Šta je novo?

U Win Xp Mis Pravi Problem

• Začetnik teme Začetnik teme veske
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

veske

Slavan
Učlanjen(a)
28.06.2005
Poena
320
Znaci kliknem jednom, a windows primi da sam kliknuo 2 puta, menjao sam i mis i opet isto.Ne znam sta da radim vise.

Pa podesen je, al opet pravi problem

Mislim da nije do podesavanja, bar ne u standardnoj aplikaciji u kontrol panelu ili drajveru misa.

Naime, da nisam procitao ovaj post verovatno bih ja postavio identicno pitanje. Winxp+SP2+Autopatcher(jun 2006), mis je obican opt. logitech.

Desava se bas onako kako je veske opisao, u pokusaju da npr. selektujete vise fajlova - cesto se desi da se otvore zato sto izgleda kao da se kliknulo dvaput, iako pri tome mis ima sasvim definisan klik, pa nema govora o tome da se ucinio dvoklik.

Ova stvar pravi problem i kod baratanja prozorima jer se cesto desi da pri zatvaranju maksimiziranog prozora zatvorite i onaj koji je ispod njega, iako ste samo jedanput kliknuli.

Nemam objasnjenje za ovako nesto, i jedino mi pada na pamet da mozda ima veze sa nekim novijim patchom iz autopatchera.

MA MOJ Service pack 1, nikakvi patchevi, ja ta ***** ne instaliram nego izgleda da sam ja sjebo i drugi mis 🙂

Pa čuj, prvo moraš da dovedeš XP u adekvatno stanje, a to je SP2, što svežije pokrpljen. Posle se postavljaju pitanja zašto ne radi ovo, ili ono. Ni Microsoft više ne podržava SP1 korisnike.

Kako stoji stvar kad otvoriš u control panelu mouse properties, i onaj slajder za podešavanja duplog klika i sličicu za testiranje?

Interesantno, u mouse aplikaciji (test area) problem se ne reprodukuje, sve je ok, a slajder i jeste pomeren u desno (da ne detektuje dva jednoklika kao dvoklik, nego samo brze dvoklike) a problem ipak opstaje.

Najtipicnije se desava da dok drzite Ctrl pri selekciji fajlova i pri tome kliknete jedanput umesto da se fajl selektuje - on se otvori, kao da se ucinio dvoklik. Ovo je posebno neprijatno kada baratate sa velikim fajlovima jer prilicno nervira kada pocne da vam se otvara npr. 30ak fajlova. Slicna stvar se desava i u npr. GetRight (v5.2) dl. menadzeru, gde umesto da uspesno selektujete linkove, oni uz to pocnu da se dl-uju istovremeno, sto je grozomorno ako ste selektovali vise desetina linkova (da bi ste im npr. promenili prioritet).

Siguran sam da se problem javio nakon ciste instalacije winxp+sp2 i primenjenog autopatchera. Naravno, iste te instalacije na drugom hardveru uopste ne izazivaju problem.

Eventualno mi pada na pamet verzija drajvera za grafiku jer mislim da sam problem primetio nakon nekog od poslednjih Nvidia drajvera. Kod mene je ploca k8n4-e dlx. sempron 2800+, asus 6600gt, forceware 91.31

Hm, obicno instaliram i Xteq tviker, pa postoji mogucnost da sam nesto u njemu "sredio" - gledam pod Everest-om properties od misa i vidim da vrednost X/Y Treshold iznosi 4/9, ostalo mi se cini sasvim uobicajeno.

Jos neko sa slicnim iskustvom osim veska i mene?

Poslednja izmena:
nidza je napisao(la):
Pa čuj, prvo moraš da dovedeš XP u adekvatno stanje, a to je SP2, što svežije pokrpljen. Posle se postavljaju pitanja zašto ne radi ovo, ili ono. Ni Microsoft više ne podržava SP1 korisnike.

Ma Windows nece biti u adekvatnom stanju ni sa jos 100 SP-ova....
Kad pocne da brlja on brlja.... Reinstalacija i resen problem.

Ma reinstaliran je, i opet isto.Koji su problemi sa tim Service Packom 2, jeli uzima vise resursa?Moze link ako imate.Pozdrav

Veske, stop! Prvo mislim da nije u redu da si vulgaran. Drugo, pre nego postaviš pitanje proveri da li si učinio sve što je neophodno da ti PC radi. Znači, moraš da instaliraš SP2 jer je Windows XP 5 godina star operativni sistem.

Razgovora i mišljenja u vezi SP2 na ovom forumu ima na pretek.

Ništa lično. 😉

veske je napisao(la):
Ma reinstaliran je, i opet isto.Koji su problemi sa tim Service Packom 2, jeli uzima vise resursa?Moze link ako imate.Pozdrav

veske ajde malo Googlaj...
Ocigledno imas problema i sa hardverom i sa softverom....

Pa dobro, sasa022 jesi li ti probao taj pack2, ako je si reci mi da li si imao probleme sa njim.Meni nbe treba nikakvo budzenje vec treba da mi sve radi lepo i stabilno.Pozdrav

veske je napisao(la):
sve sami strucnjaci, iskrsne novi i najmanji problem svi junaci nikom ponikose i odosmo u materiju

Ovo ovde je dobrovoljni (free) a ne plaćeni support. Ne bi bilo loše da si napisao da li je miš PS2 ili usb. SP2 je već dovoljno dugo u eksploataciji i nije nikakvo budženje. Od izlaska SP1 do danas postoje preko 70 što hot fixeva što securty updateova. Moj savet ti je da instaliraš čistu mašinu bez ikakvih drajvera i onda testiraš miš. Ako bude sve ok onda instaliraj drajvere i program koji koristiš.

Joj ljudi to je bila sala, najobicnija, zezanje.Zanci instalriao sam Service Pack 2, za sada radi ok, mis je usb, ali njegov prethodnik je bio ps/2 i pravio je iste probleme.Pozdrav, evo bas preko eMule-a trazim Henri's Boot cd da protestiram sistem.

mozda i neki Henri u slobodno vreme butuje cd-ove :eyebrows:

Interesantnio, imam isti problem, samo sam ja to pripisao mishu, posto je em jeftini safeway, em star jedno 4 godine, a i inace se kvari (sam seta po ekranu)... Ali moguce je da kliktanje ne potice od njega, posto jos ljudi ima isti problem...

Btw,moj mis je usb, koji je prikacen na ps2 adapter. Pa, kada se stavi direktno u usb - problem ostaje. Mislim da problem nema veze sa tipom konektora.

Samo da vas pitam za ovaj boot cd, imam zescih problema sa njim na sajtu sa koga sa download-ovo pise da ima i killCMOS....a ja to nemogu naci, kada ga butujem sa diska.Nego ima li neko taj BOOT CD kod sebe da mi ga posalje na mail, da ga ja prerezem jer sam dobio neki tamo ISO, i ne nzam kako da napravim nesto butabilno od njega.Pozdrav

Henri's boot Cd... Veske čudo si. 😀

Ma dobro nisam ni lepo procitao ako ces iskreno, nego download i pici.Nego ima li neko vec gotovu verziju na kompu pa da ja do nje samo napravim boot cd i to da bude to.Pozdrav

Uzmi Nero, izaberi Burn image, pa ces od tog cudnog iso-a dobiti butabilni cd.

Dodatak:
Zaboravih da ti kazem da kod mene kod Hirena 7.7 postoji KillCMOS i nalazi se u BIOS/CMOS Tools...

Poslednja izmena:
DA li bi mi moga pustiti na PM link te verzije gde ima killcmos?

Nemoj da se igras jer zaista mozes da ubijes BIOS...
Potrazi malo i naci ces ga na Hirens Boot CD-u ( BIOS / CMOS Tools ),a image nadji i narezi iz bilo kog programa i imaces butabilan CD.

http://www.ddlboard.com/modules.php?name=News&file=article&sid=687
http://www.phazeddl.com/search.php?q=hiren

Sto se misa tice imam opticki mis SAFEWAY PS/2 - uglavnom star oko 4 godine....
Sa klikom i dvoklikom nikada nisam imao problema... Koristio sam i koristim i W98 i ME i XP sa SP1 i SP2.
Razlika izmedju Win XP sa SP1 i SP2 sto se hardverske zahtevnosti tice se delimicno oseti na starijim masinama ( do oko 700 MHz i 128 MB RAM-a ),dok na "Pentijum cetvorki 😀 " nisam osetio razlike.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
@FILO: Malo da se zezam.
@sasa022: Znaci na CETVORCI( 🙂 ) nisi imao problema, ok instalirao sam SP2 i hardwaresko opterecenje se skoro nije ni povecalo, mozda zauzima 1,5 mb memorije vise.
Pozdrav

Nazad
Vrh Dno