Šta je novo?

U nepromenjenim uslovima rada, CPU poceo da se pregreva

Ramrod

Slavan
Učlanjen(a)
27.10.2007
Poena
301
Pozdrav,

Krajem septembra kupio sam novi komp sa AMD Athlon 64 X2 6000+ procesorom. Stavio sam njegov originalni kuler, s' tim sto sam skinuo fabricku i stavio novu Cooler Master pastu.
Na probnom testu, Orthos ga je tada zagrejao do 57 stepeni.
U poslednje vreme sam primetio da je CPU poceo da se pregreva, pa sam pustio Orthos i on ga je zagrejao do 67 stepeni (kuler je dostigao maksimalni broj obrtaja).
Sta bi moglo da prouzrokuje ovo neopravdano zagrevanje? Koje korake da preduzmem?
Da menjam pastu, kuler ili oba?

Hvala unapred.

Poslednja izmena:
Prašina nagomilana na hladnjaku?

Pozdrav,

Krajem septembra kupio sam novi komp sa AMD Athlon 64 X2 6000+ procesorom. Stavio sam njegov originalni kuler, s' tim sto sam skinuo fabricku i stavio novu Cooler Master pastu.
Na probnom testu, Orthos ga je tada zagrejao do 57 stepeni.
U poslednje vreme sam primetio da je CPU poceo da se pregreva, pa sam pustio Orthos i on ga je zagrejao do 67 stepeni (kuler je dostigao maksimalni broj obrtaja).
Sta bi moglo da prouzrokuje ovo neopravdano zagrevanje? Koje korake da preduzmem?
Da menjam pastu, kuler ili oba?

Hvala unapred.

Najverovanije se prasina nahvatala. Skini kuler i temeljno ga ocisti ( izduvaj ga na kompresoru ako imas kompresor jel`te:D) Ako se temperatura smanji to je to ako ne menjaj kuler.

Da, cisto povrsno usisavanje je resilo problem (vratio se na starih 57 stepeni). Kada sam malo bolje pogledao, sloj guste prasine je napravio blokadu ispod kulera (izmedju kulera i hladnjaka).
Do sad mi se ovakve stvari nisu dogadjale jer na svojim prethodnim kompovima nisam imao dodatne ventilatore na kucistu; oni su izgleda doprineli ovom brzom naomilavanju prasine.

Hvala jos jednom.

Da, cisto povrsno usisavanje je resilo problem (vratio se na starih 57 stepeni). Kada sam malo bolje pogledao, sloj guste prasine je napravio blokadu ispod kulera (izmedju kulera i hladnjaka).
Do sad mi se ovakve stvari nisu dogadjale jer na svojim prethodnim kompovima nisam imao dodatne ventilatore na kucistu; oni su izgleda doprineli ovom brzom naomilavanju prasine.

Hvala jos jednom.

Upravo tako. Pozeljno je cistiti komp na svakih mesec do dva da bi se izbeglo ovako nesto. Ja nemam kuciste komp mi stoji na stolu :d pa se prasina nalepi na proc i plocu samo tako, ali to mogu da vidim pa da ocistim. Bas sam ga veceras rastavio i lepo ocistio.
Pozdrav.

Nazad
Vrh Dno