Šta je novo?

Ubi me Spyware!

dekinjo

Čuven
Učlanjen(a)
08.09.2003
Poena
609
Imam veliki problem.
Pokupio sam negde Spyware koji kad pokrenem IE ide ka stranici nekog pretrazivacha. Koji mi ponekad blokira odlazak na Google i Yahoo.

Pogledao sam u Arhivi benchmark foruma o ovoj temi i nasao sam neke teme koje o ovome govore. I poslusao neke preporuke pa sam…
Instalirao Spybot Serarch & Destroy i Spyware Doctor. Posle skeniranja sam i resetovao MY IE (options/internetoptions/programs/reset web settings)

ALI ni jedan od pomenuta dva programa
Nije uspeo da resi moj problem,
Onaj shit i dalje stoji u MY IE (sve to isto vazi i za Internet Explorer)

Jos nesto vrlo bitno
Sto me i najvise zbunjuje.
Kad Spybot Serarch & Destroy zavrshi skeniranje pojavimi se ova lista,

WebDialer: Settings
HKEY_USERS\S-1-5-21-1409082233-746137067-1343024091-1003\Software\Microsoft\InternetExplorer\Main\HOMEOldSP

DSO Exploit:
HKEY_USERS\S-1-5-18\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Zones\0\1004!=W=3

DSO Exploit:
HKEY_USERS\S-1-5-21-1409082233-746137067-1343024091-1003\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\InternetSettings\Zones\0\1004!=W=3

DSO Exploit:
HKEY_USERS\S-1-5-20\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Zones\0\1004!=W=3

DSO Exploit:
HKEY_USERS\S-1-5-19\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Zones\0\1004!=W=3

DSO Exploit:
HKEY_USERS\.DEFAULT\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Zones\0\1004!=W=3

onad ih sve obelezim i potom kliknem na «popravi odabrane probleme» program mi kaze da je sve sredjeno.

Ali kad ponovo uradim skeniranje sa istim programom on mi opet iste stvari izlista, kao da nista nije odradjeno!!!

Imali resenja?
......Sos....Sos......Sos......

probaj adware away
meni je pomogao na jednom laptopu
kad pokrenes program imas opciju hijacker away sa leve strane pa ga pusti da on pretrazi
i probaj pre toga da iskljucis system restore(ako je xp)
i ne posecuj vise xxx sajtove :banana:

Poslednja izmena:
Ako već ideš na XXX, instaliraj Kaspersky Anti-Hacker, po meni najbolji firewall. Ima opciju "Stealth Mode" i izgleda da funkcioniše jer ceć godinu dana unazad nemam ni jedan spyware!

Ma instaliraj Firefox i zaboravi na IE :wave:

dakle ako ti cak i panda antivirus ne pomogne (koji u sebi ima spijun ubijac) definitifno predji na neku alternativu ie-u pao sto rece salac FF ili opera su samvim pristojna resenja

1. Probaj sa Outpost firewallom - neuporedivo bolji od Kaspersky pandana
2. KAV kao antivirus je odlican, NOD32 takodje
3. Koristi AdAware watch dok si na netu, izuzetno koristan, inace programce je deo Ad Aware SE
4. Koristi nekoliko spyware programa... svaki nesto nadje, nijedan nije 100% siguran ni efikasan.

Marti ti je sve rekao, osim pod (3)....

p.s. Marti dobar ti je sig 🙂 samo ti nedostaje zarez posle "mi"....(ar ju for sam fan vid mi, ju SMF)

Da si malo bolje gledao video bi i preporuku za ove programčiće:
SpyStopper
HijackThis
CWShredder

garantovano pomažu.

CVShredder, definitivan ubica super search-a i ostale gamadi.

He he skinuo si vec 20 MB anti spyware programa a ono jos uvek tamo... ili si mozda uspeo?

Ako nisi evo jos 2MB za Registry medic 😉

Proveri aktivne procese (imas tutorijal - sticky na forumu aplikativni softver) i ubij onaj koji je visak pre skeniranja. Ako ti ni onda ne obrise sve to posle skeniranja "regedit" pa rucno pronadji onaj webdialer setings i izbrisi Home OldSP (ja ga nemam, sta ce tebi 🙂 ). Usput proveri foldere: Program files, Windows -> System i System 32 (trazis nesto sto smrdi na kilometar, gotovo da nemozes pogresiti). Ako neces da brises, recimo nisi siguran, idi nekako na google i za svaki sumljivi .exe koji nadjes u ovim folderima uradi pretragu.

A gde te vodi taj spyware?

Javi kako si prosao.

Isti problem imam i ja ima li neki besplatan program osim adwara i spybota jer nemaju efekta ako moze link posto sam ja pocetnik i slabo baratam opcenito racunarom.

Pozdrav hvalavam na predlozima i savetima,
Ali mislim da smo ja i moj Komp pred kapitulacijom!

Instalirao sam Registry Medic, i sredio neke stvarchice s njim mdjutim problem sa Explorerom jos uvek stoji.

Skinu sam sa neta i Webroot Spy Sweeper v.3.0.0.118 mdjutim nisam ga jos isprobao jer ga nisam platio. (izgubila mi se VISA platna kartica pa ako je neko slucajno ima neka mi je posalje na [email protected]) 😉

Da se vratim problemu.

Onda sam konacno pokusao rucno da brisem pa sam izbrisao neke gluposti koje Spybot Serarch & Destroy nije mogao da sredi.

E sad dolazi vrhunac drme.....

Onaj shit HOMEOldSP na koji mi je Shtaps ukazao izgleda je lupio sebi neku zastitu i kada ga rucno obrisem on nestane, ali cim ponovo pokusam da ga nadjem on se pojavi opet naistom mestu kao da ga nisam brisao.

Ovaj FILE s nalazi u Registry-ju na ovoj lokaciji
HKEY_USERS\Software\Microsoft\InternetExplorer\Main\

a ovako bukvalno izgleda u registry-ju

name type data

HOMEOldSP REG_SZ about:blank

Sta da radim sada?

PS: Resio sam da batalim IE i Explorer i da se okrenem MOZILI.

Odlucio si se za najbolji moguci potez 🙂

BTW: Opera 7.54 bi bio mozda jos malo pametniji ali dobro je i ovako 😉

Samo mi reci jel si probao HijackThis I CWShredder?

Happy End.

Uspeo sam da ubijem onaj shit. :crash:

Pronasao sam u system32, i windows sumnjive fajlova extenzije ini, sys, dll, dbl, dat.
Btan orjentir mi je bio kobni datum.

Hvala Shtaps, tviji saveti su mi bili najvise od koristi 😉

Naravno hvala i ostalima sto su se odazvali na moj SOS.

Pozdrav
:type: :guitar:

Nema problema.

Nadam se da me neces proklinjati za dan dva ako krene da otkazuje sistem 😉

Isprobao sam ga... i pronasao je neke spyove koje spy doctor, sweper, i search and destroy nisu registrovali.

Mada neke od tih "spyova" nisam brisao da nebi slucajno izbrisao nesto sto netreba..... treba da se konsultujem sa drugarom.

q: a nisi probao adware away ili jesi?

NIsam probao.

Pravo da ti kazem za sada su mi aktivna 4 Firewall-a, tako da nebi da preteruem....
a i resio sam probleme .

pa da si probao resio bi mnogo ranije
negde oko 17.08.2004 u 12:46

dekinjo je napisao(la):
NIsam probao.

Pravo da ti kazem za sada su mi aktivna 4 Firewall-a, tako da nebi da preteruem....
a i resio sam probleme .

...ne bi da preterujes?! Sta ti drzis u tom racunaru?

Ja nemam nijedan 🙂

shtaps je napisao(la):
...ne bi da preterujes?!
Sta ti drzis u tom racunaru?
Ja nemam nijedan 🙂

Mozda malcice preteruje, ali za ovih 10 minuta sto
sam online, (cisto da skinem mail i obidjem forum)
lock'n'stop me obavestava na svakih par sekundi,
izgleda mi da mi skeniraju sve portove i to svi redom
od mojih sugradjana, pa sve do malih zelenih ili sivih.
:-devil-: :zgran: :S:

Poslednja izmena:
dekinjo je napisao(la):
NIsam probao.

a i resio sam probleme .
svega 4? pa, ok je to... nego, zar je moguce da nisi nasao nijedan vise? hajde, bar dvocifren broj! :-devil-:

pobogu... 4??? ma, jedan (besplatan) ti je SASVIM dovoljan!

dekinjo je napisao(la):
NIsam probao.

a i resio sam probleme .

E ovome nisam mogao da se ne nasmejem....Shta drzish ti na komp-u, bazu podataka NASA-e?

Ahahahahha, boze dragi, kako me ovaj forum nasmeje ponekad, to je neverovatno...

Ja imam samo Spystopper al doduse izlaz na net mi je preko linux servera i nemam nikakve probleme.

dekinjo je napisao(la):
NIsam probao.

a i resio sam probleme .

Ja mislio da ce pre ZoNi da uradi tako neshto....Ali pretekao si ga 🙂 😀 😀

"Koga zmija ujede u gustera se plashi"

Pa nisu aktivni bas stalno, kad skeniram onda sa sva 4 proverim.
Za sada najbolji mi je definitivno, Hijack This 1.97.7 mada treba biti oprezan kad se radi s njim, za cas mozes da obrises nesto sto netreba. (Sreca je sto pravi backupe).

Nazad
Vrh Dno