Šta je novo?

Twinmos Twister DDR

• Začetnik teme Začetnik teme vrobec
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

vrobec

Čuven
Učlanjen(a)
16.01.2002
Poena
675
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 5700X3D + Thermalright Silent Assasin 120 SE
Matična ploča
MSI B550 Gaming Plus
RAM
Kingston Beast 3600MHz DDR4 2x16GB
GPU
MSI RTX 5070 Gaming Trio
Storage
Kingston KC3000 1TB, Samsung 980 500GB
PSU
Be Quiet! Power Zone 2 750W
Kućište
Antec AX1000
Monitor
AOC 24G4X
Miš & tastatura
Logitech MX518, Logitech K120 keyboard
Ostale periferije
XSX, PS5, NSW, LG C3
Tablet
Xiaomi Pad 5
Mobilni telefon
Xiaomi Poco X8 Pro Max 12/256GB
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Pojavila se nova serija Twinmos memorija. Da li ih je neko probao, kako se klokuje, koji je max FSB? Ima li negde na netu review?

Pozdrav!

TWISTER - Twin Speed Terrific

je nova serija TWINMOS memorije izradjena u "wafer level scale package" tehnologiji. Sto ce reci bez plasticnog TSOP pakovanja sustinski isto kao Kingmax moduli i ovi noviji koji se mogu naci na brzim video karticama, mali kvadratici :beat:

Memorija ima zuckasto-zlatno-plave hladnjake i izbacena je u nameri da pomrsi racune Hyper X i Corsair XMS seriji. Inace kao sto se vidi nailazi trend brzih memorija koje ce povecenjem ponude drasticno padati po pitanju cena. Sto se tice brzine najavljene su sledece serije:

Twister - 400 cl2
Twister - 433 cl2
Twister - 466 cl2.5
Twister - 500 cl2.5

Ovo je samo preliminarna najva od strane TwinMos-a sto znaci da zadrzavaju pravo izmena do trenutka pojave proizvoda na trzistu. Inace sama pojava Twister-a u Evropi je odlozena zato sto je Twister brand vec zauzet i zasticen...

nadam se da sam bio dovoljno informativan :bljak:

Kakaroth je napisao(la):
TWISTER - Twin Speed Terrific

je nova serija TWINMOS memorije izradjena u "wafer level scale package" tehnologiji. Sto ce reci bez plasticnog TSOP pakovanja sustinski isto kao Kingmax moduli i ovi noviji koji se mogu naci na brzim video karticama, mali kvadratici :beat:
nadam se da sam bio dovoljno informativan :bljak:

Pa i nisi, zapravo si poprilicno izgresio!
WLSP cipovi nisu isto sto i BGA (Ball Grid Array) koje ima Kingmax i koji se nalaze na modernim grafickim karticama.
WLSP memorija se pakuje u svoja kucista direktno na waferu, pre nego sto se posebni cipovi iseku sa wafera. BGA memorija se pakuje na tradicionalni nacin: wafer se isece, pa se svaki cip ponaosob pakuje u BGA kuciste!
Elem, poznajuci domaceg zastupnika za TwinMOS, nadam se da ce Twister biti kod nas u najskorijem vremenu!

Ja imam memoriju ddr266 TWIN(pise preko citavog modula-mislim da je na svakom natpis) pa me zanima koja je to memorija.

To je konfekcija (kao nekada NCP za SDRAM) samo gore.
Nema to veze sa Twinmos memorijom o kojoj se ovde prica.

Pozdrav...

mmarky je napisao(la):
To je konfekcija (kao nekada NCP za SDRAM) samo gore.
Nema to veze sa Twinmos memorijom o kojoj se ovde prica.

Pozdrav...
Pa tesko da je nekada NCP za SDRAM bio kozmetika. Cesto se desavalo da radi bolje od nekih mnogo skupljih modula 😉...

Pretpostavio sam da nema veze jer sam je platio mnogo jeftino kada sam kupovao za razliku od cena brand memorija, nego jednostavno sam hteo da saznam nesto o njoj pa sam ovde postavio pitanje da nebih otvarao novu temu, a pretpostavljam da se razumete u memorije pa sam hteo da je uporedite sa npr NCP gde se nalazi u odnosu na nju?

Crni je napisao(la):
...

Pa tesko da je nekada NCP za SDRAM bio kozmetika. Cesto se desavalo da radi bolje od nekih mnogo skupljih modula 😉...
🙂
Rekao sam konfekcija a ne "kozmetika" 🙂
A pod tim sam podrazumevao jeftinu memoriju koja je svima dostupna, svi je kupuju i ima prosecne karakteristike. Sad sto se NCP pokazao odlicno u tom periodu sasvim je druga prica, uglavnom nisam rekao da je NCP bio los, samo mi je on prvi pao na pamet, mozda sam trebao da kazem "M-Tec"?
A i ovaj Twin o kome govorimo je nesto slicno - jeftin je, ima manje skarta neo npr. "ACE" a po neki komad moze i da se klokuje.

Pozdrav...

Nazad
Vrh Dno