Šta je novo?

Tweak program koji?

drincca83

Slavan
Učlanjen(a)
05.01.2005
Poena
319
Imam ovu masinu u potpisu i klokovao sam je da radi priblizno 2600+(malo jace),kako sad da postignem da ga windows vidi kao Athlon 2600+? Probao sam sa CBid ali,posle svakog restarta se vraca na default.Ako mozete da mi preporucite neki tweak program!

kolko sam te ja razumeo ti bi hteo da ti win prepoznaje xp2000+ kao xp2600+,kratko i jasno nemoze,on ce uvek da ga prepoznaje kao 2000+ samo ce mu frkvencija biti veca ili manja ili na def 🙂,cbid chita PR,kao shto vidish na slici kod mene se vidi da je procesor 3000+ a to shto on sad radi kao da je 4100 + to je samo lepota overclocka 🙂
Poz

Prilozi

• Image00001.webp
    Image00001.webp
    39.3 KB · Pregleda: 70
A sta je onda ovo???
Nekada se video kao 2220+ i radio je na 1.8GHz a vidi sad 🙂

Prilozi

• Capture013.webp
    Capture013.webp
    29.3 KB · Pregleda: 71
Poslednja izmena:
mozda je takav sluchaj sa XP procesorima meni cpu-z prijavljuje sledece 😉

Prilozi

• Image00001.webp
    Image00001.webp
    27.1 KB · Pregleda: 89
SPEEDY_KG je napisao(la):
A sta je onda ovo???
Nekada se video kao 2220+ i radio je na 1.8GHz a vidi sad 🙂

Vrati ga na default i vrtice ti se naziv. Taj CPU string moze da se programira

"The processor name string must be programmed by the BIOS during system initialization" (iz AMDove dokumentacije).

Znaci BIOS na osnovu brzine generise string, posto ti CPU radi na nestandardnoj brzini, onda ne moze da ti nadje evkivalentni standardni Athlon

Procitaj

http://www.amd.com/us-en/assets/content_type/white_papers_and_tech_docs/20734.pdf

strana 27

animaN je napisao(la):
kolko sam te ja razumeo ti bi hteo da ti win prepoznaje xp2000+ kao xp2600+,kratko i jasno nemoze,on ce uvek da ga prepoznaje kao 2000+ samo ce mu frkvencija biti veca ili manja ili na def 🙂,cbid chita PR,kao shto vidish na slici kod mene se vidi da je procesor 3000+ a to shto on sad radi kao da je 4100 + to je samo lepota overclocka 🙂
Poz

Pre dve-tri godine sam drzao isti ovaj procesor na 2083mhz(12.5X166) i prepoznat je bio u windowsu kao 2600+,posle flesovanja biosa vratilo se na default i od tada je uvek prepoznat kao 2000+.
U CBId-u(Tweaks) moze da se namesti cpu string koji ti hoces i cpu-z ce ga tako prepoznati,ali samo dok se ne restartuje masina,win ga i dalje detektuje kao 2000+ 🙂
Evo kakva je situacija trenutno,promenio sam string da bude 2700+ posto ima taj rejting u CBid.

Prilozi

• aaa.webp
    aaa.webp
    123 KB · Pregleda: 54
Lukija je napisao(la):
Vrati ga na default i vrtice ti se naziv. Taj CPU string moze da se programira

"The processor name string must be programmed by the BIOS during system initialization" (iz AMDove dokumentacije).

Znaci BIOS na osnovu brzine generise string, posto ti CPU radi na nestandardnoj brzini, onda ne moze da ti nadje evkivalentni standardni Athlon

Procitaj

http://www.amd.com/us-en/assets/content_type/white_papers_and_tech_docs/20734.pdf

strana 27
Meni radi sasvim normalno i nije mi problem sto ga vidi kao 2800 😀
:wave:

Pa ne kazem da nece raditi normalno, poenta je da taj CPU string menja BIOS u zavisnosti od brzine procesora. Za neke brzine ne postoji adekvatan cpu string i to je to.

Pa nema, hteo sam samo da ti demonstriram kako se CPU string menja sa promenom brzine.

Nazad
Vrh Dno