Šta je novo?

U čemu je problem?

Trek

Slavan
Učlanjen(a)
02.06.2005
Poena
320
Ovo je već treći put da mi se restartuje računar i da mi izbacuje ovu poruku. Zna li neko u čemu je problem (ja nemam predstavu, pa ne znam da li sam temu smestio na pravo mesto)? Nadam se da se dobro vidi, pošto sam slikao sa mobilnog.

Prilozi

• Photo-0142.jpg
    Photo-0142.jpg
    257.6 KB · Pregleda: 153
Poslednja izmena:
Nesto od hardwera ti nevalja u kompu!

Prvo uradi reinstalaciju Windowsa. Poznato je da je Windoza bagovita do bola, i da se od česte upotrebe skroz razvali. Ako se i posle toga pojavljuje ovaj ekran onda je to malo veći problem:

Nešto od hardvera ti je riknulo.

Koristi sistem eliminacije. Trebalo bi da rastaviš komp, skroz ga očistiš, i prilikom sastavljanja ubaciš samo ono osnovno bez čega komp nemože da radi (znači na ploću ubodeš procesor sa hladnjakom i kulerom, memoriju, grafiku i hard. Ako tada sve radi ubacuj komponentu po komponentu, pa vidi kod koje će opet da se pojavi ovaj ekran.

Ako osnovni hardver ne radi, verovatno je problem u nekoj od tih komponenti. Probaj svaku od komponenti kod nekog prijatelja.

Ako sve komponete rade, ostaje ti samo još ploča, tako da je problem definitivno u njoj.

Ovo je već treći put da mi se restartuje računar i da mi izbacuje ovu poruku. Zna li neko u čemu je problem (ja nemam predstavu, pa ne znam da li sam temu smestio na pravo mesto)? Nadam se da se dobro vidi, pošto sam slikao sa mobilnog.

Nesto sa windowsom nije u redu> reinstaliraj win. Drugo ako preklokujes comp pa nece da udje u win izbacuje taj ekran(iz iskustva). Ako masina nije o/c samo reinstalacija.

Koristi sistem eliminacije. Trebalo bi da rastaviš komp, skroz ga očistiš, i prilikom sastavljanja ubaciš samo ono osnovno bez čega komp nemože da radi (znači na ploću ubodeš procesor sa hladnjakom i kulerom, memoriju, grafiku i hard. Ako tada sve radi ubacuj komponentu po komponentu, pa vidi kod koje će opet da se pojavi ovaj ekran.

Ako osnovni hardver ne radi, verovatno je problem u nekoj od tih komponenti. Probaj svaku od komponenti kod nekog prijatelja.

Ako sve komponete rade, ostaje ti samo još ploča, tako da je problem definitivno u njoj.

Ovo skoro nikako ne mogu da izvedem, zato što se plavi ekran pojavio samo par puta i to iz čista mira. To znači da bi sistem eliminacije trajao jaaako dugo, jer bi za svaku komponentu morao da čekam da vidim da li će se pojaviti plavi ekran, što opet ne bi moralo da znači da sam dovoljno dugo čekao.

Ma hardver neki ne valja 99,99%. Konkretno, kada se meni to desavalo, sugavi dial-up modem je bio u pitanju. Iako je normalno radio. Koliko sam se samo cimao oko toga, nosio kompjuter u servis itd. da bi tek posle mnogo cimanja ustanovio da je modem u pitanju.

chuveni "blue screen" znachi da je doshlo do konflikta u radu rachunara.A to je shirok pojam.Driveri,hardware-sko konflikt na plochi.
Ako si klokovao masinu onda proveri parametre i dali su ti iscureli elektroliti.
Ako nisi onda eliminishi hardware-sku greshku vadjenjem deo po deo.Ram isto hoce da zeza ako si skoro ubacio neki novi.

Mozda ce ti ovo pomoci:
http://www.aumha.org/win5/kbestop.php

Ja bih krenuo od System Information-a i proverio da li je neki od uredjaja u konfliktu sa drugim, potom bih u rachunaru ostavio samo neophodne komponente za rad (mobo, proc, mem, HDD) i na kraju reinstalirao drivere pa chak i system.
Moze da se desi da neki od hardware-a koji si skoro ubacio u komp ne radi dobro sa ostatkom HW-a.

Evo reinstalirao sam windows i sve je izgledalo normalno dok nisam stavio IDE driver-e. Posle njih čim krene da prepoznaje optički uređaj, zakuca se i računar postaje ne upotrebljiv (CPU radi 100%, da otvorim task manager mu treba oko 1 minut, na primer). Pomislio sam da je do IDE driver-a, ali do toga dolazi i bez njih kad god treba da dodam optički uređaj, odnosno kad krene da ih prepozaje u windows-u. Naime, one koje prikačim pre instalacije windows-a rade normalno ako ne stavim IDE driver-e, što znači da ne mogu da instaliram ni virtual drive, jer se isto dešava kad počne da ga prepozaje posle restarta.

Poslednja izmena:
Do overclocka-a nije, jer se isto dešava i kad je sve na default-u, a što se tiče dodavanja hardwer-a, od poslednje instalacije windows-a koja je funkcionisala, dodao sam hard disk i Pioneer 111D.

Ne znam na šta misliš, ali sad se isto dešavalo i kad sam pokušavao bez tog hard diska i Pioneer-a da stavim windows.

Pa pomislio sam da neki od ta dva uredjaja nije u redu, logicno je, zar ne? Ali sada posle ovoga... :( Necu da se pravim pametan... sve u svemu, to je nesto najzajebanije sto moze da te snadje... plavi ekran... nisam te bas nesto utesio, je l' da?

Plavi ekran mi ne se ne pojavljuje od instalacije windows-a (za sad), ali sad ne mogu da dodam ni jedan optički drive, što mi je veliki problem jer to podrazumeva i virtualni (znači nema igara).

Vrh Dno