Šta je novo?

Uber app

Sindrom lova na veštice. Dršte ih, da nas ne mađijaju, dok mi ovde radimo poso.

Najviše volim kada oni koji su kritikovali socijalizam sa pozicija realnosti i praktičnih boljki, čim iz iste tačke njihov sistem popije kritiku, odmah kreću da se 'vataju za mentalitet, shvatanja i tome slično. Dakle, predstavljaju par ekselans naslednike komunističkog rasuđivanja o potrebi menjanja mentaliteta i stvaranju nove društvene stvarnosti, a te iste komuniste pljuju. Za šta me zabole, jer je to sve teško teoretisanje, nego me interesuje, kao i neke iznad - koliko još godina treba? 10, 20, 30? Da podsetim, ti koje kritikujemo su krenuli iz pepela WW2. Mi danas, kao što sam naveo u jednom od gornjih postova, trebamo da dignemo BDP za 50% pa da dostignemo njihov BDP iz kriznog vremena od pre 26 godina...

Ti koje kritikujemo su krenuli uz pomoc zapadnih kredita....

I Arčibalda Rajsa, pre svih. Da se pročita kako su invalidi ostavljani bez penzija, veterani prosili po ulicama, kako su ministri zgrtali pare preko noći, kako su vrhovi vlasti pljačkali državne fondove. Ali došli ovi zli pa promenili stvarnost i Milunki Savić dali penziju i "oteti smeštaj" od 20 kvadrata, umesto da sirotica čisti ulice za koru hleba i živi u ostavi jedne osnovne škole. To je to što danas valjda moramo da vratimo na staro da bi krenulo na bolje. :d

Stvarno, jel to znaci da i danas treba da se krene sa uzimanjem svima koji imaju "visak"? Mozda bi ti voleo da ti u stan dovuku jednu omanju 4-oro clanu porodicu da svi zivite u "komuni" :d ali ima nas koji to ne zelimo..

Taj sistem koji je pominjao Arčibald Rajs nastavio se preko socijalizma i komunizma do danas, u kom ne moraš da budeš stručan nego podoban.

Већ сам опомињан због офтопик порука али ајде, могу ваљда још неки негативан да добијем. Ако може модератор, могу ваљда и ја мало. ;) Стално се помиње "отимање" у облику национализације али нико не помера календар мало испред тога. Да ли су ти којима је "отето" били баш поштени? Ето на пример (ако се неко и даље пита да ли да то поново радимо) у последњих неколико година је баш то рађено, одузета је имовина некима за које је власт (ова или она, небитно) сматрала да су је стекли незаконито. Да ли ће кроз 50, 100 година да се појаве покрети који ће да траже враћање имовине Карићу, Шарићу, Легији ... може ту још њих да се наброји?

Ја сам од оних који је у оним злим временима нашао посао без икаквих проблема или веза и напредовао због свог рада. Онда је дошао капитализам па сам пре десетак година остао и без посла и без фирме и сада сам ко црквени миш. Да се радујем напретку?

Pa dobro, kad misli neko da pomeri dupe od kompjutera i da menja nešto kad već toliko ne valja?
Nego, ako nije valjalo pre komunista, za vreme komunista, i evo sad posle komunista, kako je onda problem samo zli komunizam!? Kakav je to "sistem"?

ta gologuzija što je podigla ovu zemlju iz pepela krenula je od oslobođenja od okupatora!

dok su drugi brinuli brigu kako najbolje izneti zlato iz zemlje, ti seljaci, radnici i ljudi sa društvenih margina su po planinama pišali krv i borili se za slobodu.

a te mantre o tome kako se živelo od kredita...da mi je samo znati na kom se rtsovskom izvoru vi napajate!

živelo se od sopstvenoga rada, a ne "viškova" koji su pojedini akumilirali viševekovnom pljačkom i eksploatacijom nepismenih ljudi.

Poslednja izmena:
Problem je u drustvenoj letargiji, a promenice se onda kada to bude zapadu odgovaralo...kao sto im sad ne odgovara Cipras

a te mantre o tome kako se živelo od kredita...da mi je samo znati na kom se rtsovskom izvoru vi napajate!

živelo se od sopstvenoga rada, a ne "viškova" koji su pojedini akumilirali viševekovnom pljačkom i eksploatacijom nepismenih ljudi.

Kakva glupost...evo malo pravih informacija http://katalaksija.com/2014/02/24/ekonomija-titove-jugoslavije-odlaganje-neminovnog-kraha/

Poslednja izmena:
Što se tiče duga, privrede i svega ostalog, mislim da grešite u osnovnoj postavci, kao i većina našeg naroda koji selektivno pamti. Nemamo podelu na period SFRJ i posle, nego podelu na SFRJ - devedesete, 2001-2003 i 2004-do danas. Da li se sećate ratova, inflacije, iznošenja para na Kipar, povlaštenih partijskih "privrednika" koji su devize kupovali po nekoliko puta manjem kursu od realnog, mafijaša sa legitimacijama DB-a... da li ste svesni šta se sve moglo uraditi novcem koji je utrošen na ratove ili opljačkan od strane povlaštenih "privrednika".
Period posle 2000. se isto tako deli na dva bitna: 2001-2003. i 2004-. U prve dve godine spoljni dug se smanjivao, mada je nadoknađeno kašnjenje u isplati penzija, a ponovo je počeo da raste nakon 2004 (Koštunicina vlada). Najveći broj "sumnjivih" privatizacija desio se isto posle 2004.
Isto tako, ne treba biti nekorektan i zaboraviti svetsku ekonomsku krizu, koja je bila potpuno van naše kontrole, ali čije posledice svakako osećamo.

Da se vratim na temu: i dalje mislim da ni jedna od dve ostrašćene strane nije u do kraja u pravu i da ne treba svakoj budali koja ima mobilni telefon i automobil dozvoliti da se bavi javnim prevozom, ali i da naši taksisti treba za dve klase da poboljšaju svoje usluge uz niže cene i da na prvom mestu sami treba da se bore protiv loših stvari u svojim redovima. To što neko hrani svoju porodicu vozeći taksi nije opravdanje da ugrožava druge ljude - ko nema pristojan i ispravan automobil i elementarno vaspitanje neka čuva ovce ili se bavi nečim trećim...

Poslednja izmena:
Nego, ako nije valjalo pre komunista, za vreme komunista, i evo sad posle komunista, kako je onda problem samo zli komunizam!? Kakav je to "sistem"?

"Tokom moderne istorije, od 1835. godine do danas, Srbija je promenila trinaest ustava: tri kao vazalna država, četiri kao nezavisna država, dva u vreme Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca i Kraljevine Jugoslavije i četiri kao članica Federativne Narodne Republike Jugoslavije, Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije, Savezne Republike Jugoslavije i Državne zajednice Srbija i Crna Gora. U proseku rok važenja navedenih ustava bio je nešto kraći od 14 godina."
Ustavi

Pored dece komunizma (a ne liberalizma) koja vladaju cetvrt veka, glavni krivac sto nam trenutno ne ide je Advokatska Komora Srbije.
Advokatima ne odgovara valjan ustav, sto vise zakona to vise parica na tumacenje, i tu su advokati slicni taksistima kad citavu naciju, citav narod, citav grad drze kao taoce zarad sopstvenih sebicnih interesa, zarad vece zarade.

Ziveo Uber, dole rentsikeri :)

u Kaliforniji gde postoji direktna demokratija (narod ogranicava direktno vlast)
ja bih rekao da "direktna demokratija" postoji koliko-toliko jedino u svajcarskoj gde postoje "referendumi" (izjasnjavanje) za sve i svasta; prakticno i za one stvari za koje u drugim zemljama poslanici odlucuju kao sto su npr. novi zakoni tj. izmene postojecih... kompletna populacija koja ima pravo glasa odlucuje da li zeli ili ne zeli neki zakon.
ne znam na sta si ti mislio pod pojmom "direktna demokratija"; na koji nacin to narod direktno ogranicava vlast!?

I kao sto vidimo, kad se drzavni paraziti ne pitaju, narod bira Uber.
naravno. "Drzavne parazite" tj ljude koji odlucuju u ime miliona drugih ce vrlo lako kapital Ubera potkupiti i srediti taj mali problem sa zakonima.

to sto narod "bira" Uber - bira ga jer sve gledaju kroz novcanice a to svako razume:" sto jeftinije, to bolje za mene" (bez ikakvog daljeg razmiljanja kakve to posledice moze da ima na buduca desavanja, kakve sve posledice to moze da ima po sve nas...)

"We are suffering from the ruinous competition of a rival who apparently works under conditions so far superior to our own for the production of light that he is flooding the domestic market with it at an incredibly low price; for the moment he appears, our sales cease, all the consumers turn to him, and a branch of French industry whose ramifications are innumerable is all at once reduced to complete stagnation. This rival, which is none other than the sun, is waging war on us so mercilessly we suspect he is being stirred up against us by perfidious Albion (excellent diplomacy nowadays!), particularly because he has for that haughty island a respect that he does not show for us"
kapitalizam i free market su prosto smesni koliko su falicni a i dalje ih koristimo. takodje prave ovu iskrivljenu sliku da bez njih ne postoji buducnost jer su oni zasluzni za tehnoloski napredak.

da se razumemo: tehnoloski napredak nema nikakve veze sa kapitalizmom - sta vise tehnoloski napredak moze da donese samo probleme u vec ustaljen sistem gde je kapital zauzeo pozicije i jos ako imate monopol, kakav danas globalno imamo u svim sferama privredjivanja, onda imamo cirkus gde ce na kasiku dozirati tehnoloski napredak taman toliko da ne ugrozi postojece stanje.
Uber bi mogao da bude monopolista za taksi prevoz gde bi uslovljavao taksi prevoznike za zaradu po sistemu - "ako neces ti, ima ko hoce jer ionako nema posla za sve". I da, zasto bi se Uber takmicio sa konkirencijom tipa Lyft kad investitori lako mogu da sednu i da se dogovore o podeli, ceni... i eto ga kartel za tili cas kad imas samo dve strane.

Peticija svecara (1845)
Podseticu forumase da su svece nekada bile skupe ko djavo, a danas su jeftine bas zbog tog "divljeg kapitalizma" a ne zbog drzavne intervencije i orvelovske ogromne drzave.
nisu jeftine zbog kapitalizma vec zato sto su istekli patenti na "pronalazak" (kapitalisticka izmisljotina) pa svako moze da ih pravi (najverovatnije nakon 15 godina od pronalaska).

ista stvar se desava nonstop:
- Sony je bio kralj televizora dok su mu trajali patentni na Trinitron cevi, istekli patenti i svako moze da ih pravi - Cao! (sad je 70% profita Sonyja od prodaje osiguranja; elektronika 0%)
- Xerox je bio najveca kompanija dok su joj trajali patenti na fotokopiranje (15 godina su se useravali od para - angazovali su ceo tim Douglas Englbarta jer su pravilno uvideli da racunari mogu da im u _potpunosti_ upropaste biznis i uspeli su u nameri da od potencijalnog "paperless office-a", kakav su racunari u pocetku obecavali, naprave to da se papiri stampaju vise nego ikada ranije - totalna havarija! Napravili su od racunara moderne pisace masine umesto "masine za nosenje sa sve kompleksnijim problemima u drustvu" kako ih je Douglas Englbart osmislio)...

Poslednja izmena:
Ispade sad da je Jugoslavija morala da se završi u ratu i razaranju i da na to nije uticano spolja. Zar vi stvarno mislite da je dozvoljeno Anti Markoviću da sprovede reforme u YU kao što je u Kini to uradio Deng Xiaoping, da YU ne bi danas bila bogata i normalna zemlja kao te skandinavske koje idolizujete? Nacionalizam je donet spolja, pošto ga je Komunizam gasio svim metodama decenijama nije mogao tek tako ni iz čega da krene. Sve je to naša bajna dijaspora zakuvala na osnovu zna se čijih naređenja i dobro su plaćeni za to.

Nije se tu radilo o ekonomiji već o kažnjavanju zbog neposlušnosti, kao što danas rade sa Grčkom.

Nisam ja uopste promasio link...masis ti izgleda poentu, jer nisi ni procitao sta pise u tekstu ciji sam link postavio..a ovaj tvoj je i dalje demagogija zasnovana na uzetim kreditima

iz tvog linka, treca recenica:

"...danas plaćaju i račun kraha neodrživog ekonomskog sistema socijalističke"

ajde molim te reci mi ko danas placa krah zapadnog "sistema"* iz 2008. godine??

Grci najverovatnije nece.

jer nisu blesavi, da kao Irci, dozvole da im se privatizuju vodovod a da onda traze od svih gradjana da plate dodatno po 200$ (mimo poreza!) za sanaciju tog istog privatizovanog vodovoda, koji je btw u katastrofalnom stanju, ali sada u vlasnistvu PRIVATNE kompaniji i traze od ljudi da daju po 200$ po stanovniku?!?
a pritom, kao slag na tortu, drzava zahvaljujuci sredstvima prinude (citaj: SILE) namece gradjanima da plate tih 200$ privatnoj kompaniji! - kad vidis ovakve stvari, covek stvarno da pozeli da stavi bombu na sebe i j3be keve d3bilcinama!

*to sto imamo nije sistem vec neka aproksimacija kako da se organizujemo kao drustvo.
to je bilo ok pre 200 godina kada nismo znali za bolje ali danas upraznjavati taj isti aproksimativni sistem je cist d3bilizam koji zagovaraju oni koji imaju povlascen polozaj u odnosu na vecinu svojih bliznjih (svih ljudi) na ovoj planeti. Ovaj sistem nas uci da je "svako za sebe", i da je to normalno, sto je nesto najpogubnije za svaku osobu ponaosob.

Pogledajte samo kako zive vlasnici Wallmarta: zidina od 5m i bodljikava zica sa cuvarima opremljenim sa AR-15. Nema srece dok poslednjem coveku ne pomognemo da dostojanstveno zivi. Trenutan score je da 30.000 ljudi umre od gladi svakog dana a da se pritom baci 40% proizvedene hrane. Bas smo neki dobar sistem osmislili.

Poslednja izmena:
Nisam ja uopste promasio link...masis ti izgleda poentu, jer nisi ni procitao sta pise u tekstu ciji sam link postavio..a ovaj tvoj je i dalje demagogija zasnovana na uzetim kreditima
Posle tvojih odlicnih komenta na onoj temi o cipovanju za mene je iznenadjenje ovakav tvoj pristup - naravno da sam procitao, ne bih ti replicirao da nisam. I to sto sam procitao je smejurija. Samo deo u kome tadasnjim nizim kursom opravdava ovo novo kapitalisticko visestruko vece zaduzenje samo govori koliko je korektan i ozbiljan analiticar - sta je i americki dolar za tih 9 godina imao devalvaciju od 10.000% ???? Od tebe stvarno ocekujem kvalitetnije postove jer iskreno verujem da si za njih sposoban. Neka smo na suprotnim stranama ali nemojmo jedan drugoga vredjati apsurdnim argumentima ...ako zelimo da se uzajamno postujemo. :)

Poslednja izmena:
Velika većina tih ljudi danas misli da im je to pojela lopovska privatizacija, neo-liberalizam, kapitalizam, demokratija i slične mantre... Ni danas nisu svesni da su živeli od titinih kredita, misle da su stvarno proizvodili nešto u tim fabrikama i prodavali braći nesvrstanima, u prosperitetu i slobodi koje obezbeđuje udba i goli otok. Sve ove vikendice na moru, Dunavu, gliseri, vinogradi na Fruškoj gori, su došli na naplatu.

Da, a inače kapitalistički svet isključivo živi od onog što stvori, nikako od kredita.. Slobodno pogledaj koje su najzaduženije ekonomije:

untitled.jpg

Poslednja izmena:
iz tvog linka, treca recenica:

"...danas plaćaju i račun kraha neodrživog ekonomskog sistema socijalističke"

ajde molim te reci mi ko danas placa krah zapadnog "sistema"* iz 2008. godine??

Grci najverovatnije nece.

jer nisu blesavi, da kao Irci, dozvole da im se privatizuju vodovod a da onda traze od svih gradjana da plate dodatno po 200$ (mimo poreza!) za sanaciju tog istog privatizovanog vodovoda, koji je btw u katastrofalnom stanju, ali sada u vlasnistvu PRIVATNE kompaniji i traze od ljudi da daju po 200$ po stanovniku?!?
a pritom, kao slag na tortu, drzava zahvaljujuci sredstvima prinude (citaj: SILE) namece gradjanima da plate tih 200$ privatnoj kompaniji! - kad vidis ovakve stvari, covek stvarno da pozeli da stavi bombu na sebe i j3be keve d3bilcinama!

*to sto imamo nije sistem vec neka aproksimacija kako da se organizujemo kao drustvo.
to je bilo ok pre 200 godina kada nismo znali za bolje ali danas upraznjavati taj isti aproksimativni sistem je cist d3bilizam koji zagovaraju oni koji imaju povlascen polozaj u odnosu na vecinu svojih bliznjih (svih ljudi) na ovoj planeti. Ovaj sistem nas uci da je "svako za sebe", i da je to normalno, sto je nesto najpogubnije za svaku osobu ponaosob.

Pogledajte samo kako zive vlasnici Wallmarta: zidina od 5m i bodljikava zica sa cuvarima opremljenim sa AR-15. Nema srece dok poslednjem coveku ne pomognemo da dostojanstveno zivi. Trenutan score je da 30.000 ljudi umre od gladi svakog dana a da se pritom baci 40% proizvedene hrane. Bas smo neki dobar sistem osmislili.

Ko placa...placa nesretni narod u svim tim zemljama..to valjda znas i sam. Ja ne osmisljavam sisteme...osmisljavaju ih jevreji i njima slicni zarad svog bogacenja...

Evo covek je napisao doktorsku disertaciju o njima i njihovim sistemima, ali ocigledno da nikog nista ne dotice dokle god vlada materijalizam...

https://en.wikipedia.org/wiki/Kevin_B._MacDonald

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Culture_of_Critique_series

Posle tvojih odlicnih komenta na onoj temi o cipovanju za mene je iznenadjenje ovakav tvoj pristup - naravno da sam procitao, ne bih ti replicirao da nisam. I to sto sam procitao je smejurija. Samo deo u kome tadasnjim nizim kursom opravdava ovo novo kapitalisticko visestruko vece zaduzenje samo govori koliko je korektan i ozbiljan analiticar - sta je i americki dolar za tih 9 godina imao devalvaciju od 10.000% ???? Od tebe stvarno ocekujem kvalitetnije postove jer iskreno verujem da si za njih sposoban. Neka smo na suprotnim stranama ali nemojmo jedan drugoga vredjati apsurdnim argumentima ...ako zelimo da se uzajamno postujemo. :)

Nema on sta da opravdava taj profesor je opisao cinjenicno stanje stvari kakvo je bilo..to sad tebi mozda se ne svidja, jer se niko od vas nije zapitao na osnovu cega Jugoslavija ima sve te pare tada, kada je vladao spoljnotrgovinski deficit..svi ste bili zaslepljeni indoktrinacijom komunizma i njegovih ideala. Ali postojao je problem...dok je ideja komunizma na papiru sasvim dobrostojeca, ti koji su bili na vlasti, kao i ovi danas i u proteklih 20 god. su je eksploatisali zarad svoga bogacenja dok su pukoj raji bile prezentovane herojske ideje Marksa i Englesa. Ko god da se zapitao u vezi toga je bio ili ubijen ili proteran na Goli otok. O Golom otoku i proterivanju politickih i ostalih neistomisljenika niko ne prica vidim za vreme vama lepe vladavine Tita.

Poslednja izmena:
Dok još ne pročiste/zatvore temu, ne bi bilo loše da ostavim ovaj link: http://www.tradingeconomics.com/serbia/government-debt-to-gdp

Pošto je očigledno da su mnogi zadojeni propagandom koja im je servirana ko zna od kada, evo lepo nešto jako sveže i aktuelno, maltene slušate o tome svaki dan ako upalite vesti na TVu. Uporedite priču sa TVa i realnost sa linka, dođite sami do zaključaka.

kapitalizam i free market su prosto smesni koliko su falicni a i dalje ih koristimo. takodje prave ovu iskrivljenu sliku da bez njih ne postoji buducnost jer su oni zasluzni za tehnoloski napredak.

da se razumemo: tehnoloski napredak nema nikakve veze sa kapitalizmom

nisu jeftine zbog kapitalizma vec zato sto su istekli patenti na "pronalazak" (kapitalisticka izmisljotina) pa svako moze da ih pravi (najverovatnije nakon 15 godina od pronalaska).

"Then, in 1834, Joseph Morgan invented a machine that could produce modled candles at the rate of about 1,500 per hour. This machine could wick continuosly. The new ability to mass-produce candles changed the lives of everyone. For the first time, candles became an affordable commodity available to almost everyone."
Istorija sveca

Kapitalista je izmislio masinu (tehnoloski progres) koja je omogucila sirokim narodnim masama (po prvi put) pristup, do tada preskupim i rucno pravljenim, svecama.
Vidimo da je Industrijska revolucija (tehnoloski progres) izneta na plecima kapitalizma a ne socijalizma.

ne znam na sta si ti mislio pod pojmom "direktna demokratija"; na koji nacin to narod direktno ogranicava vlast!?

naravno. "Drzavne parazite" tj ljude koji odlucuju u ime miliona drugih ce vrlo lako kapital Ubera potkupiti i srediti taj mali problem sa zakonima.

"The system of direct democracy in California started in the early 1900s, when many Californians were unhappy with their state's government. Wealthy railroad owners controlled the governor and other state officials. The officials made laws to help businesses instead of the people they represented."
Ukratko
Opsirnije

U srcu kapitalisticke i imperijalisticke Amerike raste drvo - kakvo drvo sekvoja - direktne demokratije vec 100 godina! U Kaliforniji, pored referenduma i inicijativa, imaju cak jos rigorozniji opoziv - glasas da Mali sidje sa prestola u bilo kom trenutku.

Pre 100 godina narod Kalifornije pokopao je svoje Miskovice za sva vremena usvajanjem inicijativa i referenduma, tako da je Uber volja naroda a ne politicara i povlascenih parazita koje stvara drzava (npr. drzavni lekari ili taksisti).

Svajcarci su plagirali americki ustav. I omanuli su - isti ljudi su se vrteli na vlasti. Tek usvajanjem inicijativa i referenduma - koje postoje preko 100 godina u San Francisku kao postojbini Ubera - popravili su ustav. Direktna demokratija je pegla za propale ustave.

Da, a inače kapitalistički svet isključivo živi od onog što stvori, nikako od kredita.. Slobodno pogledaj koje su najzaduženije
Kod nas su procenili da više nećemo moći da isplaćujemo te kredite, i jednostavno su nam isekli priliv para. Ostali smo kao one šimpanze na ostrvu koje su hranili iz donacija, a kad se te donacije presušile pojeli su se međusobno.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Kod nas su procenili da više nećemo moći da isplaćujemo te kredite, i jednostavno su nam isekli priliv para. Ostali smo kao one šimpanze na ostrvu koje su hranili iz donacija, a kad se te donacije presušile pojeli su se međusobno.

A kako smo onda posle demokratskih promena počeli dobijati daleko ozbiljnije kredite od onih koji bi bilo dovoljni da se održi SFRJ u onom sistemu, iako je i šimpanzi jasnije da bi SFRJ lakše vraćala te kredite krajem osamdesetih, nego ova država kredite uzete od početka ovog milenijuma pa na ovamo? Da ne pričam o tome da je SFRJ pred sam raspad i bez tih kredita značajno smanjila spoljni dug, a zatim i uporedi taj spoljni dug sa dugovima stubova neoliberalnog kapitalizma.

Nisu oni procenili da SFRJ neće moći vraćati kredite, već su procenili to da im je bolje da imaju par kolonija na ovim prostorima, nego stabilnu "komunističku" državu sa 24 miliona ljudi u sred evrope.

Poslednja izmena:
Necemo. Samo nemojte vredjanja i proste reci upotrebljavati ;)

I naravno bez politike, jasno je navedeno u pravilima, to ne mozemo da dozvoljavamo.

Poslednja izmena:
Moj stric je govorio: "juče komunisti, danas socijalisti, sutra kapitalisti".

Tako je...svi su generalno isti...dokle god bude materijalno bogacenje cilj svakog coveka na ovoj planeti dotle ce i sam progres biti ogranicen istim

Nije se tu radilo o ekonomiji već o kažnjavanju zbog neposlušnosti, kao što danas rade sa Grčkom.

Lepa je ta zamena teza.

Da se nije desio jugoslovenski krah, svakako bi se desio ekonomski krah.

Imali smo sve, imali smo industriju, ali sve je to bilo samo "dovoljno". Nismo se mnogo trudili da unapređujemo svaki segment, da bi nam se vratilo. Upravo zbog toga je više trošeno na plate i odatle je čuvena fraza:"Živelo se lepo".

Nazad
Vrh Dno