Šta je novo?

Tv rezolucija 1366x768 vs 1280x720,sta je bolje?

brendimir

Slavan
Učlanjen(a)
13.07.2008
Poena
305
Planiram da kupim TV od 32'.Izbor sam suzio na 2 modela.Na jednom je rez.1366x768 jeftiniji je i moram da sacekam posto ga nema na stanju,na drugom je rez. 1280x720,skuplji je i mogu odmah da ga pazarim.Sto se tice ostalih karakteristika indenticni su.Sta gubim ako uzmem ovaj sa rez 1280x720,pretpostavljam da je ekran nesto manjih dimenzija.
Unapred hvala.

Gubis 127.488 pixela. Ja bi uzeo pre ovaj sa vecom rezolucijom iako nije mnogo ni veca.
Najbolje bi bilo, kao sto je vec postavljeno pitanje, da uzmes 1920×1080 ali pretpostavljam da je cena ogranicavajuci faktor pa takvi televizori ni ne ulaze u razmatranje

Upravo tako,cifra je u pitanju,da je vise para znao bi sta da uzmem.Da li je ekran manji ako ima toliko pixela manje i ako je manji za koliko je manji(u cm)?

Ekran je ekran, 32 inca je 32 inca.
Moze da bude sa vecom ili manjom rezolucijom.

Bolje je da uzmes ovaj sa vecom rezolucojom. Ali, opet, zavisi koji model je u pitanju. Moze da bude da je ovaj sa manjom rez. prosto boji TV...

Ekran je ekran, 32 inca je 32 inca.
Moze da bude sa vecom ili manjom rezolucijom.

Bolje je da uzmes ovaj sa vecom rezolucojom. Ali, opet, zavisi koji model je u pitanju. Moze da bude da je ovaj sa manjom rez. prosto boji TV...

Iskreno prvi put cujem za, manju rezoluciju u toj dijagonali*1280/720,a da nije plazma.Plazma je minimum 42 incha,verovatno si ti nesto permutovao ,daj linkove tih modela.I zavisi sta gledas ,ako gledas digitalne servise bice ok ,ako gledas kablovsku bice beda,na oba modela .

Poslednja izmena:
Bice beda svakako. Beda je i na ovim skupljim modelima...
Ali covek je ocigledno ogranicen sa budzetom.

Ovo za rez. ne znam, nisam pratio da li ima 32'' u 1280/720.

Možda je došlo do zabune, ako je neko iz te firme pročitao u prospektu da je taj TV HD ready, a znamo da takvi TV ne podržavaju Full HD, greškom je stavio da podržava HD ( 1280x720 ) rezoluciju, iako TV ima veću, tj. 1366 x 768

Druze , batali ti ove fullHD freakove. Ja imam kuci 42` i razlika izmedju HD i FullHD rezolucije se uopste ne vidi sa jedno 4m gledanja (ne vidi se ni blize , jedino ako gledas sa manje od 2m kada su scene gde je veliki kontrast boja se primecuje). Ovo vazi za tv program , filmove i igre.

HD rezolucija ti je sasvim dovoljna za 32`. E sad jedino ako ne nameravas da taj tv koristis i kao monitor za neki komp.

Ma necu ga koristiti kao monitor,zbunjuje me ta razlika: da li je dijagonala manja,da li je kvalitet slike losiji zbog manjeg broja pixela itd.Nikako da nadjem radnju koja ima izlozena oba tv-a pa da sam vidim razliku,ako je uopste ima.Ako je to bitno 32ls3450 ima direct-led,a 32ls3500 edge-led,ne poznajem materiju informisem se preko neta tako da je svaka pomoc dobrodosla.

Nazad
Vrh Dno