Šta je novo?

Ubantu Linux

• Začetnik teme Začetnik teme ZoNi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Uff Zoni, ti to imas linux na masini? Ovo nisam ocekivao, iznenadjujes ponekad... 🙂
Zar stvarno salju kolicinu koju narucis? Koliko si cekao isporuku?

Anyway, pogledajte site pre nego sto narucite.

Ja sam nedavno stavio (i posle dva dana obrisao 🙂 u nedostatku drajvera za modem) Red Hat 10 i radio je lepo... jes da dolazi sa malo programa, ali RPM paketa na netu ima koliko hoces...

Meni je to sumnjivo da tek tako dele diskove i placaju postarinu 🙂
To je bre neki Linux DE (Destructive Edition) 😀

ZoNi je napisao(la):
...a zasto da se pogleda sajt?
Na brzinu sam pogledao i prvo sto mi je zapalo za oko je da nema KDE vec samo Gnome okruzenje - nekim ljudima to mozda smeta... nisam se upustao u detaljnije pregledanje paketa zato sto ga nisam nasao! pitam se zasto su ga zaturili negde... samo sam hteo da pogledam koji je kernel sa tom verzijom koju salju - to bi trebala da bude osnovna informacija.

Sve dok budete ocenjivali linux po X-u i sminki, niti cete naci pravi, niti cete nesto nauciti 🙂

ej, nisam ja nikakv Linux-guru! 🙂 Samo sam hteo da vam ukazem na ovu, priznacete zanimljivu, stvar! Ako nekome treba vise informacija, neka "udavi" njihov forum:
http://www.ubuntuforums.org/index.php?

inace, ako se ne varam, Ubuntu je baziran na Debianu, sto (koliko se ja razumem u Lin, a to je VRLO malo) objasnjava prisustvo samo Gnome-a...

😀

Poslednja izmena:
Nema to veze, ni Gnome ni KDE nisu vezani za distribuciju... cak stavise (bespotrebno udvajanje 🙂 ) na Debianu trojci "woody" sam dobio i Gnome i KDE...
Inace to sto je baziran na Debianu znaci samo jedno: na*ebao si kada budes hteo da stavis novi softver, jer .deb paketa na netu ima na oba mesta (za razliku od .rpm)... osim ako nisi iskusan u kompajliranju programa (a ja se nekako jezim na samu tu pomisao 🙂 )

Sta bi trebalo da znaci
Voodoo_NBGD je napisao(la):
Inace to sto je baziran na Debianu znaci samo jedno: na*ebao si kada budes hteo da stavis novi softver, jer .deb paketa na netu ima na oba mesta (za razliku od .rpm)... osim ako nisi iskusan u kompajliranju programa (a ja se nekako jezim na samu tu pomisao 🙂 )
Imam priliku da radim sa debianom nekoliko meseci i NIJEDNOM nisam morao nesto da kompajliram iz sorsa - za sve ima paket. Ako ne u stable onda u testing ili unstable delu
apt je definitivno najbolji sistem instalacije i upgradea paketa. koliko sam u tku, iako imaju svoje package managere i redhatolike distribucije prelaze na apt nacin instalacije paketa
sam debian koji kod nas ima da se kupi dolazi na 12 diskova tako da mu softvera definitivno ne fali
uostalom potrazi sta te zanima na
http://www.debian.org/distrib/packages
a ubuntu mi izgleda ok , mada je malo vise desktop orjentisan, a narocito live verzija

Dizem ovu temu iz mrtvih dok trazim jedan preko potreban thread o linuxu od ranije, cisto da bih vam pojasnio kako je to sve za dz (cd i postarina).

Secate se prvog turiste u svemiru? On finansira ceo projekat, i sve je za dz i legalno. Meni diskovi stizu sutra...

Kad smo vec kod Ubuntu-a, ja sam jos pre dva meseca narucio ali, kada sam trebao da navedem koliko, ja stavim ladno -10!😀 E, sada su ti diskovi stigli ali mi sada carinarnica trazi dozvolu za uvoz ?? i jos neke stvari inace vraca posiljku u Belgiju! WTF???

Meni je to sve poodavno stiglo
10kom
bez carina i PDV-a

Maul je napisao(la):
Kad smo vec kod Ubuntu-a, ja sam jos pre dva meseca narucio ali, kada sam trebao da navedem koliko, ja stavim ladno -10!😀 E, sada su ti diskovi stigli ali mi sada carinarnica trazi dozvolu za uvoz ?? i jos neke stvari inace vraca posiljku u Belgiju! WTF???
Ista stvar mi se desila pre 5 dana. Poludeo sam. Ne daju ti papirić da pošalješ i primiš bez carine!
Ne vredi, u ovoj zemlji su sve ološi! Osuđeni smo na propast... 😉

I ja sam dobio dostavnicu od carinarnice za Ubantu Linux.
Kazu ne moze, ima previse CD-a....
Jel' neko uspeo da ih ovih dana izvuce iz carinarskih kandzi?

Balkanska posla... koji ce vam 10 kopija !??!?!?!?! 😀 😀 😀
Zato vam i prave probleme na carini... 😉
Da ste lepo narucili 1 ili 2 kompleta stiglo bi bez problema...
Meni je stiglo bez ikakvih problema u prosli ponedeljak... 1 komplet...

p.s. Ubuntu linux...

Poslednja izmena:
Marsovac je napisao(la):
Balkanska posla... koji ce vam 10 kopija !??!?!?!?! 😀 😀 😀
Zato vam i prave probleme na carini... 😉
Da ste lepo narucili 1 ili 2 kompleta stiglo bi bez problema...
Meni je stiglo bez ikakvih problema u prosli ponedeljak... 1 komplet...

p.s. Ubuntu linux...

Ma brate bez nekog jakog razloga naveo sam 10. Hteo sam da razdelim ljudima, ali, sada drzava misli da cu ja da se 'obogatim' na besplatnom softveru. :d Ma nemem reci. Narucicu ponovo, ali sada samo 1.

P.S. Da nije tu Microsoft.Yu umesao svoje prste??? 😀 😀 🙂

Evo isti slucaj i kod mene upravo me je postar razbudio sa cestitkom od carine.
I vadim papir i pocinjem da citam sa vrha i sve mi je jasno bilo kada sam prvo procitao ministarstvo finansija i ekonomije
Pa ne trebaju nama amerikanci i ostali kad mi sami sebi uvodimo sankcije.
Jos samo da pocnu da nam naplacuju i pdv na vazduh ....
Da se ne bavim politikom nije ovo mesto za to.

Evo upravo sam pokusao da ih dobijem telefonom na broj koji je naznacen na pozivu ali posle 45 sec. zvonjave ukljucili su mi fax

Meni je stiglo pre par dana bez problema.

Ajde kada vec pricamo o njemu ponovo imam jedno pitanje: Kada bootujem LiveCD na masini sa Flatronom ez T710P iskljuci mi monitor, zna li neko zasto?

refresh rate

Ubuntu Carina

Trenutno se u carinarnici na Posti 6,Beograd,nalazi oko 200 neresenih paketa sa Ubuntu linuxom,koji sa svi zbog kolicine CD-a,proglaseni za komercijalne posiljke,a ne predmeti za licnu upotrebu koji su do vrednosti od 100 e. oslobodjeni placanja carine i carinskog postupka.
Obzirom da je i za carinu to veliki problem (povratak u inostranstvo i sl.)trazili su naknadno tumacenje i saglasnost uprave carine i ministarstva,koje ce verovatno od ponedeljka napraviti izuzetak i dozvoliti slobodan uvoz ovih CD-a.

Sloba

Ja sam im danas poslao fax na onaj broj koji stoji na onom pozivu koji sam dobio od njih da mi objasne kako na nesto sto nekosta nista i postoji potvrda na sajtu da je besplatno mogu da naplacuju carinu.
Taman da sam narucio i 1000 diskova.
Ako neko hoce to da mi posalje besplatno nevidim zasto je to neki problem.

I nece moci! Mi smo narucili 5 kompleta (10 CD-a) i carina nas zvala da im pojasnimo...pa su poceli da se frljaju sa paragrafi iz Zakonik 🙂 i nece da dadnu posiljku, kao 10 diskova, to nije za licnu upotrebu... ALO BRE!

Pa neka, ako bas ima 200 paketa nek vracaju. Ima ptt da se ovajdi od njih i njihovih gluposti.

kepa je napisao(la):
Ja sam im danas poslao fax na onaj broj koji stoji na onom pozivu koji sam dobio od njih da mi objasne kako na nesto sto nekosta nista i postoji potvrda na sajtu da je besplatno mogu da naplacuju carinu.
Taman da sam narucio i 1000 diskova.
Ako neko hoce to da mi posalje besplatno nevidim zasto je to neki problem.
Postoje problemi:
1) Usluga carinjenja (ne zna se šta je u paketu & mora da čeka na carini),
2) Ovo je Srbija & Crna Gora!

Savet: Nije li Vam lakše da naručite potrebnu količinu iz dva-tri puta??!!! 😉

Poslednja izmena:
Evo ja sam iz hn-a i naruchio sam 10CD-va pa cemo da vidimo da li ce da stignu.Ovo kazhem zato shto nisam primetio da je iko iz crne gore naruchio ubuntu ili kako vec..

Nazad
Vrh Dno