Šta je novo?

Ua Telekom, ua!

deka

Čuven
Učlanjen(a)
19.04.2003
Poena
619
Jedva se suzdrzavam da ne pljunem hrpu ruznih reci na ovom opustenom mestu :D Naime, posle 3 (tri) godine od podnosenja zahteva za preseljenje broja telefona Telekom mi je "sa velikim zadovoljstvom" izasao u susret i od danas imam novi broj telefona. Moje "veliko zadovoljstvo" je bilo kada sam video da broj pocinje sa 354.... jer je to jedna od novijih centrala u Bg-u. Elem, dodjem s posla, sednem za komp, 'ajd' na internet ,vr.vr.vr.vr.vr gusi se, stuca, jedva se zakaci na 28.8. Probam jos 2 provajdera (prvi je bio eunet), ptt i verat, isto! Da li je moguce da u 21. veku oni i dalje povezuju ljude na PCM!!!!! I to na novoj centrali!!!! Kome treba da j...m mater za ovu uslugu? Ima li neko iskustva? Inace, ovo kucam "lokalno". jer veza ne moze da traje ni 2 min.

Mislim da ne možeš ništa da uradiš što se tiče fasovanja pcm-a :(, osim ako nemaš neku jaču vezu (a da je imaš pretpostavljam da ne bi čekao 3 godine na liniju) pa da ti daju klasičnu liniju, pod uslovom da ima slobodnih priključaka u centrali. :(

He! A meni su računi za telefon stalno 900-1000 dinara, a poslednja dva su mi napakovali po 1900 dinara. Treba im valjda za regres. I kome da se žalim ? Upravi vodovoda?
Naravno, na najstarijoj analognoj centrali sam - 42......, pa je i internet veza predivna.
Uaaa, lopovi.....

P.S. SVE su u ulici završili, zakopali, poboli bandere, i nakačili im crne kutije pre GODINU DANA. Slikanje za ličnu.....Njih nema sa novom centralom, ali su zato dovukli svoje privatne derikože za kablovsku TV, koji su Telekomove bandere iskoristili za razvlačenje kablova. Ne zna se ko pije ko plaća. Izmešano privatno i javno, ma haos totalni. Pa, ko šta nahvata....

deka je napisao(la):
Jedva se suzdrzavam da ne pljunem hrpu ruznih reci na ovom opustenom mestu :D Naime, posle 3 (tri) godine od podnosenja zahteva za preseljenje broja telefona Telekom mi je "sa velikim zadovoljstvom" izasao u susret i od danas imam novi broj telefona. Moje "veliko zadovoljstvo" je bilo kada sam video da broj pocinje sa 354.... jer je to jedna od novijih centrala u Bg-u. Elem, dodjem s posla, sednem za komp, 'ajd' na internet ,vr.vr.vr.vr.vr gusi se, stuca, jedva se zakaci na 28.8. Probam jos 2 provajdera (prvi je bio eunet), ptt i verat, isto! Da li je moguce da u 21. veku oni i dalje povezuju ljude na PCM!!!!! I to na novoj centrali!!!! Kome treba da j...m mater za ovu uslugu? Ima li neko iskustva? Inace, ovo kucam "lokalno". jer veza ne moze da traje ni 2 min.
Dobro dosao u klub zadovoljnih Telekomovih potrosaca :d
Po xxx put pljuvacina po pomenutoj firmi, ali slaba vajda od pljuvanja/psovanja :S:
Ako malo prelistas starije postove na tu temu (narocito vezano za PCM) videces da osim dobre veze ne mozes mnogo sam da ucinis, a narocito u tvom slucaju :wall:

Mislim da bi im morali poslati jedno protestno pismo, zavezano za ciglu :d

Voodoo_NBGD je napisao(la):
10 hiljada pisama i izgradiće novu upravnu zgradu. :mad: :-devil-:

Voodoo_NBGD je napisao(la):

... ili neki C4 ...

Dok mi to spremimo pregledaj ti kablove po stanu, probaj da otkacis telefon (uredjaj), kontakte etc.

... slicna je situacija bila i kod mene, nisam iz BGa... posle vise od 10godina mucenja sa ISKRA telefonskom centralom, dosla je nova, na kojoj internet nikako nije radio, lepo se konektuje, ali veza nije stabilna, svaki cas neki zastoji, ne vrede ni spustanja brzine ispod 14k4...

... i tako do pre mesec dva, lad zadnji telefonski racun koji sam dobio je 53 dinara, mislim da sam toliki racun dobio zadnji put sredinom devedesetih godina proslog veka, u medjuvremenu nikad nisu bili ispod hiljadu, dve tri... - kako? - pa presao sam na wireless (a i mobilni je vise u funkciji), pa neka sada oni racunaju koliko gube... posle im krivi provajderi i VoiceIP saobracaj sto imaju manji promet....

... a videcete i sledece godine kada treba da im ukinu monopol, imacemo kuknjave sindikata, nahushkane od poslovodsva, kako ce im to znaciti da ce 10k radnika ostati bez posla, nista se nece promeniti ni tada, svi hoce 'leba bez motiku, e to moze, ali samo u Srbiji...

jos jedan ua!

gorang je napisao(la):
... a videcete i sledece godine kada treba da im ukinu monopol, imacemo kuknjave sindikata, nahushkane od poslovodsva, kako ce im to znaciti da ce 10k radnika ostati bez posla, nista se nece promeniti ni tada, svi hoce 'leba bez motiku, e to moze, ali samo u Srbiji...

jos jedan ua!
Eeee, to smo i mi jedva cekali, ali taj se datum nije jos ni priblizio, a vec se pominje odlaganje tog dana za jos koju godinu :smash:

naravno da ce da odloze. pokazali su da vole da kradu, i posle se prave Englezi.

Onda se cudimo sto budjave zemlje tipa Bugarske napreduju ka EU....

Nasa drzava ce jos par puta promeniti ime dok se to nedesi,tj.dok mu ne ukinu monopol,a mozda i neko od nas za to vreme dobije unucice.

Poslednja izmena:
Masovno unistavanje PCM-ova! Jedan je problematican ali ako unistimo sve nece imati gde. Zato, budak ili nesto slicno u ruke i svako svoj PCM neka ubije!

Ne bi da podizem tenziju, ali moram da se pohvalim jednom neverovatnocom! Naime, i ja sam duuugooo imao iste muke sa losom centralom (BGD, Cerak, 508-...), onda kao grom iz vedra neba - nova, digitalna centralaaaaaa, ... i na njoj PCMMMMMMM!?! :wall:
E sada cime se ja to hvalim, pa nakon sto sam ja digao ruke i izgubnio svu nadu da cu imati ljudski WWW (koliko to moze da pruzi modemska veza) desilo se CUDO tj skinuli su moju liniju sa PCMa i sada sve sljaka kao ludo. :party:

E sad, zasto sam vam ovo ispricao? Nikom nece da skodi, a nekoma moze i da koristi, ...mozda.

Poslednja izmena:
shtaps je napisao(la):
... ili neki C4 ...

Dok mi to spremimo pregledaj ti kablove po stanu, probaj da otkacis telefon (uredjaj), kontakte etc.

Problem nije hardverske prirode sigurno, jer sam do juce delio liniju sa komsijom i to tako sto je monter povezao na razvodnoj kutiji u ulazu dve parice na jedan broj. Sta vise, ovaj broj radi skroz ok za razgovore - nema sustanja, smetnji i sl., ali za internet :bottle:

Poslednja izmena:
Kada sam kupio stan, stari gazda je svoj broj odneo sa sobom a ja sam morao da kupim novi broj. Tu nije bilo nekih problema, broj sam dobio na nekoj budjavoj centrali bez PCM, veza je djene djene uspeva ponekad i 38k. ALI!!! U ugovoru koji su mi dali da potpisem lepo pise da cu telefonsku vezu koristiti SAMO ZA GOVORNU KOMUNIKACIJU!!!??? :mad: Mamu im smrdljivu. :mad: U ugovoru je bila da se stiklira i opcija Kompjuterski modem, fax modem ali mi je ova na salteru rekla da to ne mogu da stikliram. Kada sam rekao da hocu i to da oznacim, ljubazno mi rece da to ne moze a ako ne prisajem na uslove ugovora on ne mora biti zakljucen. !!??*-*+*/!!?? :mad:

Treba sve njih :smackbum:

ne seri da je to bilo???? Dajte ljudi da napravimo ****** neko, bar da nas primete?!?!

Ja sam za. Evo javljam se da budem u operativnom timu ako nesto smislimo.

Pa prvo treba probati da se za digitalnu centralu dobije ISDN. E tu ce sami morati da zaobidju PCM. To je trosak nesto preko 3000 din. Istina da posle toga treba menjati i telefon i modem, ali je dobitak sjajan.
A za sekirce sam uvek za, ali na posle svih normalnih pokusaja.

Ma za ISDN treba masna veza :mad:
JA sam na staroj centrali, broj mi pocinje na 7 i prava je agonija dobiti mobilni broj. Ne pitajte da li je moguce dobiti inostranstvo ukljucujuci FYR :wall: i evo konacno sam nasao vezu koja je voljna i dovoljno jaka da predjem na tu famoznu trojku...

Ipak problem je sto nekome ovakvo stanje odgovara. Recimo u novom zakonu (koji je napisan u skladu za zahtevima WTO i EU a pod finansijskom konstrukcijom USTDA) postoji odredba koja definise Republicku Telekomunikacionu Agenciju koja kaze da je: "RTA autonomna i javna organizacija koja vrsi svoju vlast u skladu sa zakonom i propisima donetim na osnovu ovog Zakona. Agencija je autonomni legalni entitet i funkcionalno je nezavisna i ne potcinjava se bilo kojoj Vladinoj upravi, kao ni bilo kojoj organizaciji i osobi koja je ukljucena u upravljanje telekomunikacionim mrezama i opremom ili koja pruza servise"....

E sad problem je sto ta agencija ne postoji?! :wall: i ne samo to nego njeno postojanje gubi smisao zbog monopola koji telekom ima do juna 2005...

Resenje po meni postoji samo jedno-da se dovede i plati jedan tzv. agent promena (iz neke strane telekom. kompanije, naravno) za prve dve tri godine funkcionisanja agencije a to znaci od leta sledece godine...

Poslednja izmena:
Shushka se da ce i Zarkovo sa okolinom konacno dobiti digitalnu centralu i meni se polako dize kosa na glavi, bas zbog tog PCM-a. Moj broj pocinje sa 51... Mogu se bez problema nakaciti na 45k na Beotelu ili 44k na Veratu i net fecera sasvim ok. Radije bih ostao na ovoj analognoj nego presao na digitalnu sa PCM-om...

kUdtiHaEX je napisao(la):
Shushka se da ce i Zarkovo sa okolinom konacno dobiti digitalnu centralu i meni se polako dize kosa na glavi, bas zbog tog PCM-a. Moj broj pocinje sa 51... Mogu se bez problema nakaciti na 45k na Beotelu ili 44k na Veratu i net fecera sasvim ok. Radije bih ostao na ovoj analognoj nego presao na digitalnu sa PCM-om...

Ti bre kosmija ko da si s kruske pao!? :trust:
U Zarkovu je instalirana dig. centrala jos pre cca 9 meseci, i od tada je jedan broj ljudi dobio prikljucen na tu centralu. To vazi i za delove Ceraka, ista je centrala u pitanju.

Danas sam zvao "Korisnicki servis" (kako to smesno zvuci) i dobio potvrdan odgovor na pitanje da li su mi dali broj sa PCM-om. "Ljubazno" sam pitao cime sam zasluzio tako nesto u 21. veku i to posle 3 godine cekanja, receno mi je da mogu da se zalim!!! Ha, ha, ha, ha ... pa da covek crkne od smeha :banana: Posle 5 min razgovora i shvatanja operaterke da znam o cemu pricam (inace sam radio jedno 6 meseci u Telekomu davne 1999 :party: ) rekla mi je da napisem MOLBU u kojoj cu da navedem da mi je zbog prirode posla kojim se bavim od kuce neophodna linija za prenos podataka i bla, bla, bla pa da se javim sledece nedelje da bi mi rekla ishod! Ajd, da vidimo i to cudo :beer:

ja sam zgotivio telekom, dobio sam ISDN :d :D najjaci su :D

Platio si ti to, nisi dobio. Kada dobijes a ne pomislis da si dobro prosao nego da drzavni servis koji pre svih upravo ti finansiras konacno funkcionise posteno, onda mozes da se nasmejes.

deka je napisao(la):
Danas sam zvao "Korisnicki servis" (kako to smesno zvuci)...

Što smešno :)? Smešno je što korisnički servis u Bulevaru Kralja Aleksandra nema ni telefone, a ni pristup internetu :mad: Koji je to Telekom bez ikakvih telekomunikacija, osim da im odeš na noge :mad:

Aponen je napisao(la):
Ti bre kosmija ko da si s kruske pao!? :trust:
U Zarkovu je instalirana dig. centrala jos pre cca 9 meseci, i od tada je jedan broj ljudi dobio prikljucen na tu centralu. To vazi i za delove Ceraka, ista je centrala u pitanju.

Ebiga komsija, ne mogu ja bas sve da znam :) OK, kad si vec tako dobro obavesten, da li ima PCMova na tim linijama, cisto da planiram nabavku C4 u 'edukativne' svrhe ili da slavim? :)

Heinz je napisao(la):
Što smešno :)? Smešno je što korisnički servis u Bulevaru Kralja Aleksandra nema ni telefone, a ni pristup internetu :mad: Koji je to Telekom bez ikakvih telekomunikacija, osim da im odeš na noge :mad:

Upravo to i jeste smesno!
Inace, za ove tri godine sam ih zvao jedno 10 puta zbog "raznoraznih korisnickih pitanja" i SVAKI PUT sam dobio odgovor da se javim za nekoliko dana! Pa kakav je to "korisnicki servis" :smash:

Moram i ja malo da se ukljucim...Telekom je trenutno jedna od pet firmi u Evropi sa tom kolicinom monopola,a zna se kako takve firme unapredjuju svoju ponudu.Sto je najcrnje od svega,ni to im nije dovoljno,nego hoce i Mobtel da prisvoje,pa da i njega upropaste...e sad,mozete misliti da sam pristrasan,ali to je istina,jer da nema Mobtela,Telekom bi malo sutra uveo bilo sta osim druge generacije mobilnih veza...gprs,mms,pa cak i wap bi bile misaona imenica za nas.Zasto ja sad ovo pricam-pa zato sto to samo dokazuje poznatu stvar-konkurencija=bolja usluga,monopol=imati broj na 42 sa dvojnikom(moj slucaj).
PA dokle ,BRE??? :mad:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno