Šta je novo?

U cemu je fora?

VexMunja

Slavan
Učlanjen(a)
18.05.2005
Poena
380
Vrlo me zanima sledece:10.11.2005. sam kupio Panasonic bezicni tel. Kx-TCD200FX i odmah ga prikljuci😵d tog trenutka pa do danas svaki put kad se konektujem na net konekcija je 46.6 kbps.Sta je cudno u svemu tome: Dok sam bio na analognoj centrali(do pre nekih 10 meseci) konekcija mi je bila 44.0 a par meseci pre uvodjenja digitalne je na analognoj porasla na 45.2.Ponadao sam se da ce brzina na digitalnoj biti veca ali(opet interesantno) ostala ista kao i na analognoj(45.2).I od tada pa do navedenog dana nikad u zivotu nije isla vise od 45.2,a sada je uvek 46.6 i brzina download-a mi je sa 4.2-4.3 porasla na 4.8,4.9-5.0 🙂 (ako firefox ne laze).Inace provajder je Verat,a lokacija mislim da nije bitna sa naglaskom da nisam iz Beograda.
Zanima me sledece: Dali je moguce da na je na konekciju uticao bezicni tel.(pre toga nisam imao navedeni-znaci samo zicani) ili sam ja ovo sve izlupao :wall: i debelo utropovao :zgran: (posto nemam nekog znanja iz te oblasti)ili nesto sasvim trece(tj.da su nesto radili u Veratu ili Telekomu pa se bas tako deslio-mada to cisto sumnjam).
Pozdrav!

Poslednja izmena:
tesko da si na analognoj mogao da imas 44kbps... ali dobro... to je do verata.. a moze
biti da si sada zamenio zice pa su malo bolje... ili krace... sve to ima vise veze dok si na
analognoj... ali za telefon si definitivno utripovao

mozda su dobio digitalni PCM, a za telefon su se opasno utripovao

novakno1 je napisao(la):
tesko da si na analognoj mogao da imas 44kbps... ali dobro... to je do verata.. a moze
biti da si sada zamenio zice pa su malo bolje... ili krace... sve to ima vise veze dok si na
Ok,znaci za tel.sam izmlatio.Nemam razloga da lazem,ozbiljno😀ok sam bio na analognoj centrali imao sam 44.0 i nekih 3 meseca 45.2 cak!Nikad manje ispod 44.Sada na digitalnoj isto 45.2 ali posle navedenog 46.6.
@Geom:
Kabli od uticnice do modema nista nisam pipnuo,a konekcija se povecala.

Iskoristicu carobni "Search", ne secam se da sam negde video,bilo je dosta govora o analognom PCM-u ali za digitalni PCM sam tek sad procitao,tako da me zanima ako moze neko ukratko da mi kaze razliku izmedju analognog PCM-a i digitalnog,mada su mi tu neke stvari nelogicne:Ako imaju slicnosti analog-digit.pcm onda ja nikako ne bih mogao da se konektujem na 46.6,ili zbog toga ne mogu da se konektujem vise?Nista mi nije jasno :cigar:

salio sam se ne postoji razlika izmedju digitalnog i analognog PCM-a vec zato sto ti je dail-up ubrzao sam to rekao. Postoje samo analogne linije ( dvojnicke i obicne ), PCM i digitalni tj. PSTN linije( koje imaju jednie mogudcnosti za ADSL)

Ja sam na analognoj centrali a imam jos i dvojnika.Danas sam se po prvi put u zivotu konektovao na net na 50.6 Kpbs.Obicno se konektujem na 33.3 ili 48.0 Kpbs(Sezam).
Nemam pojma ali mi se cini da nema veze da li se nakacis na 33 ili 48Kpbs,isto ******.Nekad mi bolje ide download na Eunetovih 33.3 nego na Sezamovih 48.0.
Poz!

Hm...zanimljive stvari se desavaju...

A vi mislite da je kachenje na neku brzinu garantovani protok ? 🙂 Mislim daj, "danas sam se nakachio na 44.0, a kasnije na 45.2, uuuuu, pa kako to leti" 😀

driver je napisao(la):
A vi mislite da je kachenje na neku brzinu garantovani protok ? 🙂 Mislim daj, "danas sam se nakachio na 44.0, a kasnije na 45.2, uuuuu, pa kako to leti" 😀
Znam da je to samo konekcija u tom trenutku i da varira ali nikad preko te pocetne.
"....uuu,pa kako to leti...."-Pa brate leti!ZA nas obisne smrtnike na dialup-u svaki bit znaci a i oseca se razlika-bar kod mene(sad ce neko da kaze:"Bas ces da osetis razliku od 1.2-1.4kbps") :d
Znate ono:
"Dobro,dobro,znam,cifre ne lazu... 😉 "Uglavnom jeste tako 😛

Ma bre gubite vreme i zivce bez veze. Dobro da radi i 44k, iskoristite tu energiju na uvodjenje nekog kabla, wifi-ja, adsl-a..

@driver
Energija nema veze sa tim, samo kesh 🙂
A i covek je van Bg-a kao i ja, kako da uvede ADSL, Kablovski... jedino ako ubije nekog....

djalf je napisao(la):
@driver
Energija nema veze sa tim, samo kesh 🙂
A i covek je van Bg-a kao i ja, kako da uvede ADSL, Kablovski... jedino ako ubije nekog....
Brate sve si mu rek'o 😉
Mozda bi imao adsl ako bi me poslali u neki opremljen zatvor kad bi ubio nekog :d ,inace trenutno ni to ne pomaze a satelitski net se ne isplati za uvodjenje
Najvise sam se iznervirao kad sam slucajno upoznao tehnickog direktora poste i isti mi rekao da je instalirana oprema za adsl ali nemaju ovlascenje da je prodaju 😡 😡 😡 Kaze mora prvo BG,NS,pa Nis pa tek onda ostatak Srbije-KOLIKO GLUPOOOO! 😡 :wall: Slazem se da je naveca koncentracija korisnika u navedenim gradovima ali zasto kociti celu stvar ?:trust: Ocigledno se u ovoj zemlji sve vrti oko toga ko ce vise cistog kajmaka da zagrebe bez imalo rada i truda....Haos 😡

EM2000 je napisao(la):
Najvise sam se iznervirao kad sam slucajno upoznao tehnickog direktora poste i isti mi rekao da je instalirana oprema za adsl ali nemaju ovlascenje da je prodaju 😡 😡 😡 Kaze mora prvo BG,NS,pa Nis pa tek onda ostatak Srbije-KOLIKO GLUPOOOO! 😡 :wall: Slazem se da je naveca koncentracija korisnika u navedenim gradovima ali zasto kociti celu stvar ?:trust: Ocigledno se u ovoj zemlji sve vrti oko toga ko ce vise cistog kajmaka da zagrebe bez imalo rada i truda....Haos 😡

gledaj ni ceo BG nisu osposobili za ADSL, a kada ce ostatak Srbije to samo neki ljudi znaju koji su alphe i omege nasih telekomunikacija. Moja procena da ce cela Srbija biti pokrivena inetrnetom je 2016.godina ako se ovako nastavi.

Po mojoj proceni ce do 2016. u Srbiji ostati kamen na kamen-ako se ovako nastavi :d :d :d

Evo vam slicice dial-upovci da lakse zaspite...

konekcija9ip.jpg

Sveze konektovan :d

Istina, brzin nema aposolutne veze sa protokom :shmrc:

Poslednja izmena:
Necu da se pravim vazan ali... :type:

P.S. izvinite sto sam ga ovako spakovao ali nije moglo drugacije...

Prilozi

Poslednja izmena:
Kol'ko sam ga izbedacio sine....
Ja sam se najjace konektovao preko mobtel gprs-a 115.2 kbps ali 1.nenormalno deru(6 para 1 kb brateee)2.Tih 115.2 samo toliko pise inace verujem da je realno 14(mlatim),odnosno mnogo sporije

ne znam dali neko ovde mesa bitove ili bajtove 🙂 ali dobro
to sto se kacite na analognoj 44... to znaci da nema te dvojnika i da je centrala novije proizvodnje... ili vi niste ukljucili tonsko biranje...

p.s. analogni pcm ne postoji, to je izmisljno kod dig.centrala... kod analognih ko zauzme prvi parice taj koristi drugi nemaju sanse... kod digitalnog prenosa kroz jednu paricu mogu da idu do 32 telefona (32 parice do PCM uredjaja a jedna od njega ka telekomu) KAKAV BIZNIS !!!

cuo sam za ljude da od jednog prave dva.. ali 32 !!!! to moze samo TCOM

novakno1 je napisao(la):
ne znam dali neko ovde mesa bitove ili bajtove 🙂 ali dobro
to sto se kacite na analognoj 44... to znaci da nema te dvojnika i da je centrala novije proizvodnje...

evo ja sam na extra matoroj centrali 01175, desava mi se cesto da mi se neko umesha u vezu i sl. gluposti, takodje sam i dvojnik. a kacim se na 45... tako da... 🙂

driver je napisao(la):

Eh, Driver-u pa sta je 45,5 za dial up... Pazi ovo, nikada nije ispod:

sezam1nh.jpg

Tako se ja kacim na dial up, download je uvek oko 5kbps, ali uvek.

Poslednja izmena:
Ja sam na analognoj jos imam i dvojnika a konekcija mi je uvek 44.0kbps (B92 Smin).

PozZ.

Evo vam slicice dial-upovci da lakse zaspite...

Sveze konektovan

Istina, brzin nema aposolutne veze sa protokom :shmrc:
Na sta si se to konektovao? Na obliznji dalekovod,il si opet izmislio neki uredjaj... 😀

Jok, na internet!

@spikac:
Jer to DSL ili...?

Ne verujem, ja na gigabitnom lanu imam oko 40Mbps,na kablu duzine 5m.

PozZ.

gorio83 je napisao(la):
Ja sam na analognoj jos imam i dvojnika a konekcija mi je uvek 44.0kbps (B92 Smin).

ja imam 32xx xxx centralu u centru bgd... i nikada nisam imao protok veci od
5kBajta/s
a konekciju sRECOM koristim za mail i bench (trenutno 45.2 kbps) ,)

tako da su vam dobre te centrale... i zice UZIVAJTE U DIAL UP-u :smoke:

Poslednja izmena:
Ha...utesio si me!

EM2000 je napisao(la):
@spikac:
Jer to DSL ili...?

Kablovski covece:eyebrows:...Moze i do 2MB ali bez opterecenja na mrezi i samom site-u.

Poslednja izmena:
EM2000 je napisao(la):
Vrlo me zanima sledece:10.11.2005. sam kupio Panasonic bezicni tel. Kx-TCD200FX i odmah ga prikljuci😵d tog trenutka pa do danas svaki put kad se konektujem na net konekcija je 46.6 kbps.Sta je cudno u svemu tome: Dok sam bio na analognoj centrali(do pre nekih 10 meseci) konekcija mi je bila 44.0 a par meseci pre uvodjenja digitalne je na analognoj porasla na 45.2.Ponadao sam se da ce brzina na digitalnoj biti veca ali(opet interesantno) ostala ista kao i na analognoj(45.2).I od tada pa do navedenog dana nikad u zivotu nije isla vise od 45.2,a sada je uvek 46.6 i brzina download-a mi je sa 4.2-4.3 porasla na 4.8,4.9-5.0 🙂 (ako firefox ne laze).Inace provajder je Verat,a lokacija mislim da nije bitna sa naglaskom da nisam iz Beograda.
Zanima me sledece: Dali je moguce da na je na konekciju uticao bezicni tel.(pre toga nisam imao navedeni-znaci samo zicani) ili sam ja ovo sve izlupao :wall: i debelo utropovao :zgran: (posto nemam nekog znanja iz te oblasti)ili nesto sasvim trece(tj.da su nesto radili u Veratu ili Telekomu pa se bas tako deslio-mada to cisto sumnjam).
Pozdrav!

Moguce je da je telefon "smetao" (losi kontakti, kabl koji susti, itd). U principu modem uvek treba vezati sto blize ulazu telefonske linije u stan. Najidealnije je ako na modemu ima prolaz za telefon iz njega koji modem sam odseca kad digne slusalicu. Cak i dugacak kabl vezan paralelno modemu na cijem drugom kraju je telefon moze da smeta (moze da se javi zvonjenje signala u tom kablu).

@audiofreak:
Hvala za objasnjenje!Znaci mozda je ipak imalo veze sa telefonom!?

Nazad
Vrh Dno