Šta je novo?

U vezi opere ...

Za .mht ne znam nisam imao potrebu za njima , sto se download akceleratora tice postoji plugin za Flashget koji se meni vise svidja od DAPa (ukusi su razliciti)....
FX

Haludza je napisao(la):
E stvarno je super ova opera , mada kao da je malko nedovrsena . Dal ima nek plug-in ili sta vec za .mht fajlove ko IE ? Posto snimanje kompletne stranice je prilicno glupo odradjeno . Dal DAP bar moze da se integrise u operu ?
Kako to mislis nedovrseno, odnosno sta ti se cini nedovrseno ???
Koristim Operu jos od verzije 2.xx, ljudi su toliki napredak uradili od tada, ako bi ovo sada trebalo da se smatra nedovrsenim, onda ja stvarno ne znam sta je "dovrseno"...

Naprotiv, moje je misljenje da je snimanje stranica bolje uradjeno od IE, konkretno jer ne pravi onaj glupavi posebni folder vec je sve u jednom ili dva fajla...

Kao i vise puta do sada i ovde cu da iskoristim priliku da skrenem paznju da je DAP najgori moguci spyware program i da pozovem ljude da ga ne koriste - ne zato sto nije dobar vec iz principa (tu cinjenicu smo cini mi se vec "dokazali" u nekoliko ranijih thread-ova, pa da ne ponavljam ovde zasto i kako...). Ima toliko download managera i svi su manje vise funkcionalno isti, tako da ne vidim neku preku potrebu da se koristi bas DAP.
Bajdvej, Opera ima odlican download sistem, tako da poseban program za to cesto i gubi svrhu.

.mht ne znam tacno sada sta je, ali pogledaj u help sistem, koji je stvarno odlicno uradjen - detaljno i opsirno, mozda ima nesto o tome...

Slazem se da je opera odlicna , medjutim IE ima bolji sistem snimanja stranica , a mozda ima i opera neki plug-in . Evo zasto , npr imas stranicu sa tehnickim karakteristikama i milion slika . Na IE odes save as mht i on celu stranicu sa sve slikama snimi kao jedan file od recimo 1mb . Tako da u direktorijumu gde snimas upustva nemas gomilu razbacanih miliona slika i html fajlova , vec samo par mht fajlova . I ja naravno imam gomilu mht fajlova koje opera nemoze da procita . A hteo bih da potpuno predjem na operu ...

Aaa, taj .mht, da si rekao Web Archive file, odmah bi shvatio o cemu se radi...
E to ne moze, to je format specifican samo za IE i niko drugi ne moze da ga otvara.
Slazem se da je praktican, ali je malo nepouzdan. Na primer meni mht fajlove save-ovane u ME-u sa 5.5, u XP-u 6.0 nece bas da otvara, odnosno otvori ih nekako posle malo premisljanja i sa cestim greskama, tipa nisu prepoznati hiper linkovi, nemo adress bar na prozoru i slicnim sitnim brljotinama.
Zbog toga mht ja upotrebljavam samo za manje vazne stvari, a ono sto mi je zaista bitno da sacuvam snimam uvek u html.
Evo i jednog objasnjenja koje sam pronasao:

Web page complete
(recommended)

Saves the master frameset as an html file named same as showing in the browsers top title bar, plus it neatly collects the content pages, the stylesheet files, and most images and sticks them in a folder with the same name. This is pretty good!
With the RIVAL site, it misses a few images out (even though there's some tricky re-setting of the images url locations when Explorer creates the new folder). However, you'll save all the main page and most of the button images etc.
NOTE:the extra images can be downloaded. They are missed out because the button rollover javascript is too complex for IE to update. These images need merely to be put in with the main html file - not the other folder.

Web Archive
(not recommended)

An IE special - one file with an '.mht' extension is produced. The recalled page is VERY close to the web original, BUT - you're dependent on using IE to reconstitute the page as the 'mht' file is encoded in 'base 64'.(application/octet-stream) .
It's suggested you don't use this method unless it's a short term solution! Netscape can't read 'mht' files.

Ako nisi znao

primetio sam da ako nije instaliran Outlook nema nista od .mht-a a ako vec imas .mht a nemozes da ga gledas promenis mu ekstenziu u .eml
Kako iz Opere, verovatno u buducnosti.

Re: Ako nisi znao

Golden je napisao(la):
primetio sam da ako nije instaliran Outlook nema nista od .mht-a a ako vec imas .mht a nemozes da ga gledas promenis mu ekstenziu u .eml
😕 Jel si bas hteo reci Outlook ("veliki") ili OE ?
Jer evo ja nemam Outlook ni na ME-u ni na XP-u, a radim sa .mht-om sasvim normalno (uz zaista sitne probleme u XP-u, kao sto rekoh).

Re: Ako nisi znao

Golden je napisao(la):

Nema to nikakve veze sa Outlookom!

A IE definitivno bolje snima Internet strane od Opere:
- IE snimi html fajl i folder u kom su slike, CSSovi i sl.
- Opera snimi u jedan folder SVE, pa ti se snadji ako na strani ima npr. 100 slika i ne daj boze frejmovi i sl...

Moj savet: koristi i dalje IE za *pravo* surfovanje, a Operu da vidis sta ce biti zanimljivo u buducnosti (za npr. 2 godine!). Ako uz IE koristis i MyIE, nista ti vise ne treba!

Re: Re: Ako nisi znao

drapin je napisao(la):
😕 Jel si bas hteo reci Outlook ("veliki") ili OE ?
Jer evo ja nemam Outlook ni na ME-u ni na XP-u, a radim sa .mht-om sasvim normalno (uz zaista sitne probleme u XP-u, kao sto rekoh).

Da, pardon mislio sam na OE,
Zoni probaj da uninstaliras OE pa ces videti da ces izgubiti `.mht` stavku kod snimanja stranica. Isto tako neces ih moci ucitati.
Bar je tako kod mene bilo na ME i XP

Nazad
Vrh Dno