Šta je novo?

tv tuner

raindog

Čuven
Učlanjen(a)
08.10.2002
Poena
649
hteo bih da kupim tv tuner pa me zanimaju iskustva. da li da uzmem miro PCTV ili Kworld sa FM tunerom... signal mi stize sa kablovske... pctv je oko 70 a kworld 50 evra

Ako ti je lova bitan faktor, uzmi jevtiniju. Miro ima bolji, lepsi ispeglaniji softver od svih i to mu je najveca prednost nad ostalim kartama(da ne pominjem i najbolji daljinac). Ja furam analognu sat tv s prolinkom i slika mije super... imao sam i PCTV ali neke bitne razlike nisam ni primetio posto nisam ni koristio pinnacle SW, a ni sada ne koristim Prolinkov vec neke third party.

poz

a jel mogu recimo sa kworldom da koristim pctv softver.... nasao sam ko jedne firme pctv za 65 (rave bez daljinskog je 50) evrica zna li neko za jeftinije

Ja imam Kworld i kao i ti imam kablovsku TV. Slika je ono super! Sto se tice software-a nemozes koristiti PCTV-jev na Kworld kartici, mada iskreno ne vidim zasto bi to radio!??

Preporucujem da uzmes Kworld posto vec imas kablovsku (ustedeces kintu) i naravno kada ti kartica dodje kuci, stavis je u kantu izvuces CD koji si dobio u kutiji sa karticom (onako lagano sa 2 prsta, da ne ogrebes disk) znas kako to vec ide i onda ga u "slobodnom stilu" zafrljacis kroz prozor.. Sto se vise dobacis BICES SRECNIJI! :)

Onda lepo odes na sajt http://www.iulabs.com i skines Tweek Drivere koji savrseno rade sa nasom karticom (CITAJ 100X bolje od originala) :)

Znaci njegove drivere koristis, a takodje mozes skinuti i IUVCR koji je mogu reci slobodno najbolje programcic za capture video signala koji mozes naci! ima sve sto ti je potrebno i naravno sposoban je da video zapis "kompresuje" bilo kojim codecom koji imas instaliran na kanti.

Za gledanje TV-a preporucujem ti FLY DS koji je ono totalno super i takodje poseduje mogucnost "snimanja" sa proizvoljnim codec-om uz koriscenje filtera koji su u obliku plug-inova dostupni na netu!

Sto se tice REMOTE CONTROL-a preporucujem ti program

SLY CONTROL takodje ga mozes skinuti sa neta, a njegova je prednost sto je TOTALNO KONFIGURABILAN prema tvojim zeljama i prohtevima! Znaci ne koristi se samo za TV vec njime mozes da radis sta hoces! napises lepo skripticu (poseduje editor, a jezik najvise podseca na dobri stari C) i isprogramiras tvoj kompic da bude kontrolisan sa daljinskog upravljaca u pravom smislu te reci! Od A do Sh!

ako te mrzi da pises skripticu sam ili neznas C, javi mi se pa cu ti poslati ono sto sam ja radio, i ako ti se dopadne koristi je kao takvu a ako ne, prepravices je po svojoj potrebi!

Aj u zdravlje i nadam se da sam pomogao! :)

hvala ti brate najerovatnije uzimam onda kworld

jos cu ti se javiti kad uzmem karticu ako budem imao neka pitanja

ja bi pre uzeo Leadtek-a nego KWorld. cena je isto 50€

e ljudi a jel neko zna gde mogu da se nabave sat kartice za komp....video sam na 3 kanalu na polarotoru da su predstavili neku pixelview ili tako nesto sa daljinskim i da je cena bila oko 100 evra...i mogla je da se ubacuje ona piratska kartica koja skida valjda 5 sistema......

Miroslav je napisao(la):
ja bi pre uzeo Leadtek-a nego KWorld. cena je isto 50€

Mislio sam uzeti Leadteka ali me je jedna stvar odvratila od njega, kad sam ga probavao primetio sam da daljinac laguje cetiri-pet sekundi, za mene iritirajuce.

poz

Pod koji Windowsom koristite tunere, posto sam probao nekog Acorp sa Fm ali pravi probleme po XP tj. slika je ocajna.

rnikola je napisao(la):
e ljudi a jel neko zna gde mogu da se nabave sat kartice za komp....video sam na 3 kanalu na polarotoru da su predstavili neku pixelview ili tako nesto sa daljinskim i da je cena bila oko 100 evra...i mogla je da se ubacuje ona piratska kartica koja skida valjda 5 sistema......

I mene interesuje gde ima da se kupi. Na polarotoru je ona faca pomenuo nesto kao IV computers (nisam dobro razumeo). Ja SAT karticu imam od ranije :D ali se interesuje neko moje drustvo.
A sto se tice kartice za 5 sistema, to je apsolutno nepotrebno, jer na PC-ju sve to radi software.

Pozdrav svima

odakle da skinem FLY DS program

Probaj bolje DScaler (www . dscaler . org), potpuno je besplatan, a daje fantasticnu sliku. Predvidjen je (za sada v.4.16) samo za gledanje TV-a, ali uz maksimalan kvalitet slike. Ima gomilu filtara, koji stvarno lepo rade posao.

Nazad
Vrh Dno