Šta je novo?

ubio sam Fuji-ja, šta da kupim?

Lug11322

Slavan
Učlanjen(a)
02.12.2007
Poena
320
pre neki dan, subota beše, odapeo mi moj verni Fuji F70EXR. potreban mi je kompakt, a ne daje mi se nešto puno para. zagledo sam seu, opet Fuji-ja, http://pcfoto.biz/1004_Fuji-FinePix-F660-EXR , pa me zanima, dal ga je neko kojim slučajem probo!? na papiru mi deluje kao dostojna zamena., i za taman otprilike, toliko para, koliko bih se ispružio.

Poslednja izmena:
Sad ima i ako neko bude pitao ubuduce znamo odgovor.

... da ga ne preporucimo, jel tako? :d

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Pa necu da lazem, video sam thread pre nego sto si kupio aparat, i znao sam da je on krs iako nikad ni specifikacije ni fotke nisam pogledao, mnogo je to lako kod Fujija, 2% aparata im je vrh, ostalo potpuno druga krajnost pa nije bilo tesko to znati :)

Nego, nista nisam rekao jer su me smorili threadovi gde se ljudi raspituju o totalnim krsevima kao da je bench jedino mesto za informisanje, da si se iscimao pola sata po netu, lako bi provalio kakav je on, sad bar imas super iskustvo i sledeci put ces da guglas i kakav je toalet papir pre nego sto ga kupis :d

Mada, aparat je jos uvek dovoljno nov da se mozda moze prodati sa 20e gubitka, i to ti preporucujem, jer za godinu ili dve to niko nece hteti da kupi, sad bar imas neku garanciju i nov aparat, to je vecini prve dve stavke kod kupovine bilo cega, zato mozes da uvalis svakakav krs, samo da je novo bez tackice :d

Poslednja izmena:
tek sad je dilema :( , i da ga prodam, a vidim da nije nešto puno ispod "konkurentnog" canona, šta da uzmem za slične pare, a bolje; mislim u rangu pokojnog F70 !?

A sta ce ti Canon, ostavi tog Fujija. Ionako velis:

... i da sam imo pare za S110, pre bih kupio panasonika TZ40 nego glupe kanone, što vuku na žuto!:mad:

Koj' ce ti glupi kanon kad vuce na zuto?!

:d

Pozdrav!
MrBigJump.gif

P.S. Moje razmisljanje i predlog sam ti ostavio na prethodnoj stranici :)

e **** ga!, ti mi sve vreme sugerišeš da sam se za****!., al aj kaži koji ti kompakt imaš!? i da ti ja dam ovog fudžija deset dana, a onda da mi kažeš šta misliš? ovde očigledno jedino ja imam tog fudžija, a vi se samo *****avate! :smoke:
Pa to ti i kazem u gornjem post-u ;) ostavi/zadrzi tog Fujija, koj' ce ti Canon? A eto i navikao si se :d

Pozdrav!
MrBigJump.gif

A ne pricam samo ja da si se zezno... ne znam ima li koga da kaze suprotno :) Ja koristim S100, koji je stariji brat od S110 (vrlo su slicni). Al ok, S110 jeste upola skuplji od tvog Fujija, pa ako nisi bio u mogucnosti jos toliko da se ispruzis...

Mislim da ti se zbog toga niko nije ni javio da ti da savet sta da uzmes.

... a vi se samo *****avate! :smoke:

Izvini :)

Pozdrav!
MrBigJump.gif

pa vidi, imam na kompu slike sa sx270hs, i mučim se da uočim razliku, (sx270hskoristi se na auto), i nije da je nema, može da se uoči, imam i slike sa nikon 5100 (takođe na auto), koje nisu puno "bolje" od sx270hs, i onda se pitam, šta to ima taj s110!?, normalno, nikad ne bih razmišljao o tome, da nisambio zadovoljniji sa f70, u odnosu sa pomenutim, u auto modu, pomenutog kanona kompakta i nikona dslr-a., rekoh već u auto modu.
A ne pricam samo ja da si se zezno... ne znam ima li koga da kaze suprotno :) Ja koristim S100, koji je stariji brat od S110 (vrlo su slicni). Al ok, S110 jeste upola skuplji od tvog Fujija, pa ako nisi bio u mogucnosti jos toliko da se ispruzis...

Mislim da ti se zbog toga niko nije ni javio da ti da savet sta da uzmes.

Izvini :)

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Poslednja izmena:
Ako ti ne vidis razliku u kvalitetu onda i ne trebas da prodajes tog fuji-a, on ti je sasvim dovoljan :)

lažno sam se tešio, koliko god da ovo ****** od aparata, ima neke baš dobre stvari, nije baš tako mala razkika između gore pomenutih. moraće na doboš. i majku im, što ne izbaci neko nešto da valja, do dvais crvenih. :S:

Koji aparat je najboji u klasi do 150 evra za gotovinu ili do 200-250 na rate? Potrebno je da pravi kvalitetne i fotografije i video u 1080p (podjednako vazni) i da nije previse glomazan (DSLR ne), a mozda bi mogao da bude i polovan ali ne previse star.

Poslednja izmena:
do 150 evra, ovaj što sam ja kupio, Fuji F660EXR,nema bolje., a ovo drugo, al ne znam jel ima da može na rate; Panasonic DMC-LF1, na papiru.

edit: a najbolje bi ti bilo, da malo okrnjiš tih 150, i uzmeš odmene F66o, i da ti još i ostanu pare, a ja da dodam kolko fali, i ja da uzme ovog panasonica! to bi ti bilo najbolje! :D

Poslednja izmena:
O Fuji aparatima i njihovom EXR senzoru sam cuo sve najgore. Dobio sam preporuku da gledam Canon SX270 i S110, Sony A3000 (za koji sam vec video da prevazilazi budzet) i Olympus XZ-1 (on je bio 23000 u WW ali ga nema na stanju). Pogledacu taj LF1, hvala!

imam ja kući i canon sx270, doduše ženin, jeste dobar, ali.., ja ovaj f660exr, upoređujem sa prethodnim F70EXR, koji je za mene lično bolji aparatić od pomenutog canona. al sam mislio, aj noviji exr cmos, (f70 je imo ccd), pomislih, ne može da bude gore. teo sam da kažem da imaš nov F70EXR za 99evra. koji pravi bolje slike od canona sx270, ali ne bih reko da je bolji i od A110, za ove druge ne znam. a otprilike je sx270, jedva nešto malo bolji od f660exr. nego promisli ti još jednom o malom F70EXR, odlična kupovina za sto evra. a ti koji su ti ispričali sve najgore o EXR senzoru, proveri ti, dal je to iz ličnog iskustva, malo boljeg upoznavanja sa tom tehnikom.

@linux
Canon s110 ti je do 250e najbolji izbor.

Najbolji izbor i za video ili samo za fotke? Gledao sam neke klipove napravljene tim aparatom i izgleda mi da pravi bolje snimke po oblacnom vremenu ili mraku i unutra nego po suncanom danu, kad sve deluje previse osvetljeno i manje jasno. Da li je S110 po svim parametrima bolji od SX270 ili samo po fotkama?

imam ja kući i canon sx270, doduše ženin, jeste dobar, ali.., ja ovaj f660exr, upoređujem sa prethodnim F70EXR, koji je za mene lično bolji aparatić od pomenutog canona. al sam mislio, aj noviji exr cmos, (f70 je imo ccd), pomislih, ne može da bude gore. teo sam da kažem da imaš nov F70EXR za 99evra. koji pravi bolje slike od canona sx270, ali ne bih reko da je bolji i od A110, za ove druge ne znam. a otprilike je sx270, jedva nešto malo bolji od f660exr. nego promisli ti još jednom o malom F70EXR, odlična kupovina za sto evra. a ti koji su ti ispričali sve najgore o EXR senzoru, proveri ti, dal je to iz ličnog iskustva, malo boljeg upoznavanja sa tom tehnikom.
Da, iz licnog iskustva. A F70EXR ne snima u 1080p vec samo 640x480 tako da ne zadovoljava kriterijume.

linux, citaj ovaj thread od pocetka, Lug te ili lozi ili nije bas mnogo bistar :d

:d , ajde onda odgovori ti čoveku, šta ima bolje do 150 evra, za gotovinu, od uslova koje je postavio!? a isto tako, do 250 evra na rate!? i mene zanima, jer ne želim da zadržim ovog što sam kupio za do "150" evra. i ja sam tako kreno. nisam teo da dam više, od, koliko sam dao za prethodnog F70, i to polovnog.

Sta ima bolje ? Pa tebi jos nije jasno da di kupio najgori fotoaparat za te pare. Ima bolje za 100e, za 150 mozes da biras. Recimo bilo ooji Canon za pare koje imas i nema greske. Do 250 isto, Canon S110 ili 120, ne znam koji kosta toliko.

Sta ima bolje ? Pa tebi jos nije jasno da di kupio najgori fotoaparat za te pare. Ima bolje za 100e, za 150 mozes da biras. Recimo bilo ooji Canon za pare koje imas i nema greske. Do 250 isto, Canon S110 ili 120, ne znam koji kosta toliko.
ono, i nije tolko baš loš, al navukoh se na EXR senzor, i velim, izašlo posle F70, mora da bude ,ako ne bolje, a ono bar isto plus video, a ono prc! :mad:

Vrh Dno