Šta je novo?

TV tuner problem!?

drincca83

Slavan
Učlanjen(a)
05.01.2005
Poena
319
Imam Asus Tv Fm Tuner i imam sledeci problem. Od juce slika na svakih 10 sekundi secne, e sad ja sam primetio tu nesto jako cudno. Znaci kad sam na internetu ili kad odradim modem(disable) u Device menager-u problem nestaje, znaci izgleda da modem pravi problem. Onda sam posumnjao da nije doslo do nekog konflikta, pa sam prebacivao modem iz jednog u drugi slot i nista. Kako da resim ovo da ne moram da disable-ujem modem,hcu samo da radi kao sto je radilo do sada.
Pozz 🙂

jesi probao bez modema? jel si menjao slot za karticu?
poenta je da ti tv kartica ima sopstveni irq. proveri u system info (run: msinfo32 pa hardware res.>irq) koji je dodeljen kartici i dal' ga deli s necim. ako deli pogledaj u uputstvu od ploce koji pci slot ima sopstveni irq, stavi tu i promeni irq na neki koji nista ne koristi.

Ok, probacu, ali cudi me to sto je sve radilo dao sada kako treba, a sada ne radi a ja nista nisam dirao.

Upravo sam proverio i saznao da moja kartica deli irq port sa jos dva uredjaja.

E sad zanima me kako da promenim port na 8rad3+? Koliko vidim slobodan mi je 11. Mogu li ga u biosu dodeliti kartici i nece li to nesto poremetiti? Da nije tajt port vec rezervisan za nesto?

Nazad
Vrh Dno