Šta je novo?

Ubiti hard u dva poteza

@Boris Ilic:
Koju si školu završio, od čega živiš, koliko si para, vremena, živaca, znanja....uložio u to? A?
Tako da sine ne lupetaj, molim te!
Ja sam mašinski inženjer, smer termotehnika, u prevodu ceo dan se bakćem sa cevovi i čunkovi :D (cevi, kanali, fan-coil-i, ventilatori, klima komore....). Za nekoga ko gleda sa strane (kao ti npr) to izgleda kao da se zezam na kompu, dečja igra, klik tamo, klik ovamo, pa u svojoj šupljoj glavi taj pomisli "ma mogu to i ja, što da me "deru"?"
E pa probaj:D
Zemlja nam je između ostalog u K... zbog tebe i tebi sličnih!
Evo, i od mene još jednom:
Ako mislis da znanje kosta zamisli koliko kosta neznanje...
PS
Ako je nekom stvarno bitno šta je na HDD neće mu biti problem da izdvoji na 100€, kao na primer moj komšija stipsa koji nije bekapovao podatke sa krša od lap topa, pa mu se zaključao HDD, i bez specijalnih alata (softversko-hardverskih) nije bilo moguće povratiti podatke (čovek piše knjigu, pa poslednji mesec nije ništa bekapovao). Dobro je i prošao, ceo lap top mu ne vredi 50€. E da, i bolid je sada kupio najjeftiniju kantu od fujitsu-siemens za 420€, samo sam mu rekao da mi se više ne javlja kada ima neki problem.
PS
Gledali smo cene u isnostranstvu, tamo bi platio bar 150€ za to isto, +troškovi slanja+izgubljeno vreme:S:

Poslednja izmena:
@Boris Ilic:
Koju si školu završio, od čega živiš, koliko si para, vremena, živaca, znanja....uložio u to? A?
Tako da sine ne lupetaj, molim te!
Ja sam mašinski inženjer, smer termotehnika, u prevodu ceo dan se bakćem sa cevovi i čunkovi :D (cevi, kanali, fan-coil-i, ventilatori, klima komore....). Za nekoga ko gleda sa strane (kao ti npr) to izgleda kao da se zezam na kompu, dečja igra, klik tamo, klik ovamo, pa u svojoj šupljoj glavi taj pomisli "ma mogu to i ja, što da me "deru"?"
E pa probaj:D
Zemlja nam je između ostalog u K... zbog tebe i tebi sličnih!
Evo, i od mene još jednom:
Ako mislis da znanje kosta zamisli koliko kosta neznanje...
PS
Ako je nekom stvarno bitno šta je na HDD neće mu biti problem da izdvoji na 100€, kao na primer moj komšija stipsa koji nije bekapovao podatke sa krša od lap topa, pa mu se zaključao HDD, i bez specijalnih alata (softversko-hardverskih) nije bilo moguće povratiti podatke (čovek piše knjigu, pa poslednji mesec nije ništa bekapovao). Dobro je i prošao, ceo lap top mu ne vredi 50€. E da, i bolid je sada kupio najjeftiniju kantu od fujitsu-siemens za 420€, samo sam mu rekao da mi se više ne javlja kada ima neki problem.
PS
Gledali smo cene u isnostranstvu, tamo bi platio bar 150€ za to isto, +troškovi slanja+izgubljeno vreme:S:

Prvo zamoliću te da me ne zoveš sine, to je prvi znak nepoštovanja, neke osobe ovde sa foruma za koju ti kao superijorniji, bolje edukovan, koji živi od svog teškog rada(kao da si jedini) možeš da kažeš sine. O mojoj stručnosti o tome koliko ja poznajem kompjutere u odnosu na tvoje poznavanje termodinamike klima, ventilatora itd, možeš samo da pretpostaviš tako da ne moraš da uzimaš mene za primer, jer nisam definitivno onaj kome možeš da prodaješ te priče, šuplja glava itd. O tome koliko je čija glava šuplja nećemo ni ja ni ti da odlučujemo. Da probavam da se zezam sa nekim stvarima kojima se ti baviš neću, jer nemam pojma o tome a ovde se i ne radi o tvom poslu ostalom nešto drugo se pominje. Zemlja od mene ima samo porez koji se plaća redovno, a ja osećam da ona meni ne nudi puno, niti mislim da ova država propada zbog mene. Da li mnogi koji se bave servisiranjem bilo čega(čitaj majstori) izdaju račun za svoje usluge popravke nečega, ne znam baš?

Polemisanje na ovu temu mi uopšte nije nikakav problem, ali vređanje ljudi na osnovu toga što ti imaš drugačije mišljenje koja ja i još X ljudi ne deli sa tobom, mi je nekako na niskom nivou neke kulture, morala, etike čega već, oprosti mi ako grešim. To što ti misliš da određeni rad vredi više nego što sam ja mislim da vredi ne pokazuje da sam ja osoba šulje glave zbog koje usput ova država propada. Para za školovanje, obrazovanje sam uložio onoliko koliko mislim da vredi. Kao što rekoh za neki posao koji istinski iziskuje veće znanje ili opremu uređaje koji nismo u stanju sami da odradimo ne treba žaliti pare, 500 eura, neka ureduje ali ako vredi. Za neki lak posao, koji uz par pročitanih stranica može da se odradi, 100-200 eura je itekako mnogo, osim za one kojima tih 100-200 eur nije 30 posto od plate. Ujak je skoro uzeo računar bez da me pita, u suštini odrali su ga za 50% cene, čovek ne zna koliko vredi to je to. čist račun duga ljubav, oni su specijalisti. Svaka čast poštenima. Nemam ništa protiv bilo koga ovde ali ne potcenjuj ljude koji imaju drugačije mišljenje od tebe.

Poslednja izmena:
to sve stoji i u pravu si za sve sto si rekao, samo si zaboravio cinjenicu da si ti
prvi poceo sa potcenjivanje, verujem ne iz zle namere nego iz neobavestenosti.
poz

Pa sto ne pogledas cenovnik, iz linka, pa onda pricas.
Svaka cast na tvom znanju ali ti i ne mozes da znas nesto sto ne znas sam da
uradis, pa onda i ne mozes da znas koliko neko drugi zna.
Ali to nije nista strasno, cak je i normlano.

Slažem se sa tobom, naravno da ne možeš da znaš, čak šta više u većini slučajeva i ne znaš, ali ko pita ne skita, tako kažu. Uvek se treba raspitati koliko nešto vredi, što je čovek i učinio. Nisam pogledao cenovnik link-a, ne znam na koju firmu misliš, ako su povoljni njima svaka čast, realno ocenjuju svoje znanje i koliko neki posao vredi, ta firma nije jedina, a ja sam pomenuo one koji "deru" po plati.

Poz.

to sve stoji i u pravu si za sve sto si rekao, samo si zaboravio cinjenicu da si ti
prvi poceo sa potcenjivanje, verujem ne iz zle namere nego iz neobavestenosti.
poz

Da prvi post u ovoj temi, malo sam se loše izrazio mislio sam konkretno na neki lakši slučaj, posle sam se i ispravio. Moja greška. Pa dobro ti misliš da potcenjujem nekog ko za posao koje vredi recimo 100eura uzme 500 eura, ja za takve slučajeve pričam. Evo recimo u jednom cenovniku gledam, formatiranje harda, instaliranje windowsa, drivera i skeniranje sistema na viruse košta 3000 din. Dva ovakva posla da odradiš dnevno, plata 1800eura mesečna oduzmi goriva da odeš na 50 adresa, ljudi sa mnogo više škole, ne mogu ovo ni u snu u Srbiji da zarade.
Ja jesam tvrdoglav, priznajem, možda i grešim, ali imam neko mišljenje koje bar za mene ima neku vrednost u ušteđenih lupam 1000 eura koje sam mogao dati na popravke, servisiranje itd, time što sam malo pregledao net informisao se malo, nešto i znao. Nije puno ali meni dosta.

Sorry za dva post-a.

Poslednja izmena:
ma to sve stoji ali bas za taj posao koji ti kazes i u tom obimu, moja analza izgleda ovako.
Da bi imao dva posla dnevno moras da platis banner na pcberzi , to je
16 000 mesecno, internet adsl bolji 6000 mesecno, telefon, struja grejanje, komunalije 12000,
komunalna taksa za isticanje fime za centar ( oko 6000 mesecno) 6000. gradjevinsko zemljiste,
porez na dobit preduzeca, knjigovodja,porez na zakup oko 16 000, zakup oko 20 000 pdv na iznos koji si rekao 30 000 dinara.
Cek da saberem
ravno 100 000. dinara.
Znaci ostaje ti 60 000 dinara za radnika, i sebe platu. Kad uzmes i platis 62 posto poreza drzavi
ostaje ti oko 36 000. Pa i nije tako lose.
Ovo ti govorim jer ja imam jednu takvu firmu.
Sto znaci da moras minimum 100e dnevno da uzmes da bi mogao da uopste odrzavas firmu.
Znaci pazar mora da ti bude minimum 8 000 dnevno i to svaki dan.
E sad uzmimo najprostiji servis, da bi namestio jedan komp posteno sa sve bekapom podataka,
bez 4 sata ne mozes da ga uradis.Znaci mozes max 2 racunara dnevno da uradis.
pa ti vidi matemaika je prosta koliko taj servis MORA akcenat MORA da kosta da bi mogao uopste da radis.
Kad si student ili srednjoskolac lako je keva i cale te hrane i oblace pa ako kapne kapne,
ali ako moras da zivis od toga nemas puno izbora nego da naplacujes ekonomske cene jer i tebi nista nije dzabe sve se placa.
Kad ides na miting, i ne radis jedan dan, tebi racunaju i porez i struju kao da si radio.
A kad ne radis dva dana zbog ****** u drzavi jos gore je. A kad se drzava raspada ne radis ni sa pola kapaciteta a troskovi isti.... tako da je vrlo tesko uopste raditi i naplatiti.
Procitaj jos jednom ovaj post, sve u njemu je zasnovano na iskustvu u vodjenju jedne firme.
Poz

Poslednja izmena:
Konkretno ovaj servis ima radnju u kojoj prodaju komponente, konfiguracije, a usput su i serviseri, sa ne toliko puno dodatnih troškova za servis, a i nemaju ništa komplikovano u opisu svojih usuga koje nude u servisu. Najkomplikovanije: ugradnja matične ploče.

pa opet na isto izadje, ako uzmes da je marza 10% moras da prodas racunare za 1000e da bi izasao na nulu. a to je oko 3 racunara dnevno sto nije lako....

pa opet na isto izadje, ako uzmes da je marza 10% moras da prodas racunare za 1000e da bi izasao na nulu. a to je oko 3 racunara dnevno sto nije lako....

Tri računara - ostanu na nuli, + servis, čista zarada.
Ok, moje mišljenje je da bih za ovih 3000 din, sam to uradio, kao što bih preporučio i nekom ko voli to sam da proba da odradi u slobodno vreme i uštedi sebi par hiljada.
Kao što je možda i dečko koji je postavio temu, mada mislim da je definitivno više trebao da se raspita kako šta da koristi(ili bar da bekapuje važnije podatke).
A za nešto što ne znam, tražim gde ima povoljno, možda i kod tebe, ok si momak/čovek, mislim da ne dereš :).

Tri računara - ostanu na nuli, + servis, čista zarada.
Ok, moje mišljenje je da bih za ovih 3000 din, sam to uradio, kao što bih preporučio i nekom ko voli to sam da proba da odradi u slobodno vreme i uštedi sebi par hiljada.
Kao što je možda i dečko koji je postavio temu, mada mislim da je definitivno više trebao da se raspita kako šta da koristi(ili bar da bekapuje važnije podatke).
A za nešto što ne znam, tražim gde ima povoljno, možda i kod tebe, ok si momak/čovek, mislim da ne dereš :).

Opet ti razmisljas kao "mali Perica". Ako mislis da je to sve tako prosto, otvori firmu i obogati se (posto ces biti jeftiniji od nas koji smo po tebi skupi). vecina nas koji tako radimo moramo da radimo min. po 12h dnevno da bi pristojno ziveli. Isto tako savetujes coveka da proba ovo ili ono, a kaze ti da mu je bitno da izvuce podatke. Cini mi se da suvise olako i pausalno donosis zakljucke. Koliko ja znam Duksa dijagnostiku i ne naplacuje, nego samo odradjeni posao, ali ti se nisi ni informisao na sajtu, ali si zato izneo svoje "cinjenice" i dobio paljbu koju si i zasluzio. Delujes izfrustrirano, jer bilo ciji rad (koji mislis da i ti znas) nazivas dranje i sl. Zato i sluzi ovaj sajt, da ljudi ne budu odrani i da dobiju ono sto zele po adekvatnoj ceni, a za to sluze preporuke. E sad sta mislis zasto su Diksa i Gsimon dobili preporuke, zato sto deru ili ovde ima brdo korisnika koji su bili zadovoljni sa njihovim uslugama. Pa samo jednom da su nesto zabrljali ovde bi zapecatili sudbinu, pored takvih ogorcenih ljudi koji jedva cekaju da nekoga pazapnu na krst.

Opet ti razmisljas kao "mali Perica". Ako mislis da je to sve tako prosto, otvori firmu i obogati se (posto ces biti jeftiniji od nas koji smo po tebi skupi). vecina nas koji tako radimo moramo da radimo min. po 12h dnevno da bi pristojno ziveli. Isto tako savetujes coveka da proba ovo ili ono, a kaze ti da mu je bitno da izvuce podatke. Cini mi se da suvise olako i pausalno donosis zakljucke. Koliko ja znam Duksa dijagnostiku i ne naplacuje, nego samo odradjeni posao, ali ti se nisi ni informisao na sajtu, ali si zato izneo svoje "cinjenice" i dobio paljbu koju si i zasluzio. Delujes izfrustrirano, jer bilo ciji rad (koji mislis da i ti znas) nazivas dranje i sl. Zato i sluzi ovaj sajt, da ljudi ne budu odrani i da dobiju ono sto zele po adekvatnoj ceni, a za to sluze preporuke. E sad sta mislis zasto su Diksa i Gsimon dobili preporuke, zato sto deru ili ovde ima brdo korisnika koji su bili zadovoljni sa njihovim uslugama. Pa samo jednom da su nesto zabrljali ovde bi zapecatili sudbinu, pored takvih ogorcenih ljudi koji jedva cekaju da nekoga pazapnu na krst.

Burzoazijo jedna radis samo 12 sati dnevno :smash::d

Burzoazijo jedna radis samo 12 sati dnevno :smash::d

Zaboravio si ono min. sto znaci minimum. :S: Ja ti nisam dobar primer, jer imam velike potrosace po kuci pa mi je radno vreme, uh bolje da ti ne kazem. Samo, kada bi prosecni srbin radio koliko i ja, Japanci bi dolazili kod nas da se skoluju. :d

Poslednja izmena:
@Boris Ilic:
izvini, nisam imao nameru da te vređam (***, takav sam, kada se iznerviram svašta bude). Elem, nadam se da si razumeo šta su ti Gedza i duksa88 objašnjavali, ja nemam živaca za to.
Računare poznajem dovoljno za svoje potrebe i da pomognem prijateljima, ali brate, ako ne ide - pa obrati se stručnjaku. Meni ne bi palo na pamet da prčkam po disku a da imam nešto važno na njemu.
Problem je što ti gledaš sve iz svoje pozicije (ili Malog Perice) tj ne plaćaš porez i sve ono što su Gedza i duksa88 pomenuli. Drugim rečima, lepo je raditi na divlje i prosipati pamet, i ne snositi pravnu odgovornost:mad:
PS
@duksa88:
Da nisi ti pre radio u Data Solutions sa Šekijem i Ivanom, jerbo je Duksa njihov ortak (i u poslu i van njega)??:D

Ne ljutim se ja samo se iznerviram. Ok momci upravu ste, vredi svačiji rad, a neka moj problem ostane što ne plaćam za nešto što mogu sam da uradim. Ko ne zna, ili misli da ne zna, kao i ja naravno u raznim slučajevima, pravac momcima koji znaju, ima ih i u ovoj temi, tako da je to najmanji problem.

Pozdrav od Perice. :D :smash:

Poslednja izmena:
@Boris Ilic:
izvini, nisam imao nameru da te vređam (***, takav sam, kada se iznerviram svašta bude). Elem, nadam se da si razumeo šta su ti Gedza i duksa88 objašnjavali, ja nemam živaca za to.
Računare poznajem dovoljno za svoje potrebe i da pomognem prijateljima, ali brate, ako ne ide - pa obrati se stručnjaku. Meni ne bi palo na pamet da prčkam po disku a da imam nešto važno na njemu.
Problem je što ti gledaš sve iz svoje pozicije (ili Malog Perice) tj ne plaćaš porez i sve ono što su Gedza i duksa88 pomenuli. Drugim rečima, lepo je raditi na divlje i prosipati pamet, i ne snositi pravnu odgovornost:mad:
PS
@duksa88:
Da nisi ti pre radio u Data Solutions sa Šekijem i Ivanom, jerbo je Duksa njihov ortak (i u poslu i van njega)??:D

Ma jok, ja sam Nikola, a kad sam pre par godina zaboravio svoj pwd, uzeo sam
burazerov nalog samo za kratko nesto da okacim na oglas.... i tako vec par godina sam ja Duksa ( mladji burazer se zove Dusan-Duksa...).
A inace sa pomenutom gospodom nemam nista, Ja radim u i za HelpDisc.
Poz

A vrati li CheXy podatke sa svog hdd?

Veselo

Ljudi vidim da nije prosledjena poruka da je problem resen sa PARTITION ACtive Recovery program je cudo, sve je spasio cak sta vise vratio na staro, win normano radio kao i sve ostalo. Hvala MNOGO JOS JEDNOM NA SAVETIMA, ovaj forum je cudo kada imas cestih problema.

Poslednja izmena:
Ima i mnogo jednostavnije resenje za koje je potreban samo nekakav dos i jedno programce! Programce se zove PTEdit32!

Ljudi vidim da nije prosledjena poruka da je problem resen sa PARTITION ACtive Recovery program je cudo, sve je spasio cak sta vise vratio na staro, win normano radio kao i sve ostalo. Hvala MNOGO JOS JEDNOM NA SAVETIMA, ovaj forum je cudo kada imas cestih problema.

Bas lepo.

U buduće ne "ćaćkati mećku" !!! :)

Vrh Dno