Šta je novo?

U servisu zamenili IMEI i serijski broj telefona?!?!?!

matke

Slavan
Učlanjen(a)
20.05.2008
Poena
320
Ukratko da vam objasnim o cemu se radi, a ukoliko se vi razumete da mi vi odgovorite da li je to normalno.
U decembru 2010. godine sam uz paket u Telenoru uzeo HTC Wildfire i pre nekih pola godine je poceo da me zeza, simptomi su sledeci. Nema sanse da napuni bateriju do 100%, nekad dodje do 85, nekad do 70, a nekad ne dodje ni do 60%! Ponekad zna da se restartuje sam od sebe, desava se da izguni signal i da posle kada rucno nadjem mrezu nece da se prijavi na nju nego izbaci gresku da SIM karticu ne moze da poveze na tu mrezu. To su glavni i najveci problemi.

Posto je telefon i dalje u garanciji odnet je na servis na popravku i danas su mi javili da je gotov i da mogu da dodjem po njega, nisam pitao u cemu je bio problem jer sam hteo to da ih pitam kada licno dodjem tamo a ne preko telefona. Kada sam dosao kuci otisao sam na njihov sajt da proverim sta pise da je problem sa telefonom, posto se dobije user name i pass da mozes da proveris kako napreduje popravka, i tu se sokirao! :mad:

Evo sta pise i u cemu je problem:

Podaci o uređaju (kada je primljen na servis!)
Proizvođač: HTC
Model: Wildfire - Buzz
IMEI: 354692045472814
Serijski broj: HT0BCPY04117

Info o servisu
Status servisa: REP (Repaired),
Datum popravka: 13.06.2012. 12:58:00
Datum izlaza: 13.06.2012. 12:58:00
Novi IMEI: 355797047539129
Novi serijski broj: 4100M04802926A
Beleška
Navedeni kvar uocen i otklonjen zamenom PBA S/N: 4100M04802926A i upisivanjem poslednje verzije softvera. Zalepljena imei nalepnica P/N: 77H00918-00M. BPN

:shock::shock::shock:

WTF?!

Zasto mi je zamenjen IMEI i serijski broj telefona i sta je to "PBA" sto je zamenjeno?! Da li je to uopste zakonito? Da li je to uopste moj telefon?
Koliko ja znam IMEI je jedinstven za svaki telefon i trebao bi valjda da se nalazi u firmware-u telefona. Da li to znaci da je menjana ploca?

Na kraju krajeva kako ja sutra taj telefon da prodam, dam kutiju i sve coveku i kazem "E brate telefon je sve cool, nije kraden ni nista, ali ima dva IMEI broja!" :trust:

Ne znam da li sam isparanoisao previse, ali meni nista ovde nije jasno. Ako ima neko kompetentiji molio bih za pomoc.
Unapred zahvalan do neba! :Klanjanje

Poslednja izmena:
Zamenili su ti plocu jer su uocili kvar (gubljenje mreze). Nemas sta da brines, to je cesta pojava. Naravno da je po zakonu.

Pa pazi nije se to sa gubljenjem mreze desavalo stalno, recimo jednom ili dva puta u mesec dana tako da ne verujem da su oni to primetili.
A i devojka je na nalogu napisala samo ovo:
Kvar: Problem sa punjenjem,
Opis kvara: Aparat ne moze da se napuni do kraja, restartuje se.
zato ni ne verujem da su obracali na to paznju.

Znaci PBA je ploca telefona?

Poslednja izmena:
Svejedno, uocili su neku nepravilnost i zamenili su ti plocu na telefonu.

Tako je.

matke, na tvom mestu ne bih se toliko sekirao. Ljudi znaju svoj posao i sigurno ne bi tako uradili da je moglo jednostavnije da reše taj problem. Budi bez brige.

OK, hvala svima na odgovorima. Uspeli ste da me smirite i da mi otklonite paranoju :D

Razlog zbog kojeg sam tako odreagovao je taj sto sam u poslednjih mesec dana cuo za dva slucaja oko popravke telefona upravo u tom servisu koji nisu najsrecnije reseni, pa su mi bili sumnjivi u startu. Sta vise i kada sam odneo telefeno u servis lik ispred mene se raspravljao sa njima da mu vracaju telefon nazad a da problem nisu resili i oni su ga nonsalantno odjebali.

I kad sam jos pored svega toga video da mi je menjana ploca, sto je pola telefona, poludeo sam. Valjda nikako nisam ocekivao da je toliki kvar da mora da se menja ploca...

Hvala svima na odgovorima, mnogo ste mi pomogli, a i brzi ste :type: ;)

Na telefonima se može promeniti displej, mikrofon, zvučnik, ploča, poneki flat kabel i ponekad tastatura. Ništa drugo se tu ne popravlja. A sve se nalazi na toj jednoj ploči. Pojedine komponente na ploči niti mogu da se nabave pojedinačno, niti je lako detektovati šta tačno ne radi, niti se isplati cimati se s' time. Dakle, kada crkne nešto od lelektronike, uvek se menja cela ploča.

Na telefonima se može promeniti displej, mikrofon, zvučnik, ploča, poneki flat kabel i ponekad tastatura. Ništa drugo se tu ne popravlja. A sve se nalazi na toj jednoj ploči. Pojedine komponente na ploči niti mogu da se nabave pojedinačno, niti je lako detektovati šta tačno ne radi, niti se isplati cimati se s' time. Dakle, kada crkne nešto od lelektronike, uvek se menja cela ploča.

Ako mislis na zvanicne servise kod nas - u pravu si (ne postoji zvanicni servis tako visokog nivoa u Srbiji). Ako mislis uopsteno, onda nisi.

Au, ne valja kada rade svoj posao, ne valja kada ne rade.
Nikako nam udovoljiti.

Nazad
Vrh Dno