Šta je novo?

Ubdate bios-a

frija

Slavan
Učlanjen(a)
26.05.2008
Poena
304
Postiji li mogucnost da se bios ubdate-uje. Imam CPU AMD AM2 Sempron 3000+ ako je to uopste bitno:mad:

kaze se - update-uje. date: datum, a up: gore. kada na jednom prozivodu ima firmware-a, software-a, ili bilo chega shto izlazi naknadno novijim verzijama, ti trebash da mu povecash verziju, na shto kasniju, dakle - da mu "povecash datum izrade softvera", to jes - UP DATE-ujesh.

shta je konkretan problem, pa da zelish da update-ujesh BIOS ?

nisi napisao koja ti je matichna plocha, a generalno si pitao pitanje - jel moze da se jede u restoranu, ako imam pare ? BIOS moze da se update-uje uvek, poenta je - zashto, i zbog chega.

tvoja plocha (koju su pogreshno napisao u "moja mashina" baj d vej) ima mogucnost saradnje sa x2 Athlon procesorima, te bi bios trebao da update-ujesh u sluchaju da hocesh da stavish dual core AMD procesor. ovako nema potrebe, mada ja lichno bih update-ovao jer sam update freak, koji sve update-uje, jer ne moze da shkodi. :)

Poslednja izmena:
konkretan problem je sto se racunar restartuje sam. Nije sigurno virus jer sam sistem obarao vise puta, zamenio sam napajanje i memoriju. Racunar se restartuje bez pravila. Pouka: postoji programcic sistem informatiom i kada kliknem na informaciju o fajlovima samo tada se po pravilu restartuje. Pa da pokusam sa udata biosa. Hvala

Bios je jedan mali chip koji se nalazi na ploci, prema tome kazi koja ti je ploca pa mozemo da vidimo ima li nova verzija biosa za tvoju plocu. Postoji direktno fleshovanje sa desktopa i uz pomoc bootabilne flopy diskete ili diska, ili usb drajva. Ako ne znas nista o tome bolje da ni ne cackas jer mozes da za****s plocu.
Mozda imas na disku koji si dobio za drajvere za plocu, program za update biosa, pogledaj, ili idi na sajt proizvodjaca pa skini najnoviji bios. Vidi koja ti je verzija biosa, kad udjes u tvoj bios pise koja je, ili kad se startuje komp, mozda stignes da procitas.

Poslednja izmena:
maticna ploca je AM2 Asus M2V VIAT890 PCle

everest program, pa proveri tachnu oznaku ploche (ja mislim da ti je M2V K8T890, ili PM890), i onda vidi na sajtu asus-a koji je poslednji BIOS.

objasni malo bolje kakav ti je to "programchic "system information" ? nije valjda NFO file ?

Vrh Dno