RSDIM IMA JAKO VANE PODATKE TAMO.

Prikaci taj "falicni" hard na drugi komp,instaliraj GetDataBack,pomocju njega izvuci sve te bitne podatke,kad to zavrsis merge-uj ceo taj hard i formatiraj ga,pa sve iz pocetka.

Ako su ti stvarno jako vazni podaci nosi hdd u servis, ako ti nisu toliko vazni pokusaj sam nesto da uradis pa sta ti bog da. E da, ubuduce koristi Acronis Disk Director kada hoces tako nesto da radis i obavezno pre ikakve igrarije sa particijama bekap trenutnog stanja (to mozes da odradis s Acronis True Image).

A što čačkaš kad ne znaš šta radiš?
Još bolje, što ti "drug" ne odradi to kad je tako "PaMeTan"?
Zlatno pravilo je: "NE DIRAJ I NE RADI ONO ŠTO NE UMEŠ".
Naici ce neko ko zna sta da radis, do tada NE RADI NISTA, dok ne budes SIGURAN da to sto ti preporucuju je zaista korisno i moze da ti resi problem!
NAJBOLJE JE NOSI HDD u neki SERVIS da vide sta si mu uradio pa poprave!
Pozz i PUNO srece!
:(

pokusao sam to ali drugi komp ne vidi moj hard a bios ga cita.

cime li ce ti u servisu da ga ozive kad ja sa dva kompa ne mogu.

e pa to je problem zato sto su u vrscu sve neki kvazi serviseri. osudjem sam da sam probam iz rescue diskete nesto. pozelite mi srecu.

Ima mnogo programa koji bi mogli da ti pomognu, ali i odmognu.

Preporuke za GetDataBack i Acronis Disk Director Suite si već pročitao.

Pridodao bih i program Active@ Partition Recovery.

e pa to je problem zato sto su u vrscu sve neki kvazi serviseri. osudjem sam da sam probam iz rescue diskete nesto. pozelite mi srecu.

i dalje pokusavas sam...

velika verovatnoca da ces naspraviti jos goru situaciju....

poslusaj savete....

ako ti ne spasavaju podatke nece biti skupo
samo da osposobe hdd za rad da sve sljaka ok nece biti puno
ako su ti stvarno potrebni podaci onda se spremi da platis...

naravno da su vazni prvih sinovljevih 10meseci je tu, snimci.
mogu i ja da ga formatiram ali primarni su podaci. videcu sta ce ovaj active part. recovery da radi.

off topic koliko vredi ta tvoja x38-dq6? moram da zamenim ovu moju sa tom, 965p-dq6 rev 1

Poslednja izmena:
posle 5 sati bootovanja vista mi je dala spisak raspolozivih particija,1 na ubijenom hardu od 300gb i dve od 232 na drugom hardu. izgleda da je gotov stvarno. sad ostaje jos probati onaj active . . . recovery.

Ako mene pitas mozda i vredi, samo za sta je koristis...?
Mislim, hmm..., nekom ko overklokuje do max i sl. vredi svake zute banke, ali ako si normalan korisnik koji se ne izivljava sa kompom onda ti nemas nikakve potrebe menjati plocu 965 barem jos 1-1,5god.
To bi bilo cisto bacanje para!!!
U decembru sam sastavio ovu konfiguraciju, a pre toga sam koristio istu plocu i procesor 4,5 god . Vremenom odavao memoriju, vece hdd, graficku jednom i sve je radilo ko sat, radi i sada pa sam ga dao bratu da koristi dok ne odluci da kupi neko malo "zvarinje" kao moje.
Tada su ploca i proc. bili odmah ispod samog vrha, prvo sto se za razumne pare moglo kupiti ( kao ova sadasnja ploca i procesor) i tek sam ljetos zakljucio da je krajnje vreme da menjam masinu, pocelo je da koci i zastajkuje.
Bolje je kupi VELIKE hdd i da imas samo jedan manji ( KVALITETAN) hdd za O.S. tako da se neces "igrati" povecavanja particije O.s.-a ... kupi memorije do 2gb, dobar tft monitor, ne bacaj pare da kupis jos noviji ferari, tvoja ploca je OK...
Vidi ovde cene i pitaj ljude sta ti je ciniti, zamoli da ti malkice objasne kako da sam pokusas:
www.datarecovery.co.yu
i
www.datarecovery.co.yu/cenovnik.html
stvarno nije jeftino ali za taj video mozda i vredi, sve zavisi koliko para imas da li stvarno mozes da platis, ja bih da moram dao i vise za tako nesto
POZZ i puno srece
NOSI MAJSTORIMA PRAVIM...

ako ne uspijes sa Acronisom, pokusaj sa Gateway GwScan...
extra program, vise nego poluautomatizovan, jos vraca podatke na mjesto na kojima su bili prije **ebavanja, tako da ti ni drugi disk ne treba...

posle 5 sati bootovanja vista mi je dala spisak raspolozivih particija,1 na ubijenom hardu od 300gb i dve od 232 na drugom hardu. izgleda da je gotov stvarno. sad ostaje jos probati onaj active . . . recovery.

Ehehe, evo jos jednog koji hoce da se nauci da ne valja uciti na bitnim podacima :d

Potrudi se jos malo pa posle ni oni sto znaju nece moci da ga zakrpe :p

Poslednja izmena:
nije mi jasno zasto neko postavlja problem na forum, kad nikog ne slusa i poslije jednog pogresnog poteza napravi jos "milion" **anja????!!!!
ako se vec trazi pomoc red bi bio da se ta pomoc i iskoristi - inaci ne vidim smisao...

@ CheXy
pokusaj sa nekim od savjeta koje si dobio ovdje, ako si se vec odlucio da pokusas sam vratiti podatke, mada je vrlo vjerovatno da je vec sve otislo u **rac...

Poslednja izmena:
Prijatelj mi je nesto nekome juce sopasavao i tek je uspio da odradi posao pomocu :
Paragon Hard Disk Manager 2008 Professional
samo obavestavam, ne savetujem da probas sam
preporucujem strucne profesionalce

Prijatelj mi je nesto nekome juce sopasavao i tek je uspio da odradi posao pomocu :
Paragon Hard Disk Manager 2008 Professional
samo obavestavam, ne savetujem da probas sam
preporucujem strucne profesionalce

:laugh::laugh::laugh:

E stvarno si biser :d

Džaa buuuu, digla se panika. Nema sad šta da izgubi ako ne bude pisao dodatno po hard-u, ako ga vista vidi probaj sa nekim od programa da uradiš search po ******om hard-u i vidi hoće li ti naći podatke koji ti trebaju. Ako neće jedan probaj drugi program. Ako ne znaš nosi nekome ko zna. Ali najbitnije ne pravi nove particije na disku niti menjaj išta na njemu dok ne povratiš podatke. Možeš samo da kopiraš podatke na drugi hard ako ti ih neki od ovih programa nađe.

Kada covek ode kod ljudi koji spasavaju podatke i kada mu kazu da je cena od 500 eura pa navise, potrudice se i sam iscupati to nesto malo podataka ako su mu zaista toliko bitni...

Kada covek ode kod ljudi koji spasavaju podatke i kada mu kazu da je cena od 500 eura pa navise, potrudice se i sam iscupati to nesto malo podataka ako su mu zaista toliko bitni...

Fora je sto ja ili ti ili neko ko malo bolje zna, mozemo vratiti isto podataka kao i oni, meni dosta 1000din :p

Poslednja izmena:
Iz iskustva znam, da kada neko kaze da ima mnogo bitne podatke na hardu, u 70% slucajeva su neke totalne nebuloze, npr 4-5 pesama u mp3 formatu skinutih sa neta i 10-tak fotografija sa letovanja od prosle godine...
Abeceda je valjda pravljenje kopije toga necega na cd-u, sada su rezaci i diskovi bagatela.

Ukoliko neko zaista ima vredne podatke, nema kopiju i spaljen mu je hard, njemu nece biti skupo ni 700-800 eura da plati da ih spase. Ima par ljudi u Bg koji su zaista u stanju da sa diska sa unistenom mehanikom i spaljenom elektronikom vrate unistene fajlove, a za to nije dovoljno samo znanje vec i jako sofisticiran hardver.
Onaj ko ne shvata koliko je to ozbiljan problem, njemu je mnogo i 500 dinara da plati za povracaj podataka. Znanje mora da se plati. Ovakvi forumi treba da ukazu ljudima na nacin resavanja problema, nikako da im daju laznu nadu da je sve moguce sada i odmah i za dzabe.
Skoro svi kazu ono, brate ne pitam posto je samo mi vrati podatke, a to u prevodu znaci, brate dao bih 500 dinara da mi to vratis.

Molio bih korisnike koji su neobavesteno o temi spasavanja podataka da se na nalupavaju napamet i unose pometnju medju one koji traze ispravne informacije o tome. Koliko je to ozbiljan posao govori vam postojanje puno firmi u svetu koje se profesionalno bave time i od toga egzistiraju. Da je to neka prosta metoda, koja ima pravilo, postojao bi tutorijal kako to izvesti, ali nije tako.

Upravo tako, uzrzite se od glupih komentara jer mozete svojim pogresnim savetom da ucinite stvar gorom pogotovo sto covek ima bitne podatke tu.

Ja savetujem da se prosetas do gsimona ili dukse jer ti oni sigurno mogu pomoci oko toga. I da, nemoj vise da koristis Partition magic :)

Molio bih korisnike koji su neobavesteno o temi spasavanja podataka da se na nalupavaju napamet i unose pometnju medju one koji traze ispravne informacije o tome. Koliko je to ozbiljan posao govori vam postojanje puno firmi u svetu koje se profesionalno bave time i od toga egzistiraju. Da je to neka prosta metoda, koja ima pravilo, postojao bi tutorijal kako to izvesti, ali nije tako.

Apsolutno se slažem da nije lako u nekim slučajevima(spaljen disk, otišla mehanika itd.), ali mislim da u njegovom slučaju bi mu neko uzeo 500eura, a ima posla pola sata da povrati podatke. Takođe postoji i masu firmi koje za 20 minuta posla uzimaju velike pare a posao ne vredi ništa specijalno, tajna je u tome da se odere narod koji nema pojma kako i šta treba uraditi. Koliko ste firmi videli da prodaju računare po cca 50-100% većim cenama ljudima koji ne znaju ni koliko otprilike taj računar vredi. X puta sam vraćao podatke sa particija koje su ljudi čačkali po Partition menadžeru i posle nisu mogli da ih vide pod winsows-om, prilično lak posao složićete se. Pa ljudi bre za instalaciju windows-a i drivera uzimaju 50-100 eura, isto kao specijalisti u tim oblastima, i kod nas i u svetu. Video sam uzeše ženi 20 eura, dođe momak prikači front usb panel(trebao joj da utakne usb) na matičnu i to je to, valjda ovi kad su joj sklopili nisu prikačili(takođe specijalisti, težak posao itd).

Apsolutno se slažem da nije lako u nekim slučajevima(spaljen disk, otišla mehanika itd.), ali mislim da u njegovom slučaju bi mu neko uzeo 500eura, a ima posla pola sata da povrati podatke. Takođe postoji i masu firmi koje za 20 minuta posla uzimaju velike pare a posao ne vredi ništa specijalno, tajna je u tome da se odere narod koji nema pojma kako i šta treba uraditi. Koliko ste firmi videli da prodaju računare po cca 50-100% većim cenama ljudima koji ne znaju ni koliko otprilike taj računar vredi. X puta sam vraćao podatke sa particija koje su ljudi čačkali po Partition menadžeru i posle nisu mogli da ih vide pod winsows-om, prilično lak posao složićete se. Pa ljudi bre za instalaciju windows-a i drivera uzimaju 50-100 eura, isto kao specijalisti u tim oblastima, i kod nas i u svetu. Video sam uzeše ženi 20 eura, dođe momak prikači front usb panel(trebao joj da utakne usb) na matičnu i to je to, valjda ovi kad su joj sklopili nisu prikačili(takođe specijalisti, težak posao itd).

E zato je covek pitao ovde a ljudi mu rekli da kontaktira gsimona ili duksu i da mu oni odrade, sigurno nece da ga oderu ako je nesto prosto za uraditi.

Pa sto ne pogledas cenovnik, iz linka, pa onda pricas.
Svaka cast na tvom znanju ali ti i ne mozes da znas nesto sto ne znas sam da
uradis, pa onda i ne mozes da znas koliko neko drugi zna.
Ali to nije nista strasno, cak je i normlano.

Tebi ako se svidja radi i za dz. Ako mislis da znanje kosta zamisli koliko kosta neznanje... :S:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno