Šta je novo?

U vezi win2000 SP3, ima li negativnih nuspojava?

• Začetnik teme Začetnik teme dekius
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

dekius

Čuven
Učlanjen(a)
15.02.2002
Poena
630
Mislim da je "tema u naslovu" (kraj citata) vrlo jasna . Naime da li ima zabelezenih nuspojava sa pomenutim SP-om, obzirom da ga je potrebno instalirati pre critical update-ova (novih) za Win2000.
Dekius!
P.S. Samo za Smederevce i blizu okolinu; Da li neko ima pomenuti pack skinut i voljan je da ga nekako podeli. Ne bi mi bio problem za Beograd ali sam malo zagipsan pa ne mogu do istog da odem.

Da li si upoznat sa neoborivom cinjenicom 😛 da je jos pre par meseci izasao SP4 ?

Mislim, kad vec instaliras, trazi SP4...a i imaces svega par critical update-ova za dodatni download nakon instalacije SP4.

Mozda je mislio na SP4 a slucajno napisao SP3.... E bre drapine 🙂
AKo si bas mislio na SP3, nema nikakvih nuspojva. W2k radi sa njim perfektno.

drapin je napisao(la):
Da li si upoznat sa neoborivom cinjenicom 😛 da je jos pre par meseci izasao SP4 ?

Mislim, kad vec instaliras, trazi SP4...a i imaces svega par critical update-ova za dodatni download nakon instalacije SP4.
Vrlo sam upoznat sa "neoborivom cinjenicom" , ali primetih da casni ljudi sa foruma ovog imahu zamerki na SP broj 4 (kraj epskog raspolozenja). Iz tog razloga sam zainteresovaniji za prethodni pack,ako vec ne donosi nikakve probleme. Naime sa SP2 pojavile su mi se svojevremeno neke sitne, ali nervirajuce, gluposti koje bih da izbegnem.
U svakom slucaju hvala za odgovor svima.
Dekius!

dekius je napisao(la):
...

Vrlo sam upoznat sa "neoborivom cinjenicom" , ali primetih da casni ljudi sa foruma ovog imahu zamerki na SP broj 4...
Iskreno receno ja ne primetih da je neko primetio tako sto, ali istina mozda nisam dovoljno obratio paznju.

Inace mislim da ti je stav generalno pogresan, Service Pack-ovi su predvidjeni da generalno poboljsaju OS, iako se to ponekad ne primecuje sa tacke gledista obicnog korisnika, a nikako da prave bilo kakve dodatne probleme. Svi ili vecina eventualnih problema su posledica prethodnih pogresnih podesavanja, losih instalacija, sumnjivog hardvera i/ili softvera i slicnih stvari koje se javljaju u pojedinacnim i specificnim slucajevima.

Generalno, zbog vise raznih stvari, mislim da Windows uvek mora biti maksimalno update-ovan i da ne treba mnogo razmisljati i dvoumiti se da li neki novi update ili SP treba instalirati ili ne. Treba, uvek ! Cak i ako stvarno nesto zabrljaju, obicno vrlo brzo izadje neki novi update koji to ispravlja. 😉

Win2k i bez ikakvog servis peka radi odlicno 😛 Eventualno za USB 2.0 uredjaje bi bili pozeljni sp-ovi

SP4 imam na poslu od kako je izasao i nikakvih gluposti za sada :boom:

OptiPlex je napisao(la):
Win2k i bez ikakvog servis peka radi odlicno 😛 Eventualno za USB 2.0 uredjaje bi bili pozeljni sp-ovi
Slazem se u potpunosti , ali eksplicitno je zahtevana verzija SP3 ili vise za Critical Update pomenut u jednom od postova nesto nize (konkretno KB824105). OK slazem i sa Drapinom da je generalno u redu instalirati "nekriticki" SP-ove najviseg reda ali meni svejedno ostaje problem svlacenja , odnosno pribavljanja mamutskih fajlova od 130MB uz dial-up konekciju. Sto se tice zamerki, mozda sam se ja malo zaleteo jer sam video post sa problemima sa scroll tasterom koji se javio navodno nakon instalacije SP4.
Cak i ako stvarno nesto zabrljaju, obicno vrlo brzo izadje neki novi update koji to ispravlja
HMM, jel' ti mozda radis za M$? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Dekius!

Stavio sam SP4 i radi savrseno. Kakve crne nuspojave? Pa sp i sluzi pa zakrpi rupe a ne da pravi gluposti po sistemu.

@Zoni: kad ces bre prestati da citas taj bebi casopis? 🙂

Sp3 sam koristio duze vreme i nije bilo problema ali i sp4 isto radi bez problema tako da stavi slobodno sp4.

Pa dobro vredi uzeti jedan primerak chasopisa ako se na CD-u uz njega nalazi neshto shto bas morash imati... Inache i ja mislim da je malo debilan (mozda zato shto je to prevod chasopisa za debilne amere)

A problem sa scroll-om na mouse-tu josh nisam reshio...

nickname je napisao(la):
(mozda zato shto je to prevod chasopisa za debilne amere)...
prevod? jeste pola casopisa, druga polovina su nasi textovi... inace, ti "debilni Ameri" su izmislili pola onoga sto sada stoji ispred nas...

btw, da li ste probali MikroVesti? super su! (vidi attachment)

ZoNi je napisao(la):
...

kad: a) malo poodrastem :mrgreen: b) se kod nas pojavi neki bolji IT casopis :beat:

Imas mnogo boljih casopisa od Mikroa. Mikro je dno dna.... Uzmi i citaj Digital za promenu...ne kazem da su naj ali su od mikroa bar 10x bolji..

kUdtiHaEX je napisao(la):
...

Imas mnogo boljih casopisa od Mikroa. Mikro je dno dna.... Uzmi i citaj Digital za promenu...ne kazem da su naj ali su od mikroa bar 10x bolji..
hmm... ovako: ja svakog meseca kupujem Mikro sa CDom, Svet Kompjutera i nemacki PC Welt (najbolji IT casopis!)... veoma cesto kupujem i PC i Bug... a Digital mi se uopste ne svidja (naravno da i njega kupujem povremeno - ne pricam ovo napamet!)... jednostavno, Digital je hardwerski casopis, a mene mnoooogo vise interesuje software! eto...

da ne bude zabune: ne mislim da je Digital los, samo se *meni* ne svidja... s druge strane, Mikro mi se najvise svidja (mozda zato sto ga citam od 1998)

uzgred, ako nekoga interesuje: izasao je CD, sa kompletnom pretrazivom PDF arhivom svih brojeva Mikra od januara 1998. do jula 2003. (180 dinara u knjizarama MikroKnjige)

Predlazem zatvaranje topica, ovo vise nema nikakve veze sa temom. Probacu da nadjem pomenuti CD iz Mikroa, a slazem se sa Kefalom, dosta vise sa tom jeftinom demagogijom o "glupim Amerima".
Pomenuti problemi sa SP-ovima su vezani za Swish 2.0, koji je odbio da radi nakon instalacije SP2 , i jos neki detalji vezani za IE koje me mrzi da objasnjavam, a koji u krajnjoj liniji nisu ni toliko bitni.
Dekius!

ZoNi je napisao(la):
...
uzgred, ako nekoga interesuje: izasao je CD, sa kompletnom pretrazivom PDF arhivom svih brojeva Mikra od januara 1998. do jula 2003. (180 dinara u knjizarama MikroKnjige)
Ima li neka knjizara u centru, ako nema gde ima?

Nazad
Vrh Dno