Šta je novo?

U potrazi za DVD ili DIVX izdanjima!

Bane R

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
03.07.2000
Poena
810
Ajd kad i onako ovde tražimo filmove i muziku, da potražim i ja nešto.

Pre svega me DVDovi interesuju, ali naravno, 100x su me interesovali, a od njih, kod nas nema leba, pa se sve završi na DIVXu...

Dva filma su mi trenutno na umu, prvi je Rose Red, odličan horor, jedan od retkih filmova, bilo kog žanra koji može da se pohvali time da bar malo pruža osećaj čitanja knjige(možda je zato i morao da traje 4.5 sata).
Drugi je Breakfast at Tiffany's, omniljeni film moje bivše(a i mene kad sam s njom :oops:) i naravno neponovljiva(i neverovatna) Audrey Hepburn.
Takođe me i drugi filmovi od Audrey Hepburn interesuju...

Pa ako ima nekih DVDa ili CDa(u svojstvu divxa), javite.

I kakve su inače šanse (ako već ne postoje) da se pojave DVD izdanja nekih legendarnih filmova u srpskoj realizaciji...?

TNX & POZ

Bane® je napisao(la):
Ajd kad i onako ovde tražimo filmove i muziku, da potražim i ja nešto.

Pre svega me DVDovi interesuju, ali naravno, 100x su me interesovali, a od njih, kod nas nema leba, pa se sve završi na DIVXu...

Dva filma su mi trenutno na umu, prvi je Rose Red, odličan horor, jedan od retkih filmova, bilo kog žanra koji može da se pohvali time da bar malo pruža osećaj čitanja knjige(možda je zato i morao da traje 4.5 sata).
Drugi je Breakfast at Tiffany's, omniljeni film moje bivše(a i mene kad sam s njom :oops:) i naravno neponovljiva(i neverovatna) Audrey Hepburn.
Takođe me i drugi filmovi od Audrey Hepburn interesuju...

"Breakfast..." DVD imas kod Tucka u Domu Omladine na snizenju, za 799 dinara. Samo nema srpski/hrvatski titl, cini mi se...

Pa ako ima nekih DVDa ili CDa(u svojstvu divxa), javite.

I kakve su inače šanse (ako već ne postoje) da se pojave DVD izdanja nekih legendarnih filmova u srpskoj realizaciji...?

Ovo te bas nisam skapirao, budi malo precizniji.

TNX & POZ

Ovo te bas nisam skapirao, budi malo precizniji.
Ma bre jel ima KUM-a sa prevodom, jel ima Hičkoka i tako toga, mislim, jel razmišlja neko i o ovom govornom području, u vezi DVDa, kada su neki stariji filmovi u pitanju...

Bane® je napisao(la):
...jel razmislja neko o ovom govornom području, u vezi DVDa, kada su neki stariji filmovi u pitanju...
Znas sta, ako budu mnogo poceli da vode racuna moze im se desiti da pocnu da ih sinhronizuju...sto bi bila katastrofa kataklizmicnih razmera !!! :boom:

( :mrgreen: ...kao sto su nasinhronizovali Windows, umesto da smo svi kao ljudi naucili engleski ;) )

Godfather "komplet" poodavno moze da se kupi na XY mesta u gradu.

Sa Hitchcockom je situacija malo komplikovanija, s obzirom da su svi njegovi USA filmovi zakljucno sa "Vertigo" (1958) nedavno reizdati na DVD-u, ali srpski/hrvatski titl nije ukljucen u pan-evropsko izdanje. Od kasnijih filmova, nedavno se recimo pojavio "To Catch A Thief", koji i kod nas moze da se nabavi sa hrvatskim titlom.

Cela ta prica sa titlovima je prilicno komplikovana, ali osnovni problem je, naravno, u lovi; tj. u proceni izdavaca i domaceg distributera koliko primeraka nekog naslova moze da se proda na nasoj teritoriji. Major kompanijama obicno ne pada na pamet da stavljaju srpski titl u film ukoliko ne misle da mogu da prodaju ovde bar 1000 kopija. Takodje, provalile su da kod nas mogu da prodju i hrvatski titlovi, a na hrvatskom DVD trzistu se prodaje osetno vise naslova nego kod nas, tako da cesto primenjuju tu "jedan udarac - dve muve" taktiku. Znaju da ce im samo hrvatsko trziste pokriti troskove izrade hrvatskih titlova, a ne zele da rizikuju sa nama, pa nas slepaju sa "bracom".

Dodatni problem sa majorima sledeca situacija: neki naslov je izdat pre recimo dve godine u odlicnoj ediciji, koja se i dalje dobro prodaje. Kada dostampavaju tiraz tog naslova, tesko se odlucuju da menjaju master i dodaju titlove za trzista koja su u medjuvremenu porasla, osim ako je to trziste stvarno drasticno ojacalo (sto nase jos uvek nije...). A jos teze se odlucuju da svom lokalnom distributeru prepuste izdavanje naslova samo za svoje trziste.

Manje filmske kompanije su prilicno fleksibilnije po tom pitanju, sto npr . Metro veoma dobro koristi i izdaje gomilu lokalizovanih izdanja. No, ogromnu vecinu "velikih" filmova iz proslosti su radile bas major kompanije (ili u medjuvremenu otkupile prava za njih). Tako da srpske titlove uglavnom mozes da ocekujes samo u buducim edicijama "starih" filmova (dakle, filmova koji jos nisu izdati na DVD-u, ili za koje se bude radio novi "special edition" i slicno...). Npr. sredinom meseca se, po prvi put u svetu na DVD-u (ne racunajuci grozomorno brazilsko izdanje od pre dve godine), pojavljuje "Once Upon A Time In America". Istocno-evropska edicija ce imati i srpske titlove...

Rose red se prodaje u Domu sindikata sa prevodom ( kod Tuck-a) a ako hoces prvu zonu na 2 diska mogu da ti obezbedim iz dvd kluba Espro jer sam clan i uzimao sam taj dvd vec. Ti ga onda prekopiraj ili divx-uj

Zorro, nema potrebe da mi objašnjavaš finansijsku dimenziju(jasno mi je sve), ali svakako hvala na tehničkoj...

Frostonja, hvala takođe, vidim ima rose red-a na divxu tu i tamo, ali nije mi žao da pazarim DVD tog ostvarenja :)...

Da li iko, ali iko ovde ima Dark side of the moon, tj. Tamnu stranu meseca ? Horor u svemiru pravljen pre par godina, ali u crno-beloj tehnici !!! Jedini dobar karpenterov film :D
Apsolutno bilo ko ??

Sto se tice Hickoka, on se polako priprema na nase trziste. TUCK je izbacio A Catch a Thief, i to sa srpskim titlom. Uskoro se ocekuje da izadje Sever-Severozapad i Nepoznati iz Nord-Ekspresa, ali kako stvari stoje, samo sa Hrvatskim titlom, posto se radi o Warner Brothers izdanjima!!! Kuma mozes da kupis na nekoliko mesta u gradu, a najbolje ti je da odes do Doma Sindikata. Cena mu je sada 4.752 dinara. E sada, su poceli neki popusti, pa bi trebalo videti sta sada vredi uzimati, u toku Jula, dok daju po jeftinijim cenama!!!!

Ajd...

Bane® je napisao(la):
4.752 za trilologiju?
Da, cena je prava sitnica :)

E da, samo da napomenem da ce 4. Novembra u USA da izdaje Indiana Jones Trilogija. Znaci, to se i kod nas moze ocekivati...

Ajd...

OptiPlex je napisao(la):
Da li iko, ali iko ovde ima Dark side of the moon, tj. Tamnu stranu meseca ? Horor u svemiru pravljen pre par godina, ali u crno-beloj tehnici !!! Jedini dobar karpenterov film :D
Apsolutno bilo ko ??

E ti, kad ne bi izvadio neki opskurni naslov... :mrgreen:

Mada si se nesto zbucao, Carpenter ima film "Dark Star", a "Dark Side Of The Moon" nema veze s njim. Mislim da taj film nije ni izdat na DVD-u.

Alexandar je napisao(la):
...

Danas sam skinuo cenovnik, izgleda da je cena po komadu :(

Da, po komadu "kompleta" :D
Za te pare se dobija 5 DVD-a u specijalnoj kutiji. Prvi i treci film idu na jedan DVD, a drugi na dva. Peti DVD su "extras".

Indiana Jones boxset ne izlazi na samo u Americi, vec u celom svetu...

Zorro je napisao(la):
...
Mada si se nesto zbucao, Carpenter ima film "Dark Star", a "Dark Side Of The Moon" nema veze s njim. Mislim da taj film nije ni izdat na DVD-u.

Ma ne secam se nise ni ko ga je rezirao, cini mi se da je Karpenter ali nije ni bitno, gledao sam ga na video kaseti i odgovorno tvrdim da je to jedan od najboljih horora ako ne i najbolji koji sam ikada gledao. Ne znam ni sam sta bih dao da ga imam u kolekciji...

Cineman je napisao(la):
Sto se tice Hickoka, on se polako priprema na nase trziste. TUCK je izbacio A Catch a Thief, i to sa srpskim titlom. Uskoro se ocekuje da izadje Sever-Severozapad i Nepoznati iz Nord-Ekspresa, ali kako stvari stoje, samo sa Hrvatskim titlom, posto se radi o Warner Brothers izdanjima!!! Kuma mozes da kupis na nekoliko mesta u gradu, a najbolje ti je da odes do Doma Sindikata. Cena mu je sada 4.752 dinara. E sada, su poceli neki popusti, pa bi trebalo videti sta sada vredi uzimati, u toku Jula, dok daju po jeftinijim cenama!!!!

Ajd...

"To Catch A Thief" ipak nema srpski, vec samo hrvatski titl. Imam taj DVD, tako da je informacija proverena i definitivna...

"North By Northwest" (Sever-Severozapad) je izdat sa hrvatskim titlom jos pre vise od dve godine. I izdao ga je "20th Century Fox", a ne "Warner".

Postovane kolege,

Moja majka bi zelela da poseduje divx Doktor Zivago. Mozete li joj pomoci?

;)

smajli je tu zbog tona a post je ozbiljan... tako da znate. Ako neko zna ili ima ili bilo sta...

Stanarevic je napisao(la):
...

"To Catch A Thief" ipak nema srpski, vec samo hrvatski titl. Imam taj DVD, tako da je informacija proverena i definitivna...

"North By Northwest" (Sever-Severozapad) je izdat sa hrvatskim titlom jos pre vise od dve godine. I izdao ga je "20th Century Fox", a ne "Warner".
Moja greska oko izdavanja filma North by Northwest. Tehnicka greska!!! To Catch a Thief ima Srpski prevod, i stojim iza toga!!! Pogledaj malo bolje...

Indiana Jones ce biti u otprilike istom pakovanju, kao sto je i The Godfather!!! Koliko se videlo na slici!!!

Bas sam juce uzeo Rose Red, na tri cd-a je, ali jos nisam pogledao, samo pocetak. E, King... Imam srecu da znam za jednu skrivenu studentsku sobu...

Nazad
Vrh Dno