Šta je novo?

Ubica 6600-ke?!

• Začetnik teme Začetnik teme Nedjo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Moorhuhn je napisao(la):
Hoce li se X700XT/Pro/non Pro... moci naci u AGP varijanti? :trust:
Mozda, a mozda i nece!
Meni je simpaticna prva stavka sa ovog slajda koji je ATi delio nekim sajtovima, pa i HOCP-u:
http://www.hardocp.com/image.html?image=MTA5NTcwNTA3OVFmNkd3NmVTWHRfMV81X2wuanBn

hehe!
Bas ih yebe to sto bacaju do 20 fps manje u D3!
Fazon je ko god ceka s nestrpljenjem D3 bazirane igrice (Quake4 RTCW2...) nece, odnosno ne bi trebalo da uzima ATi karticu!
bas ih je solidno uyebao JC i kompanija! Ko zna, da nisu likovali onu Alphu D3-ke na web, mozzda bi Joca bio milosrdniji i optimizovao malo D3 za njihove GPU-ove...
Ono sto je pozitivno jeste da su ostavili 6 VS jedinica:
http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=2214
U principu ovo je X800 obicni, samo sa 128bitnim mem. busom!
naravno cip je u procesu redizajniranja za 0.11 mikrometarski postupak fizicki izgubio 8 pajplajna i jedan 128bitni mem. kanal, tako da o nekom modovanju nema ni reci!
U svakom slucaju simpaticno, simpaticno... da vidimo, 'oce li nVidia sad izvaliti neku 6600Ultru (550/550 MHz), cisto da ima karticu za protiv XT-a u 3Dmarku03

Nedjo je napisao(la):
U svakom slucaju simpaticno, simpaticno... da vidimo, 'oce li nVidia sad izvaliti neku 6600Ultru (550/550 MHz), cisto da ima karticu za protiv XT-a u 3Dmarku03

sta ce im nesto za tog XT-a kad ce on kostati kao golisavi 6800 :d

Pa i nisu se nesto proslavili sa X700, posebno sa AA/AF modovima )u aktuelnim endzinima) gde je ATI bio pre jaci od nv. Nekako mi vise ispada kao novi entry level, a ne srednja kategorija. Tj. srednja jedino ako se racuna stari X600 koji ce za PCI-E poprimiti ulogu GF4 MX400 karti. Jedino sto X700 moze da izvuce oko utiska je dumping cena.

Izgleda da na R4XX ATi graficke procesore memorijski transfer ima veceg uticaja nego na nVidia pandane. Zato 6600 GT daje nesto bolje performanse u proseku od X700 kad su AA i AF ukljuceni i verovatno je zato ATi morao da u poslednjem trenutku promeni specifikacije za takt jezgra i memorije za X700 (smanjen takt jezgra i povecan takt memorije). ATi definitivno ima problema za R4XX serijom, izgleda da su se bas opustili posle uspeha sa R3XX!

Mada, ukoliko je potrosnja struje X700 onoliko manja nego potrosnja 6600 GT koliko je manja potrosnja X800/Pro/XT u odnosu na 6800/GT/Ultra onda mozda vredi razmisliti i o X700.

Ma 6800LE ili cisti 6800 sa jednim molexom ce ti potrajati dovoljno dugo dok ne izadje sledeca serija i novim modelom (nadam se) resi problem zedji za strujom.

of course but naravno, ja jos ne vidim potrebu za necim jacim od ovoga sto trenutno imam (fx5900xt) posto sve radi do j*** i dalje 😉 Slazem se sa gliderom 100%, jedna 6800-tka ce terati sve zivo narednih godinu dana...snizite kriterijume za jedan stepen i terace i duze...

silverglider je napisao(la):
Ma 6800LE ili cisti 6800 sa jednim molexom ce ti potrajati dovoljno dugo dok ne izadje sledeca serija i novim modelom (nadam se) resi problem zedji za strujom.
Samo se ti nadaj. Svaka sledeća generacija guta sve više, strah me je i da pomislim kakvi će akvarijumi trebati da hlade grafičke za koju godinu.

pogledah testove iz vesti sa naslovne i zakljucih da je nas ubica dosao bez oruzja ovog puta 😀

morbius je napisao(la):
Samo se ti nadaj. Svaka sledeća generacija guta sve više, strah me je i da pomislim kakvi će akvarijumi trebati da hlade grafičke za koju godinu.

Pa nadam se - drugima je poslo za rukom da ne trose nenormalno mnogo struje (ati, s3 omnichrome, volari, itd) valjda ce jednom i nvidiju da ukaki nakon fx5800 (do tada su se odlicno drzali po tom pitanju).
Osim toga, da vidimo kako ce da iskoriste i nove busove; AGP je do sada dozvoljavao da se sa njega vuce 20-40W (zavisno od AGP standarda), a PCI-E omogucava do 75W, ako se ne varam. To je taman otprilike koliko su vukli dosadasnji GPU-ovi; posto su ove nove verzije morale da budu kompatibilne i sa AGP i sa PCI-Express busom, morali su da se oslone na externo snabdevanje strujom, a ne da vuku sve iz slota. Dakle, videcemo sta ce se desiti kada AGP definitivno ode u legacy standarde...

Ser_Zile je napisao(la):
pogledah testove iz vesti sa naslovne i zakljucih da je nas ubica dosao bez oruzja ovog puta 😀

A i ako do Nove godine treba da se ceka za AGP varijantu, mislim stvarno!

silverglider je napisao(la):
Pa nadam se - drugima je poslo za rukom da ne trose nenormalno mnogo struje (ati, s3 omnichrome, volari, itd) valjda ce jednom i nvidiju da ukaki nakon fx5800 (do tada su se odlicno drzali po tom pitanju).
Osim toga, da vidimo kako ce da iskoriste i nove busove; AGP je do sada dozvoljavao da se sa njega vuce 20-40W (zavisno od AGP standarda), a PCI-E omogucava do 75W, ako se ne varam. To je taman otprilike koliko su vukli dosadasnji GPU-ovi; posto su ove nove verzije morale da budu kompatibilne i sa AGP i sa PCI-Express busom, morali su da se oslone na externo snabdevanje strujom, a ne da vuku sve iz slota. Dakle, videcemo sta ce se desiti kada AGP definitivno ode u legacy standarde...
Video si onaj 6-pinski kabal za dodatno napajanje u koga ide dva molex-a. Šta da ti kažem... ja ne vidim boljitka, a neće još dugo moći ovako.
Uzgred, AGP Radeon X700 kartice stižu u novembru.

Pa nece biti tog boljitka ako nameravaju za sve buduce proizvode da koriste kao osnovu tu ultru koja trazi dva molexa. A verujem da nece.

Nazad
Vrh Dno