Šta je novo?

TV out???

srdjan777

Čuven
Učlanjen(a)
29.09.2004
Poena
620
Povezao sam comp sa tv-om pomoću s-video kabla da bi mogao gledati divx filmove na velikom ekranu. Dok sam imao normalan monitor 17zoll nije bilo nikakvih problema (rezolucija je bila 1024 x 768). Skoro sam kupio tft monitor 17zoll kome je rezolucija 1280 x 1024. Kad pustim film na tv, dobijem samo deo slike, a prevod se ne vidi jer je u dnu ekrana. Međutim, kad promenim rezoluciju na 1024 x 768 sve je ok, kao i pre. E, sad, problem je u tome sto svaki put pre gledanja moram da menjam rezoluciju i kad posle ponovo vratim pobrkaju mi se ikone po desktop-u i moram ponovo da ih pakujem, a imam ih bas dosta. Da li postoji neko rešenje da pri promeni rezolucije ikonice ostanu tamo gde jesu ili možda neko drugo rešenje. Hvala unapred. Inace je Ati-jeva kartica.

Ne na taj nacin koji ti zelis. Jednostavno, ti koristis clone mod, a maksimalna rezolucija TV out-a je 1024x768.

Koristi neki programcic koji ti snima raspored ikona. 🙂 Ako imas ATI karticu, ATI Tray Tools moze to da ti odradi. Ili to ili koristi Dual view mod za TV out.

A sta je to Dual view mod za TV out, odnosno kako se koristi?

Ekstenzija desktopa, tj. radne povrsine na 2 ekrana, monitor i TV. Na taj nacin mozes da pustis na TV-u film, a ti na kompu da radis nesto drugo.

Koja graficka je u pitanju?

da se nadovežem na temu, taman me je fino podsetila na problem kod prijatelja. TVout na ATI-ju 9550, podesili smo theatre mode, sve to sjajno šljaka, ali ne izlazi nam titl na TV-u kada se puštaju DIVX filmovi. Očigledno ne pakuje titl u overlej... Šta nam je činiti?

Probali smo nekoliko playera, sa svima isti đavo. Pretpostavljam da je rešenje u playeru koji pakuje titl u overlej? Ako je tako, koji player da si turimo? 🙂

U pitanju je ati 9200 vivo sa 4.12 catalyst verzijom. Skinuo sam Ati tray tools sa kojim mogu da zapamtim raspored ikonica, pa da posle gledanja kad vratim rezoluciju 1280 x 1024 da se i one vrate u prvobitno. Mislim, radi to, ali me nervira da svaki put moram da menjam rezoluciju pre i posle gledanja filma.

Napravi dve odvojene "Scheme", jednu za monitor, a drugu za TV i podesi hotkey za obe pa ces jednostavno moci da prebacujes sa monitora na TV bez promene rezolucije.
Pozdrav!

Kako da napravim to. Ako moze malo detaljnije objasnjenje. Hvala ti!

srdjan777 je napisao(la):
Javicu ti veceras kada dodjem kuci, posto ovde na poslu nemam ATI, pa da ne lupam iz glave.
Pozdrav! :wave:

nidza je napisao(la):
probali smo i MV2 player, i nije htelo... OK, skinuću ga, očigledno je potrebna neka intervencija u samom programu... Hvala.

Napisao sam vam sta tacno treba podesiti u njemu.
Idi na link koji sam vam dao.

srdjan777 je napisao(la):
Display properties/settings/advanced/displays

Tu imas monitor i TV. Udjes u monitor (a prethodno ugasis TV izlaz, malo dugmence levo gore) i podesis max rezoluciju koju on podrzava. Tu pored imas SCHEME, gde upises naziv, recimo MONITOR i podesi hotkey, recimo ALT+F6, stavis Apply pa OK.
Nakon toga ugasis monitor izlaz (isto kao pre toga TV), a upalis TV i stavis apply. Tada ces dobiti sliku na TV-u. Tu onda podesis rezoluciju koja ti odgovara za tv (meni recimo najvise odgovara 1024x768) i snimis ponovo u SCHEME, recimo kao TV i naravno hotkey ALT+F7. Posle svega stavis apply pa OK i jednostavno samo preko ALT+F6 i ALT+F7 menjas sliku sa TV-a na monitor i obrnuto bez potrebe da menjas rezoluciju jer je vec upamcena i snimljena prethodnim koracima.
Pozdrav i javi da ako budes imao nekih problema. :,,:

srkiller je napisao(la):
Daj bre covece pogledaj pre postovanja detaljno ceo thread. Zar nisi video da covek ima ATI graficku karticu (i to u prvom postu naznacuje) pre nego sto si pametovao? Ovaj forum je stvarno postao pretrpan strucnjaka u poslednje vreme!

Izvinjavam se decko, mislio sam da je program za sve kartice.

Poslednja izmena:
E kad ste vec zapoceli tred na temu TV Out-a, da pitam i ja nesto... Zbog cega mi je crno-bela slika na TV-u? Graficka je ASUS 9600XT, a za povezivanje koristim S-Video - SCART kabal...

E, hvala ti. Ovako je daleko jednostavnije. Na f5 palim tv u 1024 x 768, a na f6 monitor na 1280 x 1024. Jedino sto ostaje je problem ikonica, jer se pomesaju pa opet moram rucno da ih vracam, ali za to verovatno nema resenja. Mislim, resio sam i to sa programcicem Ati tray tools koji zapamti raspored, pa ih posle jednim klikom vratim kao sto su bile. Hvala jos jednom. Svako dobro.

Rage against The mAchine je napisao(la):
E kad ste vec zapoceli tred na temu TV Out-a, da pitam i ja nesto... Zbog cega mi je crno-bela slika na TV-u? Graficka je ASUS 9600XT, a za povezivanje koristim S-Video - SCART kabal...
Jesi li podesio podrucje PAL B u opcijama? Takodje u ATI dajverima imas i posebnu opciju u istom onom delu gore gde sam objasnjavao za podesavanje rezolucije na TV-u i monitoru i opciju (u okviru TV-a) S-video sharpness i tu ti je mozda podeseno "Black & White".

Proveri te dve stvari pa javi da li si sredio.

Pozdrav!

Mozda glup hint, ali da li ti TV podrzava S-Video format? (nije dovoljno samo da ima SCART ulaz/izlaz) Jer, ako ga ne podrzava, desava se bas to sto se desava tebi, jer koristi samo signal osvetljenja, a boju ignorise, tj. gleda ga kao obican kompozitni ulaz.

Takodje, na nekim TV-ima koji imaju 2 SCART-a, samo na jednom podrzavaju S-Video, a i na samom TV-u kad biras ulaz moras da naglasis koji je od ta 2 i da li je S-Video.

Ma povezi kompozitnim, ako ti nije neki ultra-mega-giga 🙂 TV, a verovatno nije cim ne podrzava s-video, neces primetiti neku ozbiljniju razliku.

poz.

Nazad
Vrh Dno