Šta je novo?

U vezi samogradnje zvucnika

Re: Re: Re: Re: Re: Re: sa starog Bencha

vlasta je napisao(la):
Baš tako, kad neće Notax odosmo mi u BIGZ, samo da se ovaj Aca javi na mail ;)

Ma, da ne napisete to vas dvojica kao sto je partizanska istorijska chitanka od 1941. na ovamo.

Tomy, ajde molim te , malo pojasni, kako si iz dva izlaza iz pojachala izdvojio basove, spojio u jedan signal i poslao na subwufer

Bata je napisao(la):
Tomy, ajde molim te , malo pojasni, kako si iz dva izlaza iz pojachala izdvojio basove, spojio u jedan signal i poslao na subwufer

OK. Priznajem. I ja sam kao i Misko, ponekad probao "interesantne" stvari. Nekada davno, jedna od njih je bila i da spojim + i +, i - i - od dva kanala na jedan bass. I zastita od pojacala je iskljucivala pojacalo. To je nesto kao kratak spoj, ali ne onaj od + i -, vec 2 kanala koji su u kontrafazi, valjda.

Bata je napisao(la):

Pa prosto, imam jednu mini-liniju sa 2 izlaza, 4-16 Ohm-a, 45 W. Na prvi sam prikacio skretnicu i iz skretnice u vufer. Posto je sktretnica trosistemska ostaju jos 2 slobodna mesta, a ako prikljucujes 2 na 1 izlaz onda 4. To je malo nezdravo posto se time menja i impedansa pa nije dobro, ali za probu mi je posluzilo. I na kraju na onaj drugi slobodan izlaz sam prikljucio zvucnike od linije. Sad sviraju 2 tweeter-a 2 srednjotonca i jedan bas. Inace ovo radi veoma dobro, ali sto je sigurno a to je da mi treba jedno dobro Pioneer pojacalo od 4x100 W da bi snaga bila izkoriscena do kraja.

Zamolio bih vas ako neko ako ima seme za pojacala, da mi ih posalje.

TOMY je napisao(la):
Pa prosto, imam jednu mini-liniju sa 2 izlaza, 4-16 Ohm-a, 45 W. Na prvi sam prikacio skretnicu i iz skretnice u vufer. Posto je sktretnica trosistemska ostaju jos 2 slobodna mesta, a ako prikljucujes 2 na 1 izlaz onda 4. To je malo nezdravo posto se time menja i impedansa pa nije dobro, ali za probu mi je posluzilo. I na kraju na onaj drugi slobodan izlaz sam prikljucio zvucnike od linije. Sad sviraju 2 tweeter-a 2 srednjotonca i jedan bas. Inace ovo radi veoma dobro, ali sto je sigurno a to je da mi treba jedno dobro Pioneer pojacalo od 4x100 W da bi snaga bila izkoriscena do kraja.

Zamolio bih vas ako neko ako ima seme za pojacala, da mi ih posalje.

Batice a sta je sa drugim kanalom, mislis li da na njemu nema informacije od npr. 100HZ-a.

notax je napisao(la):
OK. Priznajem. I ja sam kao i Misko, ponekad probao "interesantne" stvari. Nekada davno, jedna od njih je bila i da spojim + i +, i - i - od dva kanala na jedan bass. I zastita od pojacala je iskljucivala pojacalo. To je nesto kao kratak spoj, ali ne onaj od + i -, vec 2 kanala koji su u kontrafazi, valjda.

Nema to veze sa kontrafazom, neznalice :D. Jednostavno tu pojacalo ocekuje otpor, a ne izvor naizmenicne struje :D, pitaj strucnjaka za spaljivanje da ti objasni :D.

ima li neshto za mene?:)

vlasta je napisao(la):
Baš tako, kad neće Notax odosmo mi u BIGZ, samo da se ovaj Aca javi na mail ;)

Necu da budem nametljiv...
Ali da li cete i meni da date skroman procenat?:)
Ipak sam ja poceo taj topic:)
LOL:)

Re: ima li neshto za mene?:)

Scorpio(DDMF)! je napisao(la):
Necu da budem nametljiv...
Ali da li cete i meni da date skroman procenat?:)
Ipak sam ja poceo taj topic:)
Za Tebe primerak sa Notaxovom posvetom :D

Ne samo posveta, dobices i Notaxovu sliku. :p :D

Aca je napisao(la):
Ne samo posveta, dobices i Notaxovu sliku. :p :D

Gol, golcat. Sa 8 meseci. Bio sam slatka beba, a gle sada.
To samo majka moze voleti, i to ponekad. :D

Nazad
Vrh Dno