Šta je novo?

U cemu je problem

Stefan91

Slavan
Učlanjen(a)
23.11.2008
Poena
310
Pokusao sam jutros da upalim komp (druga konfiguracija, ne ova iz potpisa), i pokrenu se ventilatori, cini se da sve normalno radi, ali monitor ostaje u stand by modu i nista se ne desava, s tim sto crvena lampica na kucistu jarko gori sve vreme (ako to nesto uopste znaci). Do kojeg bi dela to moglo da bude? Mislim sta bi mogao da testiram. Hvala unapred na pomoci

Kako znas da sve normalno radi? Jeli daje znake na tastaturi? Jeli ne prolazi samo grafika ili sta vec? Cujes li ikakve Beep kodove pri startovanju racunara? Koja je ploca u pitanju? Jesi restartovao BIOS?

Kako znas da sve normalno radi? Jeli daje znake na tastaturi? Jeli ne prolazi samo grafika ili sta vec? Cujes li ikakve Beep kodove pri startovanju racunara? Koja je ploca u pitanju? Jesi restartovao BIOS?

Ne, nema znakova na tastaturi, i nema nikakvih zvukova, ali zelena lampica na maticnoj takodje gori, kao i crvena i zelena na kucistu, bez prekida obe, ploca je asus m2n ili tako nesto amd procesor 2800+, nisam restartovao bios, ako se tu misli na onaj clear cmos ili tako nesto

Prvo proveri grafičku karticu(stavi neku drugu) ako nema Beep zvukova-kodova, a ako ih ima proveri prvo memoriju(ako ima više modula, vadi jedan po jedan, pa vidi koji je neispravan).

Poslednja izmena:
Ok, posto sad nemam vremena probacu ujutru pa javljam sta sam uradio, hvala u svakom slucaju

Problem resen :banana: Prvo sam resetovao bios i upalim komp i ista prica. I onda posto ima samo jedan stap memorije koji je bio u cetvrtom (poslednjem) slotu od procesora, stavim u prvi do procesora, upalim komp i radi. Samo mi nije jasno, odnosno ne mogu da verujem da se slot pokvario. Strasno kakva glupost

Problem resen :banana: Prvo sam resetovao bios i upalim komp i ista prica. I onda posto ima samo jedan stap memorije koji je bio u cetvrtom (poslednjem) slotu od procesora, stavim u prvi do procesora, upalim komp i radi. Samo mi nije jasno, odnosno ne mogu da verujem da se slot pokvario. Strasno kakva glupost
A da nije mozda prasina odigrala svoje? :)

Sent from my Huawei U8110 using Tapatalk

A da nije mozda prasina odigrala svoje? :)

Sent from my Huawei U8110 using Tapatalk

Ma nemam pojma, bitno je da sad radi, ali ne verujem da je do prasine jer se ovaj slot u koji sam ubo memoriju puni prasinom godinama a samo sam ga 2-3 puta produvao i ubo memoriju i bukvalno sam osetio da ima prasine unutra ali sve radi kako treba.

Bolje izduvaj svu tu prasinu da ne bi ostao bez i te jedne memorije ;)

Odes do neke pumpe pa mozes i tamo ;)

Nazad
Vrh Dno