Pisao sam već
OVDE svoje nedavno iskustvo sa taksijima u BG, odnosno povratkom iz kafane Stara Carinarnica nazad do hotela u Zemunu.
Hteo bih da pitam marxistu kako objašnjava sledeći slučaj, a sve u svetlu kako su BG taxisti bogomdani. Situacija je ODLAZAK do kafane, o povratku sam već pisao.
Recepcionarku sam pitao da mi zove neki dobar taksi, rekla je da uvek svima zovu Naxis (tako nešto). Naglasio sam da ne želim divljaka. Posle 3 minuta stiže vozilo, nema zamerke na brzinu, parkira se na trotoar al ajd sada...
- Dobar dan, molim Vas do Stare Carinarnice kafane
- Gde je to?
- Pa tu, Zemunski kej,
- Otkud ja znam gde je...
U tom momentu kreće u rikverc i zbog niskog klirensa kači izdignuti beton (zbog korena stabla) i čuje se krrrrrr

Odmah kreće psovanje, jel vidiš šta sam uradio, u PM... Izlazi napolje gleda i vraća se u auto. Uzima telefon i zove nekoga.
- "Jao odvalio sam napred ceo spojler matori, ma tu sam u Zemunu kratka vožnja u PM sve otišlo u k... zakačio sam na beton..."
Za sve to vreme vozi do keja i telefonira drugom rukom, desnom telefon levom menja brzine. Ja na gmaps nalazim tačnu adresu kafane:
- evo adrese tačne
- ma... (suzdržao se da kaže ko hebe adresu, videlo se)
Dovezao me do keja i izbacio relativno blizu jer nije mogao da nađe kafanu. Platio sam i nije rekao ni doviđenja. Imao sam utisak da bi me prebio da sam krenuo da mu prigovorim išta koliko se videlo da je iznerviran i nadrkan.
Milion puta sam se vozio taksijem u NS, ali NIKADA ni približno iskustvo ovome. Ljudi su MNOGO opušteniji, sporije voze i generalno ljubazniji.
Zamolio bih marxistu da mi kaže šta ubuduće da radim ako mi se ovakvo nešto zadesi, jer ja uslugom nisam bio nimalo zadovoljan.
Indikativno je da sam se taj dan DVA puta vozio istim prevoznikom, različiti taxisti, obojica totalni *****i. Zakon verovatnoće ne ide na ruku BG taxistima i smatram da moraju mnogo da se poprave ili izumru.