Šta je novo?

TV tuner

zendraqla

Čuven
Učlanjen(a)
27.10.2003
Poena
680
Potreban mi je bestbuy predlog iz tri klase tv tunera. Najbitniji je kvalitet, bilo bi lepo da ima i fm tuner i daljinski je vise nego obavezan. Predlozite nesto.
Pozdrav :wave:

zendraqla je napisao(la):
Potreban mi je bestbuy predlog iz tri klase tv tunera. Najbitniji je kvalitet, bilo bi lepo da ima i fm tuner i daljinski je vise nego obavezan. Predlozite nesto.
Pozdrav :wave:
prolinkov playtv pro III. Nezavisan od racunara, pretrazuje kablovske, free i air frekvancije tri video ulaza rgb kompozitni, svhs i cinc, i jedan izlaz, stereo max rezolucija 1280X1024 idealan za tft monitore. cena mu je oko 100 eura, za malko manje para kworld takodje ima nezavisan tv tjuner zove se valjda lcd box, ima 2 video ulaza svhs i cinc, pretrazuje kablovsku i air. Oba modela nekoriste nikakve drivere i racunar moze da bude iskljucen. Kod prolinka imas mogucnost da definises velicinu prozora u kome se prikazuje tv program dok radis na racunaru. tu opciju nisam nasao kod kworldovog modela.

Najverovatnije uzimam Asus 7135. Kolega mi kaze da je dobar. Da li on moze da radi kada je komp ugasen?

Najverovatnije uzimam Asus 7135. Kolega mi kaze da je dobar. Da li on moze da radi kada je komp ugasen?

Ne to je interna PCI kartica, a nijedna TV PCI kartica nemoz da radi kad je komp ugasen, ako oces da gledas TV dok je komp ugasen jedino resenje je nesto externo.

Poslednja izmena:
Patio sam se da namestim juce daljinski i nisam uspeo sve dugmice da podesim da rade. Izgubio sam strpljenje i kada sam provalio ono najbitnije tu sam i stao. Slika je katastrofa. Da li je to do ortakove lokacije tj provajdera ili cega ja nemam pojma. Videcemo jos.

Pa,hm.....da si udario po search-u video bi da je Asus dosta losa TV karta za razliku od jednog Leadtek-a ili Terratec-a...i sto se tice software-a,a i hardware-a.....
Bar smo o tome do sada polemisali XYZ puta...

struja

Patio sam se da namestim juce daljinski i nisam uspeo sve dugmice da podesim da rade. Izgubio sam strpljenje i kada sam provalio ono najbitnije tu sam i stao. Slika je katastrofa. Da li je to do ortakove lokacije tj provajdera ili cega ja nemam pojma. Videcemo jos.

Svi kablovski tv provajderi sibaju struju kroz zice zbog pojacanja signala. to verovatno smeta tvojoj tv karti. Da bi otklonio sumnju stavi je na obicnu krovnu antenu pa ako ti je slika dobra onda si resio problem tj znas uzrok lose slike a da si me poslusao i kupio eksterni tv tjuner do svega ovog ne bi doslo🙂

Imam jedno pitanje.
Kako uz pomoc daljinskog za Leadtek tv tjuner ugasiti komp?
Da li je to moguce uopste?

Svi kablovski tv provajderi sibaju struju kroz zice zbog pojacanja signala. to verovatno smeta tvojoj tv karti. Da bi otklonio sumnju stavi je na obicnu krovnu antenu pa ako ti je slika dobra onda si resio problem tj znas uzrok lose slike a da si me poslusao i kupio eksterni tv tjuner do svega ovog ne bi doslo

Probacu ovo. A sto se tice externog mnogo je kume, mnogo je

:wave:

lcd tv

Probacu ovo. A sto se tice externog mnogo je kume, mnogo je

:wave:

pa cela ideja je da imas komp i imaces uskoro i lcd monitor. crt monitori ubrzano prestaju da se proizvode i sledeci monitor koji budes kupio bice lcd jel da? e pa kad je vec tako onda uzmes 19 inca taj tft i sa eksternim tjunerom imas i tft televizor koji nasi prodavci prodaju po ceni od 50-60 hiljada dinara. razlika je samo u tome sto ti televizori imaju ugradjen tjuner a tebi bi stajao pored monitora. Onaj prolink koji sam ti pomenu na pocetku ima tri video ulaza tj kompozitni rgb na koji povezes dvd player i imas sliku ko staklo. u 1280X1024 a?

Onaj prolink koji sam ti pomenu na pocetku ima tri video ulaza tj kompozitni rgb na koji povezes dvd player i imas sliku ko staklo. u 1280X1024 a?
VAU :shock:

ali ja vec imam tft monitor :d

Pogledaj malo po forumu, imas dosta diskusije na ovu temu.
Inace ta kartica je ODLICNA, samo sto moras koristiti neki drugi softver(i/ili drajvere), a ne onaj koji ide uz nju. Fly2000RC2, ilisl. Jeste zezancija da se daljinski podesi kako treba, ali kada se to resi radi perfektno. Podesavas daljinac kao TASTATURU. Odnosno dugmici se definisu kao precice/kombinacije tastera. U samom softveru Fly2K.

Uaaa sad ste me napalili za taj externi tjuner 😡
Ja ima ausa i propatio sam sa programima, tek sam fly2k je malo bolje.
Cekaj posto nemam JOS tft, zakacim ga preko usba i trebalo bi da ima dobru sliku kao na tvu? Posto svaki interni tjuner daje znatno losiju sliku nego tv.
Jel mozes daljinac da koristis kao misa kao kod asusa, ako ima i to :banana:

Jel mozes daljinac da koristis kao misa kao kod asusa, ako ima i to

Ne vidim zasto nebi moglo, ali za svaki slucaj neka ti neko potvrdi ! :wave:

@zendraqla
Probaj finu korekciju u 0.0x MHz u FLY2K.
Cuda cini. Skini sa sajta kablovskog provajdera fekvencije.
Doduse ne poklapaju se bas ali ja sam 7135 namestio BAS dobro za 20ak minuta.
Driveri su mozda i nepotrebni jer Fly ima native podrsku.
Za snimanje koristim FFDshow filter i ogg za zvuk i do yaya je.
Ja sam ih instalirao zbog XP i otcekirao u fly.
Uz pomoc ljudi sa bencha sam namestio i daljinac.
Mada je nezgodno jer preklapa i podesvanja za tastaturu.
Nisam imao vremena da probam da promenim podesavanja za neki od ponudjenih tipova daljinca. Logicno bi bilo da moze.
Radi sleep tajmer odlicno, a u FLY2K izaberi shutdown kada se program zatvara i moci ces da gasis i comp preko daljinca kad god pozelis.

nije los ni Chris TV za tu asusovu karticu 😉

Probaj finu korekciju u 0.0x MHz u FLY2K.
Cuda cini. Skini sa sajta kablovskog provajdera fekvencije.

Dobra ideja !!! Hvala !!! :wave:

Stilgar je napisao(la):
prolinkov playtv pro III. Nezavisan od racunara, pretrazuje kablovske, free i air frekvancije tri video ulaza rgb kompozitni, svhs i cinc, i jedan izlaz, stereo max rezolucija 1280X1024 idealan za tft monitore. cena mu je oko 100 eura, za malko manje para kworld takodje ima nezavisan tv tjuner zove se valjda lcd box, ima 2 video ulaza svhs i cinc, pretrazuje kablovsku i air. Oba modela nekoriste nikakve drivere i racunar moze da bude iskljucen. Kod prolinka imas mogucnost da definises velicinu prozora u kome se prikazuje tv program dok radis na racunaru. tu opciju nisam nasao kod kworldovog modela.

Ima li NTSC? Bio sam na njihovom sajtu i nigde se ne pominje eksplicitno PAL, NTSC ili SECAM. Ajde SECAM je nebitan ali ako pored PAL (za koji se podrazumeva da ima) ima i NTSC onda su ispunjeni svi preduslovi da se primim samo tako jer je u pitanju kacenje Sony 2,3 XBox i sl. Takodje vidim vec da ima PLAYTV Pro IV ali nisam bas skapirao neku prednost u odnosu na trojku.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno