Šta je novo?

Tweak za modem

chivitli

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
26.04.2002
Poena
619
Posto dobar deo ljudi ovde kuka kako mu je spora veza, pitam se da l' je neko od vas probao da podesi neke zvrckice koje mogu da se skinu sa polarotorovog sajta? Ja sam to uradio i ne da se oseca, nego...Ne kazem da ce svako osetiti razliku, al' meni je poboljsanje (citaj ubrzanje) osetno
Ajde probajte, pa recite valja li;)

DA , dobija se ubrzanje ako si cakao po mtu i mts stavci u registry windowsa

chivitli je napisao(la):
Posto dobar deo ljudi ovde kuka kako mu je spora veza, pitam se da l' je neko od vas probao da podesi neke zvrckice koje mogu da se skinu sa polarotorovog sajta? Ja sam to uradio i ne da se oseca, nego...Ne kazem da ce svako osetiti razliku, al' meni je poboljsanje (citaj ubrzanje) osetno
Ajde probajte, pa recite valja li;)

A koje si vrijednosti upisao za MaxMTU i MaxMSS ? Da li to zavisi od modema , telefonske centrale ili neceg treceg? Nije mi bas jasno ono prvo uputstvo sa polarotorovog sajta...

Re: Re: Tweak za modem

montenigger je napisao(la):
A koje si vrijednosti upisao za MaxMTU i MaxMSS ? Da li to zavisi od modema , telefonske centrale ili neceg treceg? Nije mi bas jasno ono prvo uputstvo sa polarotorovog sajta...

Vrednosti MaxMtu i MaxMss zavise od provajdera preko koga ides. One odredjuju maksimalnu velicinu paketa koje dobijas, a da ne dolazi do fragmentacije.
Ja sam preko EUneta, a meni je MaxMtu=576, a MaxMss=536.
Ovako: Povezi se na net, otvori Start meni, pa Run i kucaj command. Otvorice ti se DOS,a u njemu kucaj ping -f -l 548 www.imeprovajdera.yu ili sta vec. Ako dobijes odgovor da je sve u redu i da ne dolazi do fragmentacije, onda kucaj to ponovo, ali umesto 548 napisi neki veci broj. Najvise je moguce 1500. Najveci broj koji pri tom budes dobio, a da se podaci ne fragmentuju saberi sa 28 i to ti je MaxMtu. Od MaxMtu oduzmi 40 i to ti je MaxMss. Ostalo ti pise na drugoj strani. Ono sa trece strane ako budes sve odradio kako pise mozda ces imati problema sa npr. skidanjem poste (tako je meni bilo), pa to i ne moras raditi. To ionako i nije toliko bitno, kao ovo sa prve dve strane

Pozdrav

Hvala.
Sad mi je jasno da probni MTU broj treba da se povecava dok se ne javi poruka da se paketi fragmentiraju...

Pozdrav

Re: Re: Re: Tweak za modem

chivitli je napisao(la):
Ja sam preko EUneta, a meni je MaxMtu=576, a MaxMss=536.
Ovako: Povezi se na net, otvori Start meni, pa Run i kucaj command. Otvorice ti se DOS,a u njemu kucaj ping -f -l 548
Kao prvo, mozda malo glupo pitanje, ali sta ti je ta vertikalna ctra ispred 548 ??? probao sam sa l (malo el) i I (veliko i) i uvek mi izbaci ono bad command itd, a nista drugo slicno na US 101/102 tastaturi ne mogu da pronadjem.
Kao drugo sta bi trebalo da pise konkretno u slucaju da je frangmentisano i u slucaju da nije ? Probao sam na YUBC-u da tako pingujem i sve sto dobijam je, zamislite - spisak DOS komandi za pingovanje !
Kao trece, opet sam mozda malo glup, ne znam sta mi je danas, ali gde je taj j***ni clanak na polarotoru, prekopao sam ceo sajt i ne mogu da ga nadjem...?

drapin-e vertikalna crta ti je "\" samo sa Shift (Znaci kosa crta koja ide posle C:\, al stisnes Shift i |||||||| :D )

Inache dobro bi doso ceo link...

Pozdrav
Always Anonymous

Anonymous je napisao(la):
drapin-e vertikalna crta ti je "\" samo sa Shift (Znaci kosa crta koja ide posle C:\, al stisnes Shift i |||||||| :D )
ctp; ctp; Dakle ovi praznici su mi totalno otupili mozak, na valja se previse opustati !!! Inace mi je na tasteru iznad \ neki totalno bezvezni znak za koji nikad ne bi ocekivao da je | ,a i ta crta se ne upotrebljava bas svaki dan...

Thanks a lot, man ||||| :)

Re: Re: Re: Re: Tweak za modem

drapin je napisao(la):
Kao prvo, mozda malo glupo pitanje, ali sta ti je ta vertikalna ctra ispred 548 ??? probao sam sa l (malo el) i I (veliko i) i uvek mi izbaci ono bad command itd, a nista drugo slicno na US 101/102 tastaturi ne mogu da pronadjem.
Kao drugo sta bi trebalo da pise konkretno u slucaju da je frangmentisano i u slucaju da nije ? Probao sam na YUBC-u da tako pingujem i sve sto dobijam je, zamislite - spisak DOS komandi za pingovanje !
Kao trece, opet sam mozda malo glup, ne znam sta mi je danas, ali gde je taj j***ni clanak na polarotoru, prekopao sam ceo sajt i ne mogu da ga nadjem...?

Pod 1: Vertikalna crta nije \ nego l (malo slovo L). Ne razumem kako ti kaze bad command, jesi li siguran da si dobro kucao.
Pod 2: Ako se podaci ne fragmentuju izmedju ostalog ce pisati:
Ping statistics for sta vec:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss)
Ako se fragmentuju bice ti 100% loss

Valjda ti je mozak ponovo proradio:p :) :D

Re: Re: Re: Re: Re: Tweak za modem

chivitli je napisao(la):
Valjda ti je mozak ponovo proradio:p :) :D
Jeste, jeste, 'fala na pitanju, evo zahuktava se polako ali sigurno...:p :D

LM, zanimljiva igrica, znaci kao prvo nije ipak | (shift+\) nego l (malo el), kao drugo treba paziti na razmake (space) i onda je naravno sve OK.

Dakle rezultat je da YUBC ide do 1472 bez fragmentacije, sutra ce do podesim te Max-ove pa da vidimo dal to daje neke rezultate.

I (D) za link, ali te zeznuo zarez na kraju, posle .htm - tako da ne radi :) - znaci kad vam da HTTP 404, samo sklonite zarez i onda je OK...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tweak za modem

drapin je napisao(la):
Dakle rezultat je da YUBC ide do 1472 bez fragmentacije, sutra ce do podesim te Max-ove pa da vidimo dal to daje neke rezultate.

E mozda ces se razocarati. U Nekim OS - ovima je MaxMTU po default - u 1500, kao tvoje, pa mozda od tvog ubrzanja nece biti nista. Al' nisam siguran u ovo, ipak probaj

Isprobavao sam ja to odavno, ništa nećete dobiti time jer windowsi već imaju OK podešene te parametre. Evo i ja na Eunetu imam MTU 1472

Blade Runner je napisao(la):
Isprobavao sam ja to odavno, ništa nećete dobiti time jer windowsi već imaju OK podešene te parametre. Evo i ja na Eunetu imam MTU 1472

Da mi je samo znati kako to da si na EUnetu i imas MTU 1472? Jesi li ti to pingovao pa dobio tu vrednost ili sta? Windowsi jesu automatski podeseni na tu vrednost, ali je za neke provajdere ta vrednost manja

Ja JESAM dobio nesto! Lepo sam pomocu DU Meter - a pratio brzinu ranije i sad i lepo ti kazem da se dobija nesto

Eh da ti je znati ...

Isto je i sa Sezamom, možete da prčkate koliko god hoćete sa ovim nazovi tweakovima ali ama baš ništa nećete dobiti time.

Zapamti, sve je u hardveru i u žicama.

Jeli sta u registry ju trazim ako imam win 2000?
Od onog HKEY_LOCAL_MACHINE\Enum\Root\Net nema nista,
niti od HKEY_LOCAL_MACHINE\Enum\Network\MSTCP
a vala ni od HKEY_LOCAL_MACHINE\System\
CurrentControlSet\Services\Class\NetTrans

Pomagajte!

Nazad
Vrh Dno