Šta je novo?

Tv Tuner Pomoc Ljudi

spule

Slavan
Učlanjen(a)
13.11.2005
Poena
301
Razmisljam da kupim tv tjuner...Imam konfiguraciju
ASUS A7V-E + 800 MHz AMD duron
128 MB SDRAM
nVidia GForce 2 mx/mx400 32 MB VRAM

Znam da je malo minimalski ali treba mi preporuka nekog ko ima iskustvo sa butanjem tv Tunera na oskudnije masine...

Slobodno nazvrljajte modele koji mislite da ce raditi na ovome i uz to da su kvalitetni

spule je napisao(la):
Razmisljam da kupim tv tjuner...Imam konfiguraciju
ASUS A7V-E + 800 MHz AMD duron
128 MB SDRAM
nVidia GForce 2 mx/mx400 32 MB VRAM

Znam da je malo minimalski ali treba mi preporuka nekog ko ima iskustvo sa butanjem tv Tunera na oskudnije masine...

Slobodno nazvrljajte modele koji mislite da ce raditi na ovome i uz to da su kvalitetni

Sto se tice mogucnosti gledanja TV programa na tvojoj masini ona uopste nije oskudna. Sve TV karte rade i na mnogo slabijim konfiguracijama, cak i na P1 166-200Mhz uz neku graficku karticu sa overlay prikazom tako da ce bez problema raditi i na tom duronu i gf2mx. Bez problema ces moci i da snimas u mpeg1 i mpeg2, a za detalje oko maksimalnog kvaliteta snimka ces morati sam da isprobas.

Ne brini zbog mašine; kao što ljudi rekoše radiće bez frke. Kod mene je Asus 7134 išao kao podmazan na GF2 MX400 (doduše uz jači procesor) ali sam ga se otarasio zbog *****skog softvera.

Nemam pojma ali razmisljam u pravcu leadtek-a
Sto se tice hardverske zahtevnosti ufrkao sam se zato sto sam video neki asus-ov model koji je imao prelepo pakovanje i odlican propratni softver i taman sam resio da ga kupim ali je imao i preporucenih 512 mb memorije i p4 procesor...Pa sam mislio da nije slican slucaj i sa ostatkom
Super je ako mogu i da snimam na ovoj konfiguraciji...Nego imam malo frku da nadjem tv tuner(u Krusevcu). Jel zna neko slucajno gde po bg-u moze da se nadje jefnino leadtek expert

Vidi ovako... sve zavisi sta nameravas da radis sa TV kartom... ako je koristis samo za gledanje dovoljno ti je 400Mhz, ali ako ces da snimas u rezoluciji 720x540 sa DivXom onda ti treba p4 i 512... Sa tvojih 800mhz, da se ne lazemo, moci ces da hvatas u recimo 320x240 sa mjpeg komresijom bez dropped frames...

Leadtek kao minimum navodi "Pentium II 300MHz or higher compatible PC 64MB of system memory" a Terratec "1.5 GHz Intel Pentium or AMD Athlon CPU" i 256 MB RAM-a.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno