Šta je novo?

U cemu problem???

sasa-cg

Slavan
Učlanjen(a)
30.03.2006
Poena
301
Molio bih za pomoc,kada ukljucim racunar i posle nekog vremena kako se meni cini normalnog rada iskljuci mi se monitor i tastatura i nema sanse da ponovo radi.Posto se ne razumem skoro nista jel moze neko da mi kaze sta moze biti problem?

Unapred hvala.

Ja sam ove zime imao problema sa strujom na gajbi. Jednostavno vrlo kratko "secne" (prekine se). Monitor se iskljuci ali napajanje kompa "premosti" taj nestanak - rezultat - zakucana masina sa istim simptomima kao kod tebe.
Tako da prvo tipujem na struju, pa onda :
- napajanje, maticna, graficka, cpu, memorija.... ( ako je hardverski kvar vrlo je tesko utvrditi sta je tacno nije ispravno )
Jeli ti oc-ovana masina?

sasa-cg je napisao(la):
Molio bih za pomoc,kada ukljucim racunar i posle nekog vremena kako se meni cini normalnog rada iskljuci mi se monitor i tastatura i nema sanse da ponovo radi.Posto se ne razumem skoro nista jel moze neko da mi kaze sta moze biti problem?

Unapred hvala.
Isključi se monitor? Znači,ventilatori se čuju,zelena lampica svetli,a nema slike? Jel' piše nešto na ekranu?
Šta to znači "isključi se tastatura"? Ne reaguje na tipkanje? Kako to znaš ako nema slike na ekranu?
Daj malo više detalja,teško ovako.... :type:

Doll Parts je napisao(la):
Isključi se monitor? Znači,ventilatori se čuju,zelena lampica svetli,a nema slike? Jel' piše nešto na ekranu?
Šta to znači "isključi se tastatura"? Ne reaguje na tipkanje? Kako to znaš ako nema slike na ekranu?
Daj malo više detalja,teško ovako.... :type:

Iskljuci se monitor,lampica vise nije zelena vec zuta,na ekranu nema nista.Ventilatori rade kao i kuciste.
Tastatura ne radu,znaci nema vise svetla na promeni malih u velika slova,tamo bila ranije upaljena.
Ne znam dal dovoljno,al vise ne znam objasniti jer se bas i ne razumem u ovo.

[Mancha] je napisao(la):
Koja je ploca, procesor, graficka i napajanje u pitanju?

procesor: CPU celeron p4 2.0 ghz
graficka : ATI RADEON 900
ploca:MB GA-8IE800(valjda je to)
kuciste: atx middle tover,300 w

A jel ti u periodu pre tog iskljucenja nesto radis na racunaru ili on samo stoji ukljucen i niko ga ne dira?

Ja bih tu prvo osumnjičio ploču,pa onda napajanje,a zatim ostale nabrojane komponente. Najbolje da se obratiš nekom ko se bavi servisom.

To je definitivno do ploce ! Ja sam u dva,tri navrata nailazio na takve probleme(sa MSI plocama) i uvek se ispostavljalo da je u pitanju ploca !

Ukoliko imash mogucnosti, pozajmi od nekog napajanje koje se razlikuje od tvog i vidi da li ce se simptomi ponoviti. Ukoliko se ponove, po mom mishljenju, verovatno je problem u plochi a vrlo moguce i u memoriji.
Pozdrav

Nazad
Vrh Dno