Šta je novo?

Ubacivanje podataka iz php-a u MySql

nidzoni

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2002
Poena
619
Postavio sam bazu localhost u mysql-u i hocu php-om da je pozovem. Konkretno napravio sam upit kojim bi podaci trebalo da se unesu u bazu. Na kompu je instaliran PHPtriad. Apache, skripte, Mysql, sve sljaka ok. Bazi sam dodelio sva prava pristupa svojim username-om i pass-om koji sam upisao i u skript koji je u php-u. Medjutim kada pokrenem isti i unesem podatke u polja forme (napisane regularno u html-u) ne prijavljuje gresku, prijavi kao sve je uneto (to je predefinisano u skriptu), ali kad posle proverim bazu, podataka nema, dakle nista nije uneto.
PHPMyAdmin (index.php) radi regularno, vidi sve baze koje imam u data folderu MySql-a, ali iz skripta koji sam postavio u htdocs, nista. PHP skript sam proverio milion puta i cini se OK, jer zna neko da mi kaze u cemu je fora?

postuj script ili ga okaci pa da vidimo..
na win-u ti ne treba user/pass za bazu samo adresa dakle->"localhost"(cisto da ne komplikujes..)

i uvek stavi (dok razvijas skriptu) mysql_connect(....) or die(mysql_erorr());
da bi ti server prikazao(manje-vise) u cemu gresis.. mozda ti nije regularan query?

TEP3A je napisao(la):
na win-u ti ne treba user/pass za bazu samo adresa dakle->"localhost"(cisto da ne komplikujes..)

query?

Ali kad user ili pass promenim, javi mi 'Warning: MySQL Connection Failed: Access denied for user: 'root@localhost' (Using password: YES) in C:\apache\htdocs\phpmyadmin\lib.inc.php on line 255'
Isto se desi i kada promenim parametre za pristup config.inc.php u phpMyAdmin folderu. Kako sam bazi dodelio sva prava pristupa na user root i password ******, drugacije se ne vezuje.
E sad to sljaka kada je PhpMyAdmin u pitanju, ali kad pokrenem svoj php skript, sa ispravnim user-om i pass-om on javlja kako su podaci uneti, ali kad posle proverim bazu iz command promta ili php admina, tih podataka nema!
Evo php skripta:

<?
$DBhost = "localhost";
$DBuser = "root";
$DBpass = "*******";
$DBName = "moja_baza";
$table = "proizvodi";

$connection = mysql_connect ("localhost", "root", "*******")
or die("povezivanje sa bazom neuspelo");

$sqlquery = "INSERT INTO $table
VALUES('$id', '$tip', '$naziv','$kolicina')";

$results = mysql_query($sqlquery);

mysql_close();

print " <HTML> <TITLE> Izvestaj o inosu u bazu </TITLE> <BODYBGCOLOR=\"#003600\"> <center>
<table border=\"0\"width=\"450\"><tr><td>";

print "<p> <center>U bazu ste uneli sledece podatke <p><blockquote>";
print " Naziv proizvoda: $naziv
<p>Tip proizvoda: $tip
<p>Kolicina: $kolicina
</blockquote></td></tr>
</table>
</center></BODY></HTML>";
?>

TEP3A je napisao(la):
i uvek stavi (dok razvijas skriptu) mysql_connect(....) or die(mysql_erorr());
da bi ti server prikazao(manje-vise) u cemu gresis.. mozda ti nije regularan query?

Da se nije uspostavio konekciju sa bazom, prijavio bi gresku ...or die("povezivanje sa bazom neuspelo");... sto se i desi kad stavim neispravan user ili pass.
Ovom php-u prethodi html skript forme sa upitom za podatke koji se smestaju u bazu.

Poslednja izmena:
hm..
gde u kodu citas podatke iz $_POST -a?(predpostavljam da si koristio post metodu..)

dakle treba ti nesto tipa.. $kolicina = $_POST["kolicina"];

i dalje neznam kako moze da te zeza bez usera jer ja evo vec godinu dana radim sa phptriad-om i uvek kao

mysql_connect("localhost","","") or die (mysql_error());

a gde ti je: mysql_select_db("tvojaDB") or die(mysql_error()); ???

pozdrav!

TEP3A je napisao(la):
hm..
gde u kodu citas podatke iz $_POST -a?(predpostavljam da si koristio post metodu..)

Evo html forme:

Evo HTML-a za upit:

<HTML>
<HEAD>
<TITLE> Unos u bazu</TITLE>
</HEAD>
<BODY BGCOLOR="#FFFFFF">
<center>
<FORM METHOD=POST ACTION="obrada.php">
<input type="hidden" name="id" value="NULL">
<TABLE border="0" cellpadding="0" cellspacing="0">
<TR height="20">
<TD colspan="3">Unos u bazu</TD>
</TR>

<TR>
<TD>Naziv proizvoda</td>
<TD> <input name="naziv" type="text"> </TD>
</TR>

<TR>
<TD >Tip proizvoda</td>
<td> <input name="tip" type="text" > </TD>
</TR>

<TR >
<TD >Kolicina</td>
<td> <INPUT NAME="kolicina" TYPE="text"> </TD>
</TR>

<tr>
<td><center>
<input name="submit" type="submit" value="Unesi">
</td>
</tr>
</TABLE>
</FORM></BODY></HTML>

TEP3A je napisao(la):
a gde ti je: mysql_select_db("tvojaDB") or die(mysql_error()); ???

$DBName = "moja_baza";
$connection = mysql_connect ("localhost", "root", "*******")
or die("povezivanje sa bazom neuspelo");

Mislim da je kod ok?

Evo sad sam probao da peskocim unos preko html forme i da direktno u php-u preko SELECT pozovem podatke iz baze. Browser mi otvori praznu stranu. Kada bogledam View->Source i on naravno prazan. Da popiz... :mad: :crash:

Pomooc!

Probao sam sve ovo sa unosom i bazom na tripod-u i sve radi iz prve. Znaci nesto nije u redu sa konfiguracijom triad-a na mom kompu. Jer ima neko ideju? Pomooooooooocccc!!!!!!!!!!!!!!!! :crash:

Nazad
Vrh Dno