Šta je novo?

Ubacivanje smart aplikacije EON na MTS i IRIS na SBB

Dekilioner

Poštovan
Učlanjen(a)
22.02.2021
Poena
70
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X; Lc cc 95
Matična ploča
BIOSTAR B450MH VER 6.3 M-ATX SOCKET AM4
RAM
16 GB KingFast 3200mhz
GPU
Gigabyte GeForce RTX™ 3060 Ti EAGLE OC 8G (rev. 1.0) rev. 2.0
Storage
Biostar 256GB SSD, Xraydisk 480GB SSD
PSU
Raidmax cobra power 700W
Monitor
HP 24
Treba da razmenim rođacima smart slotove na android box-ovima, jedan ima SBB drugi MTS (verovatno ima negde odgovor ali ja ne nađoh). Za EON na MTS-u bi trebalo da mi je poznat. Smart TV aplikacija, provučem kroz controlD i radi.
Kakva je situacija za Iris smart aplikaciju, da radi na SBB mreži. Da li tu ima komplikacija koje bi trebalo da znam, da li je neophodan VPN ili DNS. Ne baratam tematikom najbolje pa ako mi treba neki savet pre nego što se upustim u podešavanja. Hvala

Kakva je situacija za Iris smart aplikaciju, da radi na SBB mreži. Da li tu ima komplikacija koje bi trebalo da znam, da li je neophodan VPN ili DNS
Treba VPN / SmartDNS, pošto je Iris Go usluga totalno blokirana ( = 100% kanala ne radi tj sam login na nalog je blokiran 😂😂😂) za SBB, Yettel, Orion... IP adrese.

Koji VPN ili DNS bi radio za Iris Go, da li može controlD

To će morati da ti odgovori neko ko koristi ControlD i Iris Go.

Ja se samo sećam da pre par godina ControlD je imao Eon kao predefinisan preset koji prosto uključiš/isključiš i završio si podešavanja a za Iris Go to nije postojalo već sam ručno dodavao hostname koji koji koristi Iris Go server i birao kroz server u kojoj državi to da rutira.
I da je srpski ControlD VPN server bio preopterećen pa video stream seckao a da sa serverima iz drugih susednih država nisu radili svi Arena kanali.

Da li je sve to još uvek slučaj sa ControlD i dan danas nisam u toku. Ako imaš već ControlD pretplatu proveri podešavanja na sajtu i biti ima / nema definisan Iris Go servis.

Ja em što koristim/ gledam Supernova OTT (gde nema "geoblock") em što kad god je zatrebalo da se igram sa Iris Smart (npr tokom OI je od 6-7? dodatnih Eurosport kanala 2-3 imalo problema na Supernova platformi a bili su istovremeno OK na Iris platformi) imam dostupan i koristim VPN server baš kod korisnika MTS optičkog neta gde sve radi uvek 😁 Pošto sam ja jelte ZLOrion korisnik pa bez VPN nema ni logovanja na Iris Go / Iris Smart.

Poslednja izmena:
postoje već teme za VPN u kojima se može naći odgovor na pitanje

Treba da razmenim rođacima smart slotove na android box-ovima, jedan ima SBB drugi MTS (verovatno ima negde odgovor ali ja ne nađoh). Za EON na MTS-u bi trebalo da mi je poznat. Smart TV aplikacija, provučem kroz controlD i radi.
Kakva je situacija za Iris smart aplikaciju, da radi na SBB mreži. Da li tu ima komplikacija koje bi trebalo da znam, da li je neophodan VPN ili DNS. Ne baratam tematikom najbolje pa ako mi treba neki savet pre nego što se upustim u podešavanja. Hvala
U oba slučaja odgovor na tvoje pitanja je Adguard VPN

Nazad
Vrh Dno