Šta je novo?

Ua Telekom, ua!

moj komsija je na neku foru napravio dogovor sa telekomom, on je placao pola troskova za dovodjenje izvoda(14 parnica) do njegovog dvorista.svi smo davali neku kintu(7 porodica).
pa deko ako imas komsije koje su za takvu akciju raspitaj se u telekomu i resio si problem...

Ser Goxy je napisao(la):
Zasto ja sad ovo pricam-pa zato sto to samo dokazuje poznatu stvar-konkurencija=bolja usluga,monopol=imati broj na 42 sa dvojnikom(moj slucaj).
PA dokle ,BRE??? :mad:

Pozdrav, sapatniče. :S:

:wave:

to su oni zvali "Ulaganje u infrastrukturu" samo na zalost
to vise ne moze.
GPRS radi kao k***c na 065/064... Mobtel je zakon i bice mi
zao ako ga uzmu od Karica jer ovi govnari ce ga samo *******.

Inace ako nekome znaci, centrala Mirijevo ima jos 4 slobodna ISDN B porta...
Procedura, podneti zahtev, onda posle nedelju dana otici u
Sime Milosevica, proci portira i tu u hodniku desno uci u trecu sobu na desnoj
strani. Tu malo smarati sta je sa predmetom tamo vamo. Uz malo srece i
kupljene 2 milke od 300g i pola kile kafe dobicete ISDN... potpisati
ugovor e onda da ne bi na instalaciju cekali 3 meseca pozovete
(za sve brojeve koji pocinju sa 48xxxxx, 34xxxxx kao i neke na 4 i 7 i 27)
okrenuti 3472112 i tu razgovarati sa doticnim Momirom koji je shef tehnicke
sluzbe za taj reon i onda ekipa izlazi za 2 dana ;o)

ima li neko neki konkretan info u vezi ADSL-a?

max16v je napisao(la):
ima li neko neki konkretan info u vezi ADSL-a?

E vidis ovo bi i mene zanimalo. Oce li ovo da zazivi?

Nacuo sam glasine o ponudi tipa ~700 Mbit (kako i zasto 700 ???, mozda je 768) za oko 6500 dinji/month za firme. Po toj racunici bi 256d/128u bilo, bar za mene, vrlo prihvatljivo. Ajde ko ima veze neka se obavesti pa da se eventualno nadamo necemu.

kUdtiHaEX je napisao(la):
Ebiga komsija, ne mogu ja bas sve da znam :) OK, kad si vec tako dobro obavesten, da li ima PCMova na tim linijama, cisto da planiram nabavku C4 u 'edukativne' svrhe ili da slavim? :)

Pazi 'vamo, odgovor cu morati da pocnem sa NA ZALOST.....mislim da ti dalje sve jasno :wall: :wall: :wall:
Kao po pravilu, skoro svi, brojevi dodeljeni na toj centrali su prikaceni na PCM :mad: :mad: :mad:
Mislim :smackbum: :smackbum: :smackbum:

Dreadnought je napisao(la):
E vidis ovo bi i mene zanimalo. Oce li ovo da zazivi?

Nacuo sam glasine o ponudi tipa ~700 Mbit (kako i zasto 700 ???, mozda je 768) za oko 6500 dinji/month za firme. Po toj racunici bi 256d/128u bilo, bar za mene, vrlo prihvatljivo. Ajde ko ima veze neka se obavesti pa da se eventualno nadamo necemu.

Informacija iz prve ruke:
pre dva meseca sam podneo zahtev za uvodjenje ADSL-a (doduse, Krusevac je u pitanju)...
Kao ima tehnickih mogucnosti, prikljucaka, zahtev prosledjen na odobrenje...

Jos uvek sam na dial-up-u :( :mad:

Inace, osnovni paket 256/64 ce biti oko 3300 sa porezom...

ja bi bio sretan kada bi za pocetak mogao da izvadim listing "svih" brojeva okrenutih sa mog tel. a ne samo 06x i 04x!!!
da li i to ima neke veze sa velikim racunima za tel. ?? :(

Paja je napisao(la):
Informacija iz prve ruke:
pre dva meseca sam podneo zahtev za uvodjenje ADSL-a (doduse, Krusevac je u pitanju)...
Kao ima tehnickih mogucnosti, prikljucaka, zahtev prosledjen na odobrenje...

Jos uvek sam na dial-up-u :( :mad:

Inace, osnovni paket 256/64 ce biti oko 3300 sa porezom...

Znaci moze se ocekivati da necega bude do kraja godine ili bar polovine sledece (optimizam, samo optimizam :D ). Po tome sto ti kazes cena za fizicka lica bi trebala, po nekoj logici stvari, biti <2000 kinti.

Inace imam informaciju kako to ide na najblizem zapadu, tu nekih 15 km severno od mene (iz okoline Sombora sam). Lik je uveo ADSL 256/128, nije platio nista za to (ah, akcije, akcije), mesecno ga izadje ~35 ojra, a sva opema koju je dobio mu ostaje u vlasnistvo ako ostane 2 godine kod tog provajdera.

Ja sam odavno odustao od varijante modem <..> Interet pa sam se skoncentrisao na wireless net i mogu da vam kacem da sam progledao kada sam ga uveo doduse to nije kakavno resenj za ove sa preiferije ali za ove u uzem delu grada moze da sasvim lepo odradi posao..

Ebiga komsija, ne mogu ja bas sve da znam :) OK, kad si vec tako dobro obavesten, da li ima PCMova na tim linijama, cisto da planiram nabavku C4 u 'edukativne' svrhe ili da slavim? :)

Komsija komsija, nabavljaj i C4 i C5 i C6 i C7 a mozes slobodno i neku nuklearku pride.

Ja sam dobio novi broj (sa par dosta jakih veza) i imam broj koji pocinje sa 2390xxx :D ali odmah da ti kazem ovako ono st sam saznao sa 100% sigurnosti. Na podrucju Zarkovacke centrale se dogradjuju i postavljaju novi blokovi brojeva u centralama, ali se takodje tamo gde ne psotoji mogucnost provlacenja normalnog broja novih vodova sa paricama stavlja najnovija generacija PCM uredjaja od PCM 12 do PCM 32, koji bi kao trebali i da omoguce normalnu data komunikaciju. Realno da ti kazem da ako ubodes jedan od ovih PCM-ova, mozes ocekivati maximum od 28.8k uspostavljenu vezu.
Eto to ti je to :)

ISDN nije moguce dobiti cak ni na vezu, jedino da se dovlaci sa Vidikovca ili Banovog Brda odnosno Cuk.Padine, sto je mac sa 2 ostrice jer za svaku naknadnu intervenciju prilikom kvara na liniji placas izlazak ekipe na teren.

@Heechee:
Kao sto rece imas neke veze kod naseg dragog Telekoma, nemoj se strecati ne mislim nista lose!? Ono sto mene interesuje je da li znas mozda kada ce naZarkovackoj centrali omoguciti identifikaciju dolaznog poziva? Meni su pre par meseci rekli da ce biti, jednog dana, ali da za sada nisu instalirali SW!?

@Aponen: vest sam procitao u najgorem mogucem trenutku - dok veceram :( sad mi je presela vecera. Necu tu digitalnu, nek ide u @#()@((!$^(!*&#)(*@^$(_*!$^_!($!!!!

notax je napisao(la):
Pozdrav, sapatniče. :S:

ma daj vi ste super...
analogni dvojnik sam i ja ali...
od kuće ne mogu da se nakačim pre ponoći NIKAKO
nema trika da bude bilo kakva veza u bilo koje doba dana
samo iz firme imam net...
inače modem je USR Sportster 56K V92 Externi serijski...

Pa ja već sanjam taj dan kad se ukida monopol telekoma!
Ako se odloži ukidanje monopola zaboraviću šta sam sanjao!

San ide ovako:
...A onda sve te iz upravnog odbora zajedno sa Dragorom Hiberom (onaj što ne zna da priča) na ulicu a narod se kida ko će prvi da ih dohvati!

Thunderdome je napisao(la):
San ide ovako:
...A onda sve te iz upravnog odbora zajedno sa Dragorom Hiberom (onaj što ne zna da priča) na ulicu a narod se kida ko će prvi da ih dohvati!

Ovo obecava. Ima li tu nekih stubova, suvog granja, ulja i baklji? :D

Upravo to - kao nekada! (u srednjem veku)

@Aponen: vest sam procitao u najgorem mogucem trenutku - dok veceram :( sad mi je presela vecera. Necu tu digitalnu, nek ide u @#()@((!$^(!*&#)(*@^$(_*!$^_!($!!!!

Polako bre komso, nemo' da mi majkas zbog *ebenog Telekoma!!! :smoke:

P.S. Nemojte da ubijete glasnika samo zato sto nosi losu vest! :,,:

Hehehehe cekaj samo da te nadjem :))))))

Bata je napisao(la):
A sta mu je to PCM?

Obzirom da nema nikakvog smajlija, pretpostavljam da si ozbiljan: PCM (Pulse Code Modulation) je uredjaj koji sluzi da kroz jednu paricu "progura" 4 telefonska kanala cime se prakticno onemogucava iole ozbiljniji transfer podataka.

Bio sam ozbiljan. PCM sam znao shta znaci, ali u vezi snimanja zvuka, ali u vezi telefona i njihovih centrala i ostalih zica i zicicha - nisam . Fala lepo.

Jos jedna stvar, "stari" (99% onih koje ima Telekom) PCM-ovi idu po 4 linije, a najnoviji mogu da "guraju" i do 32!!!! Sta vise, rek'o mi je prijatelj iz Telekoma da treba da uvezu (ili su vec uvezli) iz Singapura upravo ove "nove". Ala ce da siba internet :crash:
Da li neko zna imaju li oni prava po zakonu da te bez saglasnosti stave na ovako nesto?
I jos nesto, s obzirom da je meni preseljen telefonski prikljucak, a ranije nisam bio na PCM-u, mogu li da trazim da mi vrate stari broj? jer bez obzira sto je to bila poludigitalna centrala, problem je bio samo oko konektovanja ali kada se konektujem veza je 10x brza nego sada!

ne treba im nikakva saglasnost, po zakonu nemaju prva da ugradjuju PCM-ove, al koce da ih spreci da ih postavljaju ?

ja sam bio na PCM-u sa jos 31. korisnikom, ala je na netu bilo veselo :D 14.400kbps :d

@deka, kako su ti oduzeli stari broj ?

Mali HoBiT je napisao(la):
@deka, kako su ti oduzeli stari broj ?

Niko mi nista nije oduzeo vec sam se preselio.

Pa ne mozesh da preselish analogni broj na digitalnu centralu :)
Ne znachi nishta i da vratish stari broj, jer zice su te koje su ;)
Gledajte svi da se prebacite na cable/wifi, nema drugog reshenja...Ja sam posle 7 godina usrane analogne centrale (neka vrsta PCMa, ali srecom bolje radi net), potpisao ugovor sa SBBom, nema ih nigde 4 meseca posle toga, i sad uzo wifi, koji je na kraju i najpovoljniji...Evo sada mi uvode digitalnu, kad mi vishe ne treba...

Mali HoBiT je napisao(la):
ne treba im nikakva saglasnost, po zakonu nemaju prva da ugradjuju PCM-ove, al koce da ih spreci da ih postavljaju?

Ko kaže da nemaju? Ti si samo korisnik Telekomovog priključka, a oni mogu da rade sa njim šta hoće.

Pa ja sam podnosio zahtev za fizicki cistu parnicu pa su mi uvalili PCM zato sto je bilo dosta korisnika u okolini koji su imali zahtev za linijom i svakom naplatili 300 dem. za dobijanje nove linije.Ja sam se patio 3 godine, raspitivao kako da resim problem i na karaju nasao coveka koji je baja u telekomu i koji mi je sam rekao da je PCM nezakonit uredjaj, posle mi je sredio da dobijem ISDN :D

Nazad
Vrh Dno