Šta je novo?

Ubija me ova Live!5.1....

Ja sam imao isti problem na Gigabyte 7VAX ploci (ati radeon 7500 + creative live 5.1), resenje je bilo da iskljucim u BIOS-u APIC, tj. da plocu postavim u PIC mod. Ovo je izgleda podrska za vise od 16 IRQ-ova, naime pre ovoga je svaki uredjaj (graficka, zvucna itd) imao svoj interapt, nije bilo IRQ shareing-a, i krcalo je stalno. Od kada sam iskljucio APIC, na IRQ 11 imam 5 uredjaja (graficka, zvucna, modem, USB host kontroler *3 i PCI to USE host kontroler) i sve radi savrseno ! Ni traga od krcanja.... Najveci problem je to sto nakon prebacivanja iz APIC u PIC mora sve iznova da se instalira.

Nisam video koju plocu imas ali pretpostavljam da e abit kt7/a ili neka sa via kt133/a cipstetom.Ja sam imao slicne pa i gore probleme.Resenje je sledece:Skini najnoviji bios za plocu.Uradi update i resetuj bios na default.U biosu Delay transactions stavi na Disabled.Ako imas instaliran VIA latency patch deinstaliraj ga.To bi trebalo da resi probleme.Ja imam 2 mrezne kartice i live 5.1 ,nikakvih problema.

Vrh Dno