Šta je novo?

Ubisoft i njegove igre

Borat

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
25.09.2009
Poena
290
Cekaju se uskoro da prestave nove igre, vec ljudi znaju sta su do sad radili i zbog toga pre koji dan je izasao video koji jasno pokazuje ogromne razlike izmedju prezentacije i original igre...

pitanje dokle cemo vise ovako....

Ima downgrade-a to niko ne porice, ali meni su njihove igre sasvim ok, division bas cepam, primal cu da kupim verovatno kada padne jos malo cena jer je sp only, a FC3 i 4 su za mene bili odlicni, uzivancija, trojku sam 2 pita obrnuo sto je za mene neuobicajeno :)

Sent from my ASUS_Z00UD using Tapatalk

u cemu je fora sa downgradeom? cemu to?

Ima downgrade-a to niko ne porice, ali meni su njihove igre sasvim ok, division bas cepam, primal cu da kupim verovatno kada padne jos malo cena jer je sp only, a FC3 i 4 su za mene bili odlicni, uzivancija, trojku sam 2 pita obrnuo sto je za mene neuobicajeno :)

Sent from my ASUS_Z00UD using Tapatalk

niko nije rekao da su lose, cemu onda sminkanje...

Pa vise se da bucem recit napalis na vrh grafiku nego na gameplay, bar u pocetku. Mislim svi su hteli Division zbog grafike sa E3, gameplay je bio u drugom planu tada, kao i WD... Naravno ne podrzavam to uopste, ali ionako nemam HW koji bi mogao da potera tako nesto, pa se I ne bunim previse... Ti imas, pa je logicno I da se bunis @Borat :D

Ubisoft je najgora firma, prodaje maglu i uvaljuje patku, opste je poznato. Igre su ima nekada bile vrh, sada u zadnje vreme tesko izlaze na kraj, previse kritika, update-ta i patcheva, ne umeju da naprave igru i da to valja nego ti se smuci dok je srede, kao da su mala firma a ne jedni od najvecih.. Poceli su kao Sljamsung telefone, da stancuju AC i Far Cry na svakih 6 meseci i da od toga nista ne valja, a narod i zaludjene amere privuku bas na ovaj nacin, kao sto je prilozen gore u klipu.

Bili su mi jedni od omiljenijih ali kako vreme prolazi, dosta sam ih zamrzeo, i ne kupujem nista od njih dok ne bude veoma pristupacno i sredjeno.

Isto su radili i mnogi drugi, pa i CD Projekt Red sa Witcherom 3. Nije ovo Ubisoftov izum niti samo oni praktikuju lazne trejlere. Ali da prednjace u tome, to svakako.

niko nije rekao da su lose, cemu onda sminkanje...

Ne radi se tu o šminkanju već o tome da pokazuju radne verzije koje bolje izgledaju nego završne. To je normalno, jer kad kreneš da radiš video igru obično ti je cilj da to što praviš što bolje izgleda i onda trpaš u projekat sve što ti padne napamet. A pošto se ovde radi o projektima na kojima se radi i po nekoliko godna, završni finiš praktično moraš da odrediš unapred što naravno nije nimalo zahvalan posao. Problem sa UBI-jem je što pokazuju upravo te napucane i svakako nedovoljno optimizovane varijante, umesto da pokažu ono sa čime u datom trenutku tehnologija može da se izbori. Utoliko je žalosija cela situacija sa njihovim prezentacijama, jer pokazuju nešto što izgleda fenomenalno i što realno gledano verovatno današnje mašine (ili makar izvestan procenat) može ladno da potera, pa je samim tme negativan efekat i gnev onih koji kupuju njihove igre još veći.

Ako smem da primetim čini mi se da su i oni to pokapirali, pa su ovaj put umesto napucane vezrije za WD2 upravo pokazali ono što i jeste suva realnost, što je svakako poštenije s njihove strane. ,)

Ja bih lično pošao sa drugog kraja. Pokazivao bih namerno nešto siromašnije radne verzije, a na kraju pružio igračima makar za nijansu kvalitetniji finiš. Ali to sam ja...

Poslednja izmena:
Kao kad kupujes auto u Srbiji. U salonu je uvek najnapucanija verzija, ti npr imas para samo za pocetni model a dok ga kupujes gledas u ovaj u salonu. Kad kola stignu vidis da fale brojni detalji koje si u salonu zapazio, ali već je plaćeno ...

Fora je u Hype-u, napale te da preorderuješ i onda se jednostavno ne potrude da optimizuju.

Poslednja izmena:

Pa fora je u tome da je trailer reklama po kojoj vecina ljud kupuje igre. A onda oni prikazu igru koja ne postoji. Mada u 90% slucajeva se radi downgrade jer grbave konzole ne mogu da tjeraju sve sto igra moze da ponudi i onda slijedi izbacivanje efekata i elemenata. Bas o tome su ubijevi developeri pricali, ne samo da igre ne smiju da izgledaju bolje na PC-u, vec ih tjeraju da izgledaju cak i losije. Taj se scenario desavao tokom prvog WD.

Suma sumaru, sve je ovo za suda pod false advertising. Cak je i EA gubio u australiji zbog laznog marketinga. Ali ko uopste zastupa gejmere.. apsolutno niko.

Ubi po meni ima najbolje ideje u gejmingu ali ujedno ima i najgore realizacije. Neke njihove manje igre poput trackmanie i trials fusion su za desetke dok ove AAA jednostavno treba izbjegavati.

Nazad
Vrh Dno