Šta je novo?

Uber app

Naravno da pričam sa stanovištva normalnih društva, a ne današnje Srbije.

Evo recimo kako ozbiljna i uređena država rešava problem Ulber ilegalaca. Lepo pravac zatvor, pa razmišljaj:

http://www.thelocal.no/20151019/norway-police-arrest-uber-driver

Odavno ja u ovakvim raspravama više ne gledam ka Srbiji, već ka društvima koji trebaju da budu primer Srbiji i ostatku sveta.

U Norveskoj ne da je (gotovo) najskuplji taksi na svetu nego su i lokalci nezadovoljni - ala je nas'o primer :p

Protivljenje Uberu i slicnim novotarijama je odlican primer kako zaostale birokrate i odredjene glupe interesne grupe (u ovom slucaju taxi mafija) rade na stetu korisnika odnosno gradjana!

^
Bravo, bravo, bravo u srz problema.
A vi posle recite da je marxista....

@marxista

Kako to da pominjes postovanje zakona samo kad ide tebi u prilog?

Sta cemo sa ovim slucajem koji sam ja pomenuo gde taksisti u centru 3 GODINAMA krse zakon sa svojom divljom taksi stanicom TIK uz pesacki prelaz koji vodi u skolski ulaz, a od prosle godine uz legalnu stanicu i dalje krse zakon parkirajuci se TIK uz taj isti pesacki prelaz iako je po zakonu minimum 5 metara?
To te ne dotice? Bezbednost dece je nebitna? Bitan je samo posao taksista i njihova plata?
Pominjem ja zakon i onda kad mi ne ide na ruku, a tada kad mi ne ide na ruku ja mu pominjem i tatu i mamu... ALI GA ZA RAZLIKU OD VAS TEHNOTALIBANA I DALJE POSTUJEM!

Taj tvoj primer sa taxi stajalistem za koje tvrdis da je divlje mi je vec ranije privukao paznju ali obzirom da je ocigledno da ne govoris svu istinu nisam hteo da komentarisem. Borca je PREDGRADJE i njeni stanovnici, barem oni koji koriste taxi uslugu su sigurno u vecini zadovoljni sto su dobili novo taxi stajaliste. Narodu niko nikad nije ugodio i uvek ce biti onih koji se i bezrazlozno i BEZ KVALITETNIH ARGUMENATA BUNE. Ti si takav!
Taxi stajaliste je, buduci je obelezeno horizontalnom (a cak i vertikalnom) saobracajnom signalizacijom, od viseg prioriteta u odnosu na opste pravilo o zabrani PARKIRANJA tik uz pesacki prelaz pa je tvoja frustriranost "nepostovanjem zakona" od strane policije i taxista, blago receno, stupidna. Kako bi shvatio da je Borca deo grada koji uopste nije izuzetak pogledaj kakvo je stanje npr. u centru grada. Vecina taxi stajalista a i autobuskih stajalista je tik uz pesacki prelaz. Borca ne moze biti izuzetak. A ni ne treba jer je to u interesu samog korisnika. Svako ko ume da sabere dva i dva shvata da mu je bolje da cim izadje iz busa ili taksija, sasvim opusteno, uz zastitu pesackog prelaza, predje ulicu. Ovo je u interesu i same dece jer su na takvom prelazu jos bezbednija, njihovu bezbeenost DVOSTRUKO POVECAVA upravo to sto je do sada dvosmerna ulica proglasena jednosmernom jer jednosmerna ulica ima manje konfliktnih tacaka u svojim raskrsnicama, saobracaj dolazi samo iz jednog smera pa je lakse preci je, a obzirom da je nastala iz prethodno dvosmerne ulice ona je dobila duplu sirinu pa je pregledna...

Decu pred tom skolom ne ugrozava taxi stajaliste i taksisti koji stoje u mestu vec BUDALE KOJE SE KRECU I TO U SUPROTNOM SMERU! Pa je sasvim prirodno sto je policija, u periodu kada pocinje skolska godina i kada pesacke prelaze mozda po prvi put prelaze i djaci prvaci, bila pojacano prisutna stiteci decu od onih od kojih jedino i mogu biti ugrozena a ostavljajuci na miru one koji svojim necinjenjem ne mogu negativno uticati na saobracajnu sliku.

U ovoj temi meni su oni koji zastupaju zakon saveznici pa mi nije u interesu da o sluzbenim licima govorim u negativnom kontekstu ali to cu uraditi jednokratno kako bih demistikovao tvoju laz o slizanosti policije i obicnog taxiste. Do pre nekih 4-5 godina nije postojao zakonski osnov za kaznjavanje taksiste koji krsi kapacitet taxi stajalista pa npr. ,ako je kapacitet 10 mesta on stane kao jedanaesti. Jeste bilo zabranjeno ali nije bila predvidjena kazna niti ovlastena sluzba koja ce nadziranje i kaznjavanje sprovoditi. ( cesto takvo cinjenje nije u suprotnosti sa zakonom o bezbednosti saobracaja pa saobracajna policija nema ingerencija; saobracajna inspekcija je malobrojna i visokoobrazovana da bi se zezala sa takvim necim; a komunalci nisu imali ingerencije)
Objavljena je pravna regulativa i komunalcima je data ingerencija. Kazna je 5.000,00.

Ali sta se desilo? Komunalci su resili da malo rade "privatno" pa su poceli da zloupotrebljavaju taj clan koji nespretno glasi da "taxista nema pravo da staje van taxi stajalista" i da nama taxistima naplacuju kazne i kada smo parkirani na javnim parkinzima ili u javnim garazama ...i tako dokle god imamo taxi tablu na krovu. Oni su taj clan pravilnika o taxi prevozu grada Beograda stavili iznad zakona o bezbednosti saobracaja republike Srbije i vedre i oblace gradom. Kao pravi SERIFI.

...e pa bajo moj, ja ti dadoh savet sta da cinis ako ti je dete po tvojim kriterijumima ipak ugrozeno, zovi komunalce i oni ce ti pomoci tako sto ce krsiti ZOBS na racun taksiste, tvoje dete ce biti bezbedno. Ali ako ovaj savet zloupotrebis (edit: koristeci ga i kad ti dete nije ugrozeno) onda si neopevani smrda!

EDIT: tipo

Poslednja izmena:
U Norveskoj ne da je (gotovo) najskuplji taksi na svetu nego su i lokalci nezadovoljni - ala je nas'o primer :p

Naravno da je medju najskupljima, zajedno sa Svajcarskom. Sve je to u skladu sa standardom (prosecna plata 5 hiljada evra). Na listi strci Stokholm i verovatno LA (gomila sirotinje zivi u tom gradu). Svedjani imaju pola norveske plate a placaju taksi skuplje.

Prosečna norveška plata je daleko niža od 5000 evra (mislim na neto što se u Srbiji podrazumeva kao plata, a i bruto je niža od toga), i nije ni blizu toliko veća od Švedske.

Cek, cek marxista, Borca je predgradje i mi treba da smo srecni sto su dobri taksisti dosli ovde da nam cine uslugu svojim postojanjem? :D
Kako smo mi to uopste dobili novo taksi stajaliste, ja ti pricam da tu na istom mestu postoji DIVLJE taksi stajaliste jos poodavno. Nismo dobili nista sem kilo boje potrosene na tom mestu.

Dalje, malo kulture nije na odmet, nema potrebe da me zoves stupidnim, jer signalizacija postoji ali tvoji drugari taksisti se parkiraju onako kao sto sam rekao, van obelezenog stajalista, dakle TIK uz pesacki prelaz. Dakle kao sto vidis umesto da si bolje procitao sta sam ja napisao, ti brze bolje uzmes i vredjas me, kao sto vidis bez razloga, naprotiv.
Kako su taksisti dobili pravo da postave stajaliste tu je svima jasno, samo uz pomoc nekoga iz vlasti i opstinske uprave, isto to stajalise je moglo da bude 30-tak metara nize i nikom ne bi smetalo, niti bi bila jednosmerna ulica niti bi djaci koji tu prelaze bili ugrozeni.

Onda, saobracajna policija je kao sto sam naveo odmah sledeci dan stala da naplacuje kazne, nema to veze sa djacima, ove godine ih cak nije ni bilo od 1.septembra pored skola, makar u borci, ne stoji ti taj argument. Nego ima veze sa ubiranjem prihoda. Mogli su isto tako makar u pocetku kada ljudi ne znaju da stoje i upozoravaju ljude na novo pravilo, ali ne, zavale se u kola i cekaju.

Naravno sada je i tvoj argument kojim branis uvodjenje jednosmerne ulice da su deca bezbednija... Pa dete od tih taksi vozila nema sanse da vidi vozila ni iz tog jednog. A doduse i to sto kazes, onda bolje da zabranimo kretanje i u drugom smeru, tu su deca 100% bezbedna. Nije dovoljno sto krsite zakon nego se jos i krijete pod velom dobrocinstva, uh.

A o pozivanju komunalne policije, dobar vic. Kao sto sam napomenuo POBEGLI su sa svog mesta patrole kada sam im trazio da naplate kaznu taksistima. Ocigledna protekcija.

O svemu ovome je obavestena saobracajna i komunalna policija, zvanican odgovor imam od saobracajne policije, koji je naravno smesan i ne resava nijedan problem na koji sam ja ukazao, a ukazuje na to da je stajaliste kao i postavljanje jednosmerne ulice cist produkt veza i korupcije.

Posto si napomenuo da ne govorim istinu povodom svega ovoga, ako treba postavicu i slike i pitanja moja i odgovore ali mislim da je i ove sve suvise offtopic...

Sem sto sve vise vodi tome da od mene uber dobija sve vecu podrsku.

Pominjem ja zakon i onda kad mi ne ide na ruku, a tada kad mi ne ide na ruku ja mu pominjem i tatu i mamu... ALI GA ZA RAZLIKU OD VAS TEHNOTALIBANA I DALJE POSTUJEM!

Ostatak posta nije vredan quotovanja jer je tipicna demagoska papazjanija koja u Srbiji uspeva na svim nivoima ;)
"Siroti mali hrcki" :)

Btw evo ti malo "zakona" tako divne zemlje koje moras striktno postovati i biti dobar "omladinac", jer su tako o predobri ;)

B92: Slučaj "kantrimen": Milićevu 4,5 godina zatvora

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2015&mm=10&dd=28&nav_category=16&nav_id=1056601

Umesan je i jedan tvoj kolega, mooda bez naravno (sem na netu i slavama/svadbana, made in Balkan ;))

Opa, polaganica, burazengije i ostala nasljedja drage nam bivse "utopijsko/diktatorske" Jugoslavije ;)

Ajde sada na ulicu da vidimo kako niste kartel ;) Ah, da zaboravio sam... Srbi ne vole "cinkare" ;) ne mesaju se "u tudja posla" cak i kada im "tudja posla" golden shower-uju po zivotima ;) *** covek ima zenu i decu, gledao svoja posla, usput malo saucestvovao u teskom krivicnom delu ali sta sad... predobri zakon kaze 7 meseci uslovno!!!??? I kod cika sudije na popravni ako opet bude vozio nekog slicnog ;)

Da te odrobijam??? Biraj burazeru 'oces kolima ili da idemo u lov ;)

^
Objasnio....

Daj bre marxista, mani se te filozofije, budi malo realan za promenu.

Pa u BKA kod crkve imate stajalište usečeno u trotoar gde mogu da stanu 3-4 vozila. Meni prokuvao auto i sklonio sam se tu da ne zagušim saobraćaj dok mi stigne pomoć. Nije bilo nikog.Stiže jedan taxista i kreće da mi svira iako vidi dignutu haubu. Objašnjavam mu situaciju ali stiže i drugi ogorčeni i isto svira.Uredno sam se izvinio što sam se zatekao tu. WTF . Ali ne lezi vraže eto i trećeg koji mi se unosi u lice i objašnjava mi da mi nije tu mesto itd itd. Kuliram ih. Stiže mi ekipa da me šlepuje, posle par minuta, a ovi bilmezi ni prstom da mrdnu da pomognu, još gunđaju sve vreme.

Ah da, da ne zaboravim, vrhunac vam je naplaćivanje paljenja na kablove :) :)

A ne nisu bolidi...
To je strasno ako rade to, a ja verujem @encarta.

Rade i u ns to za kablove, ali to je odluka udruženja a ne samih taksista, bar ja mislim da je tako.

Bolidi ste vi koji svoje usluge naplacujete a ocekujete da vama ne budu naplacene.

Kada bilo ko od vas bude NAPUSTIO SVOJ POSAO i dosao da meni, nekome ko mu nije ni rod ni pomozbog, besplatno da struju, ucinice da se postidim. Do tada ja sam i dalje bolji od vas jer vam dajem struju i gubim vreme od svog posla na ISPRAVLJANJE VASIH GRESAKA barem za pare. [emoji14]

Aha. I to onaj koji jedva ceka da izvuce kintu svakom bolidu koji misli da je prepametan. Onome koji ne zna ni svoj auto da odrzava u ispravnom stanju a hoce da jednom profesionalcu pridikuje.

Kada ja budem *****o npr. Kutiji da nema pojma o web programiranju ili yooyo-u da ne zna kako da resi neku petlju, tek tad cete vi meni moci da *****te o taxiju i uberu. Do tada ste napaljeni lajici!!!

Naplaćuješ paljenje preko kablova, a nećeš da naplatiš vožnju pojedinim forumašima? Čudno, baš čudno...

Pisao sam već OVDE svoje nedavno iskustvo sa taksijima u BG, odnosno povratkom iz kafane Stara Carinarnica nazad do hotela u Zemunu.

Hteo bih da pitam marxistu kako objašnjava sledeći slučaj, a sve u svetlu kako su BG taxisti bogomdani. Situacija je ODLAZAK do kafane, o povratku sam već pisao.

Recepcionarku sam pitao da mi zove neki dobar taksi, rekla je da uvek svima zovu Naxis (tako nešto). Naglasio sam da ne želim divljaka. Posle 3 minuta stiže vozilo, nema zamerke na brzinu, parkira se na trotoar al ajd sada...

- Dobar dan, molim Vas do Stare Carinarnice kafane
- Gde je to?
- Pa tu, Zemunski kej,
- Otkud ja znam gde je...

U tom momentu kreće u rikverc i zbog niskog klirensa kači izdignuti beton (zbog korena stabla) i čuje se krrrrrr :) Odmah kreće psovanje, jel vidiš šta sam uradio, u PM... Izlazi napolje gleda i vraća se u auto. Uzima telefon i zove nekoga.

- "Jao odvalio sam napred ceo spojler matori, ma tu sam u Zemunu kratka vožnja u PM sve otišlo u k... zakačio sam na beton..."

Za sve to vreme vozi do keja i telefonira drugom rukom, desnom telefon levom menja brzine. Ja na gmaps nalazim tačnu adresu kafane:

- evo adrese tačne
- ma... (suzdržao se da kaže ko hebe adresu, videlo se)

Dovezao me do keja i izbacio relativno blizu jer nije mogao da nađe kafanu. Platio sam i nije rekao ni doviđenja. Imao sam utisak da bi me prebio da sam krenuo da mu prigovorim išta koliko se videlo da je iznerviran i nadrkan.

Milion puta sam se vozio taksijem u NS, ali NIKADA ni približno iskustvo ovome. Ljudi su MNOGO opušteniji, sporije voze i generalno ljubazniji.

Zamolio bih marxistu da mi kaže šta ubuduće da radim ako mi se ovakvo nešto zadesi, jer ja uslugom nisam bio nimalo zadovoljan.

Indikativno je da sam se taj dan DVA puta vozio istim prevoznikom, različiti taxisti, obojica totalni *****i. Zakon verovatnoće ne ide na ruku BG taxistima i smatram da moraju mnogo da se poprave ili izumru.

Poslednja izmena:
Sa tim forumasima sam bio iz licnog zadovoljstva, uzivao u njihovom drustvu i eto sebi dozvolio da ih smatram drugarima. A kada radim onda radim za novac kao i svi vi i nema niceg cudnog u tome sto svoj rad vrednujem kao sto i svi vi vrednujete svoj rad.

Vi freelanceri koji ni pekaru ne placate leba a kamoli porez, vi za koje je Srbija septicka jama i vi koji prezirete srpske zakone ste nasli da mi pridikujete o moralu - moze li neko biti licemerniji od vas?

Pazi, iskreno mozes da places na jos 200 strana ovde. Uber dolazi pa dolazi, potez za naplacivanje jump starta je slepacki pa je slepacki.
Ni kilometarski postovi ne mogu da ti pomognu...

Moji kilometarski postovi meni ni ne treba da pomognu vec vama. Vama koji ne znate ni sline da obriste a ni auto da odrzavate ali hocete da pridikujete boljima od sebe.

@Ninoslav1983
Recepcija hotela ima razlog zasto zove pretezno jedno taksi udruzenje. Drugi put trazi Beogradski taksi ili Pink taksi. I tacno je, u Beogradu nisu popularne kratke voznje.

Neko bese spominjao lov?
Da je to tako kao sto si zamislio, ne bi Krcun zavrsio udarom o topolu na ravnom putu ili Dzemal udarom u planinu. Drage volje u lov, bilo koje doba godina i bilo koje vreme, dan ili noc...

Poslednja izmena:
Vi freelanceri koji ni pekaru ne placate leba a kamoli porez, vi za koje je Srbija septicka jama i vi koji prezirete srpske zakone ste nasli da mi pridikujete o moralu - moze li neko biti licemerniji od vas?
Ne poznajem nijednog freelancera ali me zivo zanima koliko ti placas porez i kad ces da uvedes fiskalnu kasu?
Moji kilometarski postovi meni ni ne treba da pomognu vec vama. Vama koji ne znate ni sline da obriste a ni auto da odrzavate ali hocete da pridikujete boljima od sebe.
Ha ha ha, uberkapitalista marxista taxista (ili ubertaxista marxista kapitalista) ima nesto protiv Ubera! Sto bi klinci rekli: vrh!

Samoproklavoani CAR MARXISTA, bolji od svih nas :) hahahaa :)

Vidiš marxista, ja lično prelazim godišnje 30-40000km gradske vožnje, i tako poslednjih 7 godina i uvek sam sam stao da pomognem da upali na kablove bilo kome, leti , zimi, ne ulazeći u to zašto taj neko nema struju.I zamisli, BESPLATNO! Pa čak i tvom kolegi a mom komšiji , "peofesionalcu", koji ume isto tao da ***** kao i ti. Neke sam čak i šlepao.
A verujem da je isti nakon što je naleteo na prvog u nevolji naplatio svaku pomoć po vašoj odokativnoj tarifi.
Isto tako, kroz ovih par zadnjih postova koje si napisao, može se lako zaključiti o kakavoj se osobi radi , tako da si postao skroz nebitan u ovoj temi, jer si nedvosmisleno dao sve argumente zašto UBER ili bilo koja druga aplikacija treba da Vas pregazi i da vas se sećamo kroz maglu.

Radite ljudi sta hocete ali ja se samo molim da ne poteku reke krvi na beogradskim ulicama ... To bi bilo strasno. Znaci ja nemam reci.

Zamolio bih ucesnike da se smire i da svoju nervozu ne lece na ovom forumu.

Pogotovu ne vredjanjem ni psovanjem.
NIti je ovo pijaca, niti su clanovi na tom nivou da tako nesto citaju.

Pisao sam već OVDE svoje nedavno iskustvo sa taksijima u BG, odnosno povratkom iz kafane Stara Carinarnica nazad do hotela u Zemunu.

Hteo bih da pitam marxistu kako objašnjava sledeći slučaj, a sve u svetlu kako su BG taxisti bogomdani. Situacija je ODLAZAK do kafane, o povratku sam već pisao.

Recepcionarku sam pitao da mi zove neki dobar taksi, rekla je da uvek svima zovu Naxis (tako nešto). Naglasio sam da ne želim divljaka. Posle 3 minuta stiže vozilo, nema zamerke na brzinu, parkira se na trotoar al ajd sada...

- Dobar dan, molim Vas do Stare Carinarnice kafane
- Gde je to?
- Pa tu, Zemunski kej,
- Otkud ja znam gde je...

U tom momentu kreće u rikverc i zbog niskog klirensa kači izdignuti beton (zbog korena stabla) i čuje se krrrrrr :) Odmah kreće psovanje, jel vidiš šta sam uradio, u PM... Izlazi napolje gleda i vraća se u auto. Uzima telefon i zove nekoga.

- "Jao odvalio sam napred ceo spojler matori, ma tu sam u Zemunu kratka vožnja u PM sve otišlo u k... zakačio sam na beton..."

Za sve to vreme vozi do keja i telefonira drugom rukom, desnom telefon levom menja brzine. Ja na gmaps nalazim tačnu adresu kafane:

- evo adrese tačne
- ma... (suzdržao se da kaže ko hebe adresu, videlo se)

Dovezao me do keja i izbacio relativno blizu jer nije mogao da nađe kafanu. Platio sam i nije rekao ni doviđenja. Imao sam utisak da bi me prebio da sam krenuo da mu prigovorim išta koliko se videlo da je iznerviran i nadrkan.

Milion puta sam se vozio taksijem u NS, ali NIKADA ni približno iskustvo ovome. Ljudi su MNOGO opušteniji, sporije voze i generalno ljubazniji.

Zamolio bih marxistu da mi kaže šta ubuduće da radim ako mi se ovakvo nešto zadesi, jer ja uslugom nisam bio nimalo zadovoljan.

Indikativno je da sam se taj dan DVA puta vozio istim prevoznikom, različiti taxisti, obojica totalni *****i. Zakon verovatnoće ne ide na ruku BG taxistima i smatram da moraju mnogo da se poprave ili izumru.
Izvini sto opet moram da naglasim sta je stvarni razlog sto tvoja pitanja dozivljavam kao korektna i sta me motivise da ti odgovaram cista srca i zakopane ratne sekire. Kupio si me sjajnim stavom i otporom prema korporaciji koja pokusava da ponizi svog korisnika, obicnog gradjanina. Na temi o unifiju dakle.

Naxis taxi je nastao skorasnjim povezivanjem maxis taxija i naxi taxija. Davno u istoriji oni i jesu bili jedno te isto i ovo je samo povratak na staro. Do pre nekih dve godine, maxis taxi je slovio za rak-ranu u beogradskom taksiju jer je omogucavao rad divljacima i jer je dampovao cenu. Kazne koje je zasluzio tim nezakonitim radom su dosle na naplatu i unazad dve godine on cini sve da bude legit. Sa iskustvom ne mogu tvrditi da li je sve svoje prljavosti ocistio ali licno verujem da jeste ili je barem blizu da to ostvari. Taj taxi ima jednu veliku prednost gledano iz ugla vas koji nemate otpor prema plastici - oni su najvise ucinili na opremanju vozila citacima platnih kartica, skoro da ih sva vozila imaju.

O samoj voznji...
...prvu gresku pravis ti jer dajes netacnu destinaciju. Kafana se zove "Stara Kapetanija . I zbog toga nemas pravo da se ljutis na " taxistu" ... ali imas pravo da ocekujes da je on dovoljno inteligentan i iskusan da kompenzuje tvoju gresku i da te odveze na pravu destinaciju jer "Stara Kapetanija" nije samo kafana vec i ozbiljan dugogodisnji REPER u Zemunu pa je morao da zna za njega. U vezi s njim imam jos puno toga negativnog da kazem: obzirom da si mu nazvao "Dobar dan" sto je sve vecem broju taxi musterija potpuno strano, on je MORAO da te ispostuje osmehom i ljubaznoscu sve do kraja voznje a da se potrudi da (kad je vec konj pa ne zna i sam) preko radio centra i/ili kolega sazna gde je kafana. Nikako nije smeo da izlazi iz vozila i reaguje naglas onda kada je zakacio patos. Morao je da istrpi sa smeskom na licu a da svoje rane lize onda kad ostane sam.
Ti pravis gresku sto mu za zlo uzimas to sto se odigao na trotoar - jer to je sasvim ok (zamisli samo kako bi se srdio da si vozio iza njega i da ti on nije ostavio prostora da ga obidjes).

Za kraj: - ti vec imas unapred izgradjen negativan stav o BG taksistima i tu gresku niko sem tebe ne moze da ispravi. Pokusaj onda bar da kuliras.

Kada ja npr. vozim smrde, ponasam se kao da vozim robu a ne ljude i to pomaze. Pokusaj i ti tako kada su taksisti u pitanju i videces da neces imati razloga za nerviranje.

Inace, slazem se sa Fidelovim predlogom ali bih na listu dodao svakako i "Lux taxi".

U al sam se obrukooooo. :lupko:
Ne zbog neznanja nego zbog toga sto sam kritikovao kolegu za neznanje.

Kafane nicu svaki cas a postojece menjaju nazive svakog godisnjeg doba ...ali da ce neko na 300m od poznate kafane otvoriti kafanicu sa skoro istim nazivom to nisam mogao da pretpostavim.
Inace, blize od "Stare Kapetanije" nije ni mogao da te doveze. I sam si video znak "zabranjen saobracaj za sva motorna vozila".

Vrh Dno