Šta je novo?

Ua Telekom, ua!

Kakva zabava...a sta da kazem ja koji sam u komsiluku sa postom koja prodaje kablovsku a moram da gasim v.92...mislita da tako pokusavaju da mi uvaljaju "novi proizvod" :mad: :mad: :mad:

Poslednja izmena:
Mali HoBiT je napisao(la):
Pa ja sam podnosio zahtev za fizicki cistu parnicu pa su mi uvalili PCM zato sto je bilo dosta korisnika u okolini koji su imali zahtev za linijom i svakom naplatili 300 dem. za dobijanje nove linije.Ja sam se patio 3 godine, raspitivao kako da resim problem i na karaju nasao coveka koji je baja u telekomu i koji mi je sam rekao da je PCM nezakonit uredjaj, posle mi je sredio da dobijem ISDN :D
Pa opste je poznato da su "pravni" strucnjaci najbolji tumaci zakona, a posto su dosli do zakljucka da su mnogi zakoni losi, oni su samoinicijativno resili da stave te zakone van snage i da ih se ne pridrzavaju. U tom smislu im ni odluke suda, pa cak ni onog najviseg (ustavnog) nista ne znace i oni i dalje rade kako se njima 'oce, a pri tom se to tolerise (mislim prevashodno na tuzakanje sa provajderima kojima su sasekli poprecne veze i cirkus koji je nastao oko svega toga - sta onda obicni korisnici mogu da ocekuju?) :smash:
Telekom je drzavna firma i "drzava" postavlja upravni odbor i direktora, isti ti se ponasaju bahato kao da im je to babo ostavio u amanet :smackbum:, a krajnje (dialup su uvek poslednja rupa na svirali, a ta svirala ima doooosta rupa) korisnike j**e ko kako stigne :crash:

Ma... :butt:

Poslednja izmena:
Da vecina vas zna kakva je situacija na Pravnom faxu u BG-u (a verujem i na drugim pravnim fakultetima)...ovaj thread i sl. bi odavno bili postavljeni kao sticky :)

Pa...pricamo mi o tome godinama, u mnogo tema i uvek je isti zakljucak: TELEKOM JE JEDNO VELIKO S****!!!!!
I tu se zavrsava sve sto mozemo da uradimo...za sada.

...a za cetiri godine,neko ce opet na ovom istom forumu postaviti isti thread...tuzno,zar ne?

Mozemo da napravimo site na kojem cemo da sakupimo sto vise losih iskustava sa njima i potpisujemo peticiju za smenu rukovodstva, temeljnu promenu politike poslovanja preduzeca, pa da im to bacimo u lice preko medija, da ih hakujemo, spamujemo... najveci je problem sto vecinu ljudi nebrine to sto radi Telecom... To je rat protiv vetrenjaca, dude, koga tu napasti? Ako se podigne prevelika prasina promenice sadasnju garnituru ljudi sa nekim svojim ucenicima i opet ista prica.

shtaps je napisao(la):
Mozemo da napravimo site na kojem cemo da sakupimo sto vise losih iskustava sa njima i potpisujemo peticiju za smenu rukovodstva, temeljnu promenu politike poslovanja preduzeca, pa da im to bacimo u lice preko medija, da ih hakujemo, spamujemo... najveci je problem sto vecinu ljudi nebrine to sto radi Telecom... To je rat protiv vetrenjaca, dude, koga tu napasti? Ako se podigne prevelika prasina promenice sadasnju garnituru ljudi sa nekim svojim ucenicima i opet ista prica.

Ja sam prvi za to da se uradi ovako nesto, cak i ako treba da se plati registracija domena ili slicno. Jer sve dok se ljudi ponasaju tako da ne mogu nista da promene, nista se nece ni menjati, ali ako jednog dana na tom sajtu bude registrovano 100.000 ljudi i svi budu potpisnici neke peticije, ko zna? Mozda dospemo i u neki "dnevnik 2" :party: Jer ovo je stvarno prevrsilo svaku meru!

Ser Goxy je napisao(la):
...a za cetiri godine,neko ce opet na ovom istom forumu postaviti isti thread...tuzno,zar ne?

nece biti toliko PCM-ova za 4. godine, u Zemunu su razbacali podzemne opticke kablove i dosta ljudi kod mene u kraju je dobilo nove, ciste telefonske prikljucke(zamenjuju vazdusne linije, tim, valjda kod nas novim, podzemnim) a koliko cujem poceli su isti radovi na Dorcolu.
doduse kod mene u kraju jos uvek ima nesrecnika kojima se uvaljuje PCM i dosta njih jos uvek ima dvojnika ali ipak ih ima sve manje...

Za "Deku"
Pazi ovako...evo ti odes u Sime Milosevica...gde se podnosi zahtev za telefon..promenu broja itd..ili slicno mesto.....i onako naglas kazes da te svi cuju..."koliko covek treba da ceka da dobije novu liniju..i sa kim treba da ti se devojka (zena) j@@e ili koliko treba da se plati i kome za novi broj i liniju
sve to govoris naglas revoltirano i kazes svoje ime i prezime ili im ubacis kroz salter u revoltu (skoro do nivo da te obezbedenje izbaci...moras da glumis) vizit kartu....i izadjes...i cekas...posle par dana zvoni ti telefon javlja se tip kao imali ste problema sa telefonskom linijom i sama s*#$..vidis da utvrdjuje pazar....i dogovoris se za par nedelja imas svoju liniju na digitalnoj centrali bez dvojnika...pod uslovom da vratis stari broj da bi tip imao opravdanje da ima jos broj ( sve koze na broju) koji ce uvaliti nekom jadniku....Tako sam ja izvukao dva broja za tetku i strica...
Platili su 150 jura...Drugi stos je da kazes ortaku date zove po noci posle 12 sa neke telefonske govornice...kao trip neko te uznemirava...nemozes da spavas imas traume porodica..mozda je manijak....postave ti bubu....i stvarno oni otkriju da te neko zove...mogu da otkriju i lokaciju (ako ga panduri uhvate on se brani da je pogresio broj) ali se sve svodi na privatnu tuzbu....e ti tad mozes da trazis dati promene broj......to je mac sa dve ostrice ako na centrali iz 1918 ima slobodnih uvalice ti drugi broj sa 6...7 ili kao vec ide...ako nema dace ti novi sa digitake i verovatno ces biti sam......
I poslednji je debela veza...koja ti omogucava da sve to uradis sa belim rukavicama....
Mnogo je brze i bezbolnije u slucajevima 1 i 3 da vratis stari broj...jer tamo u centrali na stanju imaju uvek isti broj slobodnih linija a tebi u zamenu daju....novu
Nazalost iz licnog iskustva sam probao sve tri verzije i izvukao jedno 5-6 novih brojeva i linija...nazalost sve sam to i platio...nesto sto je sasvim normalno na nama "mrskom" zapadu ovde je jos vreme prohibicije....

Poslednja izmena:
moj predlog je blokiranje autoputa :)

Skupi se jedno par stotina ili jos bolje par hiljada nezadovoljnih korisnika interneta, kojima download ide brzinom od 1,2 kb/s u 2004 godini, i ne mrda dok celo rukovodstvo ne izvrsi kolektivni harikiri :)

Ljudi.. wireless, i bog da vas vidi :)

cobani iz Telekoma vec dosta dugo pricaju kako ce da skinu sve dvojnike i PCM-ove i kako ce svi da dobiju ISDN i ...
ali u stvarnosti i dalje kupuju nove PCM-ove pa i dvojnicke kutije ( ali zaista mali broj ) , cak sada traze i novi atest za PCM-ove koji ce da se prodaju kod nas tako mozete da ocekujete jos puno ugradjenih uredjaja.
Sto se tice vasih tj. nasih prava, mi ih uopste nemamo. Oni po zakonu mogu da ugradjuju sta hoce i gde hoce jer su oni vlasnici svega a korisnik moze samo da se zali ako nema liniju i to je to.
Inace ovi novi PCM-ovi koji se ugradjuju u poslednje dve-tri godine su svi 33600 posto su toliko stari predhodni atestni zahtevi koje su morali da zadovoljavaju svi uredjaji koji su prodavani na nasem trzistu
Cable ili wifi samo to je resenje koje cemo docekati mladi .

ni wireless nije neogranichen po pitanju korisnika... ne mozemo svi wireless, barem prema prichama izvesnih ljudi nadleznih za tu prichu u jednom od nashih provajdera... ;) navodno vec postaje guzva u frekvencijama, a samo odredjeni provajderi dobijaju dodatne dozvole za posebne frekvencije, ne znam samo po kom osnovu... :D prisustvovacemo verovatno skoroj smrti odredjenih velikih provajdera i ustajanja sa dna provajdera punih sertifikovanih priuchenih neznalica... :)

bash me zanima rasplet dogadjaja u ovoj prichi, nadam se samo da ce neko da se seti da malo krene vishe sa IP telefonijom i slichnim servisima, malo da im se udari nelojalna konkurencija kad su vec neopevana djubrad... ;)

Stvar u ovoj drzavi sto se telekomunikacija tice ide jako prosto: Ekonomiju nemamo, turizam nemamo, a budzet mora da se puni odnekud. Zato postoji jedan Telekom, koji mora da cini sve kako bi se svakog meseca u budzet slilo toliko i toliko. Sta njima kao firmi ostaje od toga, drugo je pitanje, a ja sam ubedjen da im ne ostaje mnogo. A da ne slusaju Hibera i kompaniju, veoma brzo im ne bi ostalo nista. Ne kazem ja da njima monopol ne odgovara, samo, postoji tu neko ko zbog istog profitira mnogo vise :laugh: . I zato, nemojte se nadati mnogo 2005. godini. Smislice oni neku malverzaciju, ciji ce rezultat biti neki novi ugovor. Sve i da se to sazna, smenice par odgovornih ljudi koji su "na svoju ruku" (sram ih bilo) potpisom omogucili novih 10 godina monopola i to je to.

3MaJ je napisao(la):
Stvar u ovoj drzavi sto se telekomunikacija tice ide jako prosto: Ekonomiju nemamo, turizam nemamo, a budzet mora da se puni odnekud. Zato postoji jedan Telekom, koji mora da cini sve kako bi se svakog meseca u budzet slilo toliko i toliko. Sta njima kao firmi ostaje od toga, drugo je pitanje, a ja sam ubedjen da im ne ostaje mnogo. ...

Ne lupaj, molim te :smackbum: Kada bi samo malo bolje radili i unapredjivali usluge mogli bi da zaradjuju 3 puta vise, ali nije u tome stvar! Jednostavno, kada bi se to postiglo onda ne bi mogli da uzimaju po 100-200€ za prikljucak, ko-zna-koliko za brojeve 041 i sl. vec bi morali da zive od plata sto ni jednom direktoru ne odgovara.

Vrh Dno