Šta je novo?

Ubisoft napušta Steam?

chonyaga

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
13.10.2014
Poena
59
Nešto što bi mogla da bude jedna od najvećih PC gaming vesti godine: čini se da je i Ubisoft odlučio da krene stopama EA i ukloni svoje najnovije naslove sa Steam-a.
http://www.gamespot.com/articles/ubisofts-biggest-2014-games-axed-from-steam-in-uk-/1100-6423402/
Mnogi smatraju da je ovo bilo samo pitanje vremena jer Ubisoft nastavlja da razvija svoj Uplay servis.
Ovo je možda loša vest za one koji žele da svaku original PC igru imaju vezanu za svoj Steam nalog, ali po mom mišljenju ovo je dobra stvar za PC gaming ukupno: bilo je i vreme da se uništi Valve-ov izuzetno štetan monopol na scene digitalne distribucije.

Ladno su povukli FC4 i ACU sa Steam-a. A bili su danas na listi. Ubifail sam sebe uništava.

Zar su Ubisoft igre pre bile na Originu? Nesto se ne secam da su Unity ili FC4 pre bili na originu...

Sad me zanima sta sa Unity, FC4 i Crew koje sam preorder :(

Dobio sam Black Flag uz 770 nisam ga ni odigrao jer ne volim interfejs clienta, ***.

Verovatno najveca vest u PC gamming istoriji... IKADA!

Zar su Ubisoft igre pre bile na Originu? Nesto se ne secam da su Unity ili FC4 pre bili na originu...
I EA igre su dostupne na Uplay prodavnici. Izgleda su dva velika izdavača napravila neku vrstu aijanse protiv Steam-a. Standardno rivallstvo zaboravljeno u cilju borbe protiv zajedničkog neprijatelja.

Teoretski, da povuku i ostatak igara koje Steam ima u asortimanu, da li ce Steam napraviti kompenzaciju ili cemo tradicionalno ostati kratkih rukava (suvog k***a) kao sto se desavalo sa nekim drugim igrama od drugih izdavaca?

I EA igre su dostupne na Uplay prodavnici. Izgleda su dva velika izdavača napravila neku vrstu aijanse protiv Steam-a. Standardno rivallstvo zaboravljeno u cilju borbe protiv zajedničkog neprijatelja.

To je odavno tako, podr\avaju jedan drugog.

Teoretski, da povuku i ostatak igara koje Steam ima u asortimanu, da li ce Steam napraviti kompenzaciju ili cemo tradicionalno ostati kratkih rukava (suvog k***a) kao sto se desavalo sa nekim drugim igrama od drugih izdavaca?

Ko je kupio igre i dalje će mu ostati, oni su prekinuli prodaju novih, a već kupljene ostaju do kraja.
Čak i igre koje su ako Gift još uvek važe i mogu da se aktiviraju, iako te igre nema više u ponudi.

Mene samo zanima zasto se kellhusu dozvoljava da lupeta sa svog 550-og profila? :p Ovde izgleda ne postoji perma ban, ili sta? :)

Glupo pitanje ali opet, tipa Unity coop po kom sistemu radi friend lista ? Da li postoji ingame search za username bez obzira da li je uplay ili steam u pitanju ? Jer ce verovatno vecina sada da kupi sa uplay-a ako je ovo stvarno.

Sad me zanima sta sa Unity, FC4 i Crew koje sam preorder :(

Dobio sam Black Flag uz 770 nisam ga ni odigrao jer ne volim interfejs clienta, ***.

Seriously? Koga briga za klijent ako mozes da startujes igru normalno i da ti radi. Ne vidim cemu potresanja ili neka preterana filozofiranja oko ovakvih vesti, to je verovatno njihova politika da se vise posvete svom klijentu i distribuciji igara kroz svoj servis. Da li je Steam, Origin ili Uplay, mislim da je generalno nebitno sto se tice same igre, jeste cinjenica da je Steam trenutno najkompletniji servis ali bilo bi i glupo i neverovatno monopolisticki da je i jedini jer ipak je ovo PC a ne neki drugi "ekosistem".

Pa kakve ima veze ako Ubi igre vise nisu na steamu?Bice na uplay-u,kao i do sad.Ovako si morao da palis i steam i uplay da bi igrao nesto,a od sad ces morati samo uplay ili samo steam.

jedno pitanje oko uplaya. Ja imam Splinter cell Chaos Theory box izdanje, jel mogu da aktiviram igru na Uplay preko box cd-keya?

jedno pitanje oko uplaya. Ja imam Splinter cell Chaos Theory box izdanje, jel mogu da aktiviram igru na Uplay preko box cd-keya?

Pa, kad je već imaš, probaj. :d

Inače, neograničeno me boli tuks za ovu vest, ionako mi je jedina bitna igra od Ubija bio Trials, a i sve ostalo njihovo je zahtevalo Uplay.

Seriously? Koga briga za klijent ako mozes da startujes igru normalno i da ti radi. Ne vidim cemu potresanja ili neka preterana filozofiranja oko ovakvih vesti, to je verovatno njihova politika da se vise posvete svom klijentu i distribuciji igara kroz svoj servis. Da li je Steam, Origin ili Uplay, mislim da je generalno nebitno sto se tice same igre, jeste cinjenica da je Steam trenutno najkompletniji servis ali bilo bi i glupo i neverovatno monopolisticki da je i jedini jer ipak je ovo PC a ne neki drugi "ekosistem".

Meni je bitno da ima na steamu, zato sto je sigurno da postoji jeftinija opcija nabavke igre... sto za Uplay only ne vazi uvek.
Mada od uplaya ne ocekujem nista pametno u narednih godinu dana, a i tada ce mozda jedan naslov vredeti pomena..

Kao drugo Steam je eonima ispred svih konkurenata po svim ostalim pitanjima kao game/store client.

Poslednja izmena:
Sad kad im ponovo opadne prodaja na PC-u, opet će kriviti pirateriju.:D

Pa kakve ima veze ako Ubi igre vise nisu na steamu?Bice na uplay-u,kao i do sad.Ovako si morao da palis i steam i uplay da bi igrao nesto,a od sad ces morati samo uplay ili samo steam.
Za njihove igre ukljucujem iskljucivo Piratski zaliv. Kako tretiraju PC igrace nista bolje ni ne zasluzuju.

ma probao bih ja ali necu da instaliram Uplay, muka mi je i od Origina a kamoli jos sada da instaliram Uplay.
Steam FTW

Lično kao i mnogi drugi ništa van Steam ne kupujem pa nek se posle češu po glavi...

Za njihove igre ukljucujem iskljucivo Piratski zaliv. Kako tretiraju PC igrace nista bolje ni ne zasluzuju.

Isti slucaj. Pre ce se pakao zalediti nego sto cu ja kupiti Ubisoft igru.

Edit: Jedini konkuretn Steama koji priznajem je gog.com. Ovu konzolasku bandu (EA + Ubisoft) ne razmatram kao opcije.

Poslednja izmena:
Jedna starija vest, ali zanimljiva u ovo kontekstu:
http://www.vg247.com/2014/09/08/wbplay-steam-competitor-warner-bros/
I WB (Mortal Kombat, Batman, Shadow of Mordor...) se izgleda sprema da krene istim stopama. Veliki izdavači polako jedan po jedan napuštaju Steam, ako se to nastavi krah Steam-ove dominacije PC scenom je samo pitanje vremena.

Sad kad im ponovo opadne prodaja na PC-u, opet će kriviti pirateriju.:D
Teško da će opasti, EA se evo već preko tri godine nije vratio na Steam sa novim igrama, a PC verzije naslova kao BF beleže odličnu prodaju... I Ubi kao i EA ima dosta franšiza koje privlače ogroman broj igrača. Pre će biti da će sada zarađivati više, jer su se rešili onih 30% koje Valve seče od svake prodaje preko svog servisa..

Poslednja izmena:
vau necu moci da igram glupe igre koje me teraju da sakupljam xp,gold i sa jednim dugmetom da ubijam protivnike. Bas nesto tugujem

^ Stoji, ali je isto tako iritantno da moras da imas 5-6 naloga da bi igrao razlicite naslove... Meni pored GoG-a za stare naslove i Steam-a za 90% ostalih, jos jedan apsolutno previse odnosno nepotreban jer generalno ne volim da imam igre razbacane na raznim platformama... Verujem da i vecina clanova ovde na forumu koja kupuje originale preferira da ima igre uglavnom na jednu mestu... Ali to je samo kap u moru...

Pazite jeste tacno da svi volimo da mrzimo EA, ali ja sa Originom retko kad imam problem, mozda jednom u pola godine.
Sa Steamom je skroz druga prica, te nece da se konektuje, te i kad se konetkuje desi se da nece da radi i stalno mora da se radi ona verifikacija preko emaila iako mi je komp snimljen
i to ne bi smelo da se desava.
Jos nesto, kod Steama nema money back guaranty, ako vam i uspe to ce biti jednom u zivotu i vise nikad dok za Origin vazi u prvih 24h sto je sasvim korektno.
E sad sto nema rasprodaja kao na Steamu i sto ima mnogo manje igara to je druga prica...

Poslednja izmena:
Steam support radi svoj posao ali su dosta spori. Meni su u vise navrata vratili kljuceve za igre koje su bile kupljene ukradenom karticom. Jednom su mi cak vratili 12 kljuceva umesto 15 i kada sam im rekao da su napravili propust odma su mi vratili i ta 3.

Mislim da sam kupac snosi najvecu odgovornost gde kupuje i sta kupuje.

Izgleda od pobune i revolucije nema ništa.
Krah Steam-ove dominacije PC scenom se odlaže do daljnjeg :S:

Znači pao dogovor oko DLC-ova.

Nazad
Vrh Dno