Šta je novo?

Ubi me svchost.exe proces

• Začetnik teme Začetnik teme Arahne
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Arahne

Čuven
Učlanjen(a)
09.07.2000
Poena
630
Moja oprema  
Laptop
Lenovo Thinkpad p50
Mobilni telefon
Samsung S9+
Pristup internetu
  1. Optički internet
Naravno prethodnih deset dana od kada je pochelo ishchitao sam sve na benchmarku i na netu. Kod mene nema vishe virusa(AVG, AVP, NOD 32, Search and Destroy i AD aware i josh par drugih), medjutim nekih 20 do 40 min posle kachenja na net od jednom pochinje zauzece cpu-a 100 %. Stavio sam security task manager ali u njemu ne vidim da neshto posebno u okviru svchosta zauzima cpu.
Ovo na dole su podignuti procesi. Jel imao neko ovakav problem?
System Idle Process 0 N/A
System 4 N/A
SMSS.EXE 544 N/A
CSRSS.EXE 616 N/A
WINLOGON.EXE 640 N/A
SERVICES.EXE 684 Eventlog, PlugPlay
LSASS.EXE 696 PolicyAgent, ProtectedStorage, SamSs
ATI2EVXX.EXE 840 Ati HotKey Poller
SVCHOST.EXE 872 RpcSs
SVCHOST.EXE 896 AudioSrv, Browser, CryptSvc, Dhcp, dmserver,
ERSvc, EventSystem,
FastUserSwitchingCompatibility, helpsvc,
lanmanserver, lanmanworkstation, Netman,
Nla, RasMan, Schedule, seclogon, SENS,
ShellHWDetection, TapiSrv, TermService,
Themes, TrkWks, uploadmgr, W32Time, winmgmt,
WmdmPmSp, WZCSVC
SVCHOST.EXE 968 Dnscache
SVCHOST.EXE 1020 Alerter, LmHosts, RemoteRegistry, SSDPSRV,
WebClient
SPOOLSV.EXE 1140 Spooler
kavsvc.exe 1292 kavsvc
SVCHOST.EXE 1372 stisvc
ATI2EVXX.EXE 1636 N/A
EXPLORER.EXE 1704 N/A
ATIPTAXX.EXE 1848 N/A
NvMixerTray.exe 1856 N/A
daemon.exe 1864 N/A
DSLMON.EXE 1892 N/A
IEXPLORE.EXE 1696 N/A
wmiprvse.exe 1572 N/A
CMD.EXE 1180 N/A
tasklist.exe 1624 N/A

imao sam ja ... ako je isto shto se i meni desilo onda mogu da ti kazem da imahs virus(ili neki krvav spyware isl) ... ni ja nisam mogao ni da ga detektujem a ne da ga skinem ... na kraju sam ga skonto ALi o5 nisam mogao da ga skinem .... 🙁 pa je pao format i sada sve shljaka .... ne znam da li moze biti josh neshto...ovo je moj sluchaj ...sve u svemu GLHF

Nije pomogla ni sveza instalacija xp, pomogao je service pack 2 na kraju. Inache tek instalirani xp je imao zarazen hwclock.exe!?

A koji je to fajl hwclock.exe??! :zgran:

jel imas neku drugu particiju, virus je moao da predje na drugu particiju. pa odande da te *ebe.

Arahne je napisao(la):
Nije pomogla ni sveza instalacija xp, pomogao je service pack 2 na kraju. Inache tek instalirani xp je imao zarazen hwclock.exe!?

a to nije windows-ov file

Kod:
hwclock.exe is a process which is registered as the W32.Hwbot-A
Trojan. This Trojan allows attackers to access your computer,
stealing passwords and personal data. It is a registered security
risk and should be removed immediately.

Poslednja izmena:
Mozda ti ovo pomogne > Meni se to isto desi pre nekih 2 meseca, ubio sam se ziv menjajuci antispyware-e, firewall-ove i antiviruse, znaci, bas sve, od Kaspersky-ja, Zone Alarm-a, i AdAware-a najnovijeg (koje sam imao kad se to pocelo desavati) pa sve do Nortona 2005 itd. i NISTA nije pomoglo. Znaci, ni FixBlast, ni podesavanje tog RPC-a (da se restartuje), nista ... :wall: Vec mi je doslo da :crash: ! Vise se ni ne secam na kom forumu sam nasao da je ovo resenje: Windows XP Hotfix - KB823980 (sreca pa imam Linux na drugoj particiji pa sam imao vremena da trazim :-devil-: ). Sad se sve vratilo na staro :bottle::cigar: !

E fala NiTro to samo cekao, da vidim kojim povodom ide ovaj fajl, posto meni sve isto i sa njim, kao i pre. Tj moj problem je sto mi svchost vuce i do 50MB rama

Ama, ljudi, šta vam je... Meni je trenutno aktivno 6 svchost.exe, to je normalno. Evo šta kaže MS:

The Svchost.exe file is located in the %SystemRoot%\System32 folder. At startup, Svchost.exe checks the services part of the registry to construct a list of services that it must load. Multiple instances of Svchost.exe can run at the same time. Each Svchost.exe session can contain a grouping of services. Therefore, separate services can run, depending on how and where Svchost.exe is started. This grouping of services permits better control and easier debugging.

Druga je stvar ako neki servis koji je svchost.exe pokrenuo napravi džumbus. Neki virusi instaliraju lažni svchost.exe na neko drugo mesto od onog na kome treba da bude. Ako postoji još neki svchost.exe na sistemu onda je to gotovo izvesno virus.

Uzgred, meni svih 6 aktivnih svchost.exe trenutno zauzimaju oko 12 MB.

Poslednja izmena:
Mogao bih da skines par programa sa www.sysinternals.com Obavezno skini process explorer tako neshto (vrlo su mali programi manji od 150kb) i u njemu ces moci da vidis zauzetost procesora , koji program koliko zauzima i shto najvaznije moci ces da vidis shta je sve taj procces otvorio shta radi , i koliko to shto radi zauzima CPU.Drugi program koji bih ti preporucio je registry monitor koji prati deshavanja u registriju u realtajmu. Ajde baci post kada vidish shta je sa tim svcom iz process explorera

Ja sam slicnu stvar resio tako sto sam sa McAfee-jevog sajta skinuo stinger.exe, restartovao komp u "safe mod" pustio ga da skenira i resio se neka dva crva.

aj asd cu i ja da probam sa tim stingerom.

Nazad
Vrh Dno