Šta je novo?

Ubi Soft polako napusta starforce zastitu.

Ralex2

Slavan
Učlanjen(a)
05.05.2004
Poena
319
Evo sta su rekli na actiontripu, a i na drugim igrackim sajtovima:

"It looks like Ubisoft is slowly distancing themselves from the practice of putting StarForce on their games. Heroes of Might & Magic V is their latest game NOT to receive the StarForce loving. They even got a post about it on the official forums.

The SF boys made some really lousy PR moves, to go along with the sea of accusations against their software. They just made the hole that other people dug for them about three feet deeper basically. So yeah, they're screwed."

Poslednja izmena:
Ja ne mogu da navadem vise od dve igre koje su koristile starforce znaci SCCT i PoP3 tako da...naravno ovo je sto se UBi-a tice oni maltene nisu ni koristili starforce za svoje igre.Igrao sam dosta Ubi-jevih igra sto novijih sto starijih,sem ove dve navedene nigde nisam naisao na starforce. ;)

U krajnjem slučaju, to i što se SF drajveri instaliraju na sistem bez pitanja meni i nije toliki problem, već je problem što, u slučaju da ja sad kupim original, ko meni garantuje da će to da radi na nekom budućem Windowsu za 6-7 godina? SF koji oni razvijaju radi posao samo na 2000/XP, šta će biti za koju godinu ako firma propadne pa ne bude imao ko da izbaci očišćeni patch, i šta da radim tad, da bacim igru? Ili da 2010. instaliram XP samo zbog jedne igre?

Могао бих да се кладим да за 10 година ни једна данашња игра за Икс Пе неће радити на неком од његових наследника. Уосталом Виста ће још мало изаћи па ћемо видети колико је компатибилна уназад.

Ne, nema nikakve veze sa tuzbom protiv istih.

Principal Skinner je napisao(la):
Могао бих да се кладим да за 10 година ни једна данашња игра за Икс Пе неће радити на неком од његових наследника. Уосталом Виста ће још мало изаћи па ћемо видети колико је компатибилна уназад.

Naravno da ce postojati nachin da radi samo ce biti smeshna.. :)

@zli, starforce zashtita ti je zashtita igara protiv krekovanja i piraterije.. Najacha zasthita do sada gde ne pali fixed exe krek. ;)

Voodoo_NBGD je napisao(la):
U krajnjem slučaju, to i što se SF drajveri instaliraju na sistem bez pitanja meni i nije toliki problem, već je problem što, u slučaju da ja sad kupim original, ko meni garantuje da će to da radi na nekom budućem Windowsu za 6-7 godina? SF koji oni razvijaju radi posao samo na 2000/XP, šta će biti za koju godinu ako firma propadne pa ne bude imao ko da izbaci očišćeni patch, i šta da radim tad, da bacim igru? Ili da 2010. instaliram XP samo zbog jedne igre?
A sada ti DOS igre rade savršeno... :trust:

licno mislim da sve kompanije ma koliko se bore protiv piraterije, ne zele da preteraju sa time. Iz prostog razloga sto im je to vrsta marketinga. Tako da ce i blu ray i sve ostalo imati vrlo verovatno neku rupu da piraterija postoji, i da bude relativno pristupacna, ali ne previse ;).

jddipqd je napisao(la):
A sada ti DOS igre rade savršeno... :trust:
Starcraft izdat '98 radi savršeno. Još stariji Diablo, '96, radi takođe. Warcraft će sigurno moći da se igra bez problema do sledeće bitne revizije Windowsa (a to Vista nije). To su sve primeri odlično napisanih Win igara. DOS ionako nije bio neko jako okruženje za igre, a svi su programirali nekim hack metodama...

Ljudi, dok je zastite bice i kreka :)
Jedina stopostotna zastita od piratovanja je - freeware, to su vec neki prihvatili pa dele svoje radove za dz al' zato ubacuju reklame. Cini mi se da je bilo price kako i microsoft razmislja o tome u nekim svojim buducim projektima.

supersk je napisao(la):
Ljudi, dok je zastite bice i kreka :)
Jedina stopostotna zastita od piratovanja je - freeware, to su vec neki prihvatili pa dele svoje radove za dz al' zato ubacuju reklame. Cini mi se da je bilo price kako i microsoft razmislja o tome u nekim svojim buducim projektima.

Freeware je bez reklama, adware ima reklame. Edukuj se.

audiofreak je napisao(la):
Freeware je bez reklama, adware ima reklame. Edukuj se.
Sorry ako sam te uznemirio mojim "neznanjem":p , hteo sam napisati - free (pa mi ono ware reflexno doslo bez nekog razmisljanja).
Poentu si mogao da shvatis, bez obzira na ovu "fatalnu" gresku. :smash:

***, ovde se neki toliko tripuju, da covek prosto mora da razmisli da posalje svoj post kod nekog lektora pre nego ga objavi. :trust:
opustite se malo, nece da skodi.

Poslednja izmena:
Rajke je napisao(la):
Ja ne mogu da navadem vise od dve igre koje su koristile starforce znaci SCCT i PoP3 tako da...naravno ovo je sto se UBi-a tice oni maltene nisu ni koristili starforce za svoje igre.Igrao sam dosta Ubi-jevih igra sto novijih sto starijih,sem ove dve navedene nigde nisam naisao na starforce. ;)
Ti mora da se šališ. Pa ima ih kolko oćeš. Peter Jackson's King Kong, X3, Chaos theory, Worms 4 .....
Pogledaj listu.
Games that use starforce

Sentenced je napisao(la):
Ti mora da se šališ. Pa ima ih kolko oćeš. Peter Jackson's King Kong, X3, Chaos theory, Worms 4 .....
Pogledaj listu.
Games that use starforce
SCCT je chaos theory.Evo nekoliko naslova koji ne koriste starforce - PoP1,PoP2,Far Cry,Coldfear,Rainbow Six Lockdown,Brothers in arms 1 i 2,Myst V end of ages,Silent Hunter III...malo li je ;)

Rajke je napisao(la):
SCCT je chaos theory.Evo nekoliko naslova koji ne koriste starforce - PoP1,PoP2,Far Cry,Coldfear,Rainbow Six Lockdown,Brothers in arms 1 i 2,Myst V end of ages,Silent Hunter III...malo li je ;)

Silent Hunter III upotrebljava Stareforce znam poshto imam original placen cirka 30€... :) SH III stoji takodje i na listi pod igrama koje imaju starforce.

Inache imam vishe originala koji koriste Starforce i nikada nisam imao niti jedan jedini problem sa Starforce:eek:m. Imam i par crackovanih pirata na harddisku i nisam primjetio nikakav problem sa Starforce:eek:m. Mada nekoristim nikakve virtuelne drajvere tipa deamontools itd...mozda ima veze sa tim.

au breee... pa preskocili ste xpand rally, track mania sunrise.... od kojih ova druga jos uvek ne moze da se igra ako nije original, a "no CD" verovatno nikada nece ni izaci...

mene nervira to sto ti starforce poje** programe za image diskova itd itd. fali mi pola opcija u alcoholu,a bilo je ljudi kojima se pola kompa (fajlova) sje*** zbog kombinacije starforce - daemon tools/Alcohol120%, nisam bas odusevljen idejom da mogu da izgubim neke fajlove zato sto zelim da igram igre. Takodje kupio sam alcohol120%, ocu da mi radi ! a ne da mi starforce ogranicava koriscenje drugih aplikacija, bez ikakvog upozorenja, bez trazenja ikakve saglasnosti itd. cudi me kako ih niko nije odrao za neku ogromnu kintu zbog ovakvih stvari...

Preskočili ste Kozake 2 :mad:

gx-x je napisao(la):
au breee... pa preskocili ste xpand rally, track mania sunrise.... od kojih ova druga jos uvek ne moze da se igra ako nije original, a "no CD" verovatno nikada nece ni izaci...

mene nervira to sto ti starforce poje** programe za image diskova itd itd. fali mi pola opcija u alcoholu,a bilo je ljudi kojima se pola kompa (fajlova) sje*** zbog kombinacije starforce - daemon tools/Alcohol120%, nisam bas odusevljen idejom da mogu da izgubim neke fajlove zato sto zelim da igram igre. Takodje kupio sam alcohol120%, ocu da mi radi ! a ne da mi starforce ogranicava koriscenje drugih aplikacija, bez ikakvog upozorenja, bez trazenja ikakve saglasnosti itd. cudi me kako ih niko nije odrao za neku ogromnu kintu zbog ovakvih stvari...

Kako bre ne moze da se igra trackmania sunrise ?!?!?!?!

pa ja sam je stratovao sa DT4 bez problema :wave:

UbiSoft je zvanicno potvrdio da vise nikada nece koristiti StarForce, vraski dobra vest! Kolko sam cuo Heroes V ce koristit SecuROM 7, ovo ce verovatno biti zastita koju ce UbiSoft koristiti za sve buduce naslove.

Rajke je napisao(la):

Uf, ala ga odvali, Rainbow Six Lockdown, Silent Hunter III i Brorthers in Arms 2 (Earned in Blood), svi oni koriste StarForce, samo sto to nisi ni primetio jer su Reloaded i Hoodloom bili vredni i izbacili sredjenu verziju igre 1-2 dana pre ili posle izlaska igre.

Poslednja izmena:
A osim toga boli me uvo koje igre ga ne koriste ako ga koriste baš one koje ja hoću da igram. Takođe pre kupovine volim da probam i vidim da li igra valja jer se za gomilu naslova u zadnje vreme posle velike marketinške kampanje ispostavi da su čisto đubre.

ubisoft je pre nedelju dana tuzio starforce, tako da ga 99% vise nikada nece koristiti, sem ako im ovi umesto odstete ne daju besplatno dozivitnu implementaciju SF-a u njihove naslove :d

Nije UbiSoft tuzio StarForce, nego je grupa ogorcenih zrtava StarForce malwarea iz US tuzila UbiSoft i StarForce za zahtevom za odstetu od 4.000.000$ (svakom?), tako da je ovo jedan od razloga zasto UbiSoft odbacuje ovu malware CP.

Poslednja izmena:
Sorry, nisam znao. Ovo je onda jos bolja vest!

Tek da ste culi sta je mod starforce foruma odgovorio na na vest o UbiSoft-u:

"This is not a news for us. No one publisher has exclusive contract with star-force, so they may use any protection they like and make a decision before release.
Nothing terrible."

Gubitak velikog klijenta kao sto je UbiSoft predstavlja kartastrofu za svaku kompaniju, sada im samo ostaje jos CDV kao jedan "veci" izdavac (koji i onako ima shit shit igre)... covece propali su totalno! :banana: :banana:

izgubili su ubisoft - propali su. to je to, niko nije lud posle ovoga iskustva koje je ubisoft imao, da uzme SF zastitu. Nadam se samo da nece da se presaltaju na aplikacije tipa photoshop i tako to da moram da drzim disk ubacen dok radim u corelu recimo itd.

Ja recimo nisam ni znao da imam SF drajvere, mislio sam da ih je onaj njihov utility uklonio, kad ono - prc ! hteo sam da kopiram neki CD sa alkoholom i stalno neki problemi i onda izvalim da opet imam SF drajvere, nemam pojma odakle su se stvorili, izgleda da su od Trackmania-e.

Ne izgleda, nego jesu od Trackmanie Nations, koja ih koristi iz samo Nadeo-u poznatih razloga... Gloopa igra proverava pri svakom startu da li imash StarForce, pa ako si ga uklonio, on ga onako u backdoor/spyware stilu instalira ponovo... Ja sam se zagrcno od smeha kada sam pokrecuci TM Nations dobio poruku "Da li hocu da restartujem komp zato shto se SF updateovao" (Instaliran oridjinale Chaos Theory sa sve SF-om ;) )

Poslednja izmena:
Vrh Dno