Šta je novo?

TV-out ???

Buonaroti

Slavan
Učlanjen(a)
26.09.2004
Poena
304
E za pocetak imam dobru staru GF 2 mx 400 i mogu vam reci da mi na AMD 900 mhz i 256 mb RAM-a radi odlichno....

Problem je da nemam TV out,a takodje imam DVD player i DVB karticu,znachi filmovi i satelit kanali......E navedena pitanja su u vezu sa ovim,potrebna mi je pomoc da izaberem sto bolju karticu sa TV out

Da napromenem da u obzir samo dolaze Nvidie i kartica do nekih 70 evra:

1.Da li je neka velika razlika izmedju GF 4 mx 440 64 mb DDR TV out i GF FX5200 128 mb TV out posto mi se cini da te dve najbolje za pare koje nameravam da potrosim?

2.Da li je kvalitet DVD filma losiji kad prebacim na TV nego da imam samostalan DVD uredjaj sa TVom?

3.Po vasem misljenju koja je najbolja Nvidia kartica za sumu koju sam naveo i da ima TV izlaz?

4.Gde u BG mogu da nadjem navedene,mislim u kojim radnja po najpovoljnijim cenama?

ps. Ja sad ne trazim neku ultra dobru karticu,ali hocu da malo osvezim igrice sa nekom novijom GF ,ali glavna stvar jeste da imam dobar TV izlaz...

Hvaka,pozdrav Buonaroti

GF4MX440 su ti oko 35e, posto ti ostatak makine nije za igranje ja ti preporucujem tu karticu, naravno imas i jeftine radeon 9200 ali si rekao da oni ne dolaze u obzir 🙂

Buonaroti je napisao(la):
Da napromenem da u obzir samo dolaze Nvidie i kartica do nekih 70 evra:

1.Da li je neka velika razlika izmedju GF 4 mx 440 64 mb DDR TV out i GF FX5200 128 mb TV out posto mi se cini da te dve najbolje za pare koje nameravam da potrosim?

2.Da li je kvalitet DVD filma losiji kad prebacim na TV nego da imam samostalan DVD uredjaj sa TVom?

3.Po vasem misljenju koja je najbolja Nvidia kartica za sumu koju sam naveo i da ima TV izlaz?

4.Gde u BG mogu da nadjem navedene,mislim u kojim radnja po najpovoljnijim cenama?

Malo obavestenje: svaki ATI ima neuporedivo bolji TV Out od bilo koje nVidie. U to sam se licno uverio prelaskom sa Radeona 9000 na GF4 Ti4200, a imao sam priliku da vidim tv izlaze na jos par GeForce modela.

1. Ako si se bas uhvatio nVidie, onda je GF4 MX440 bolji, jer jedini ima kolo za TV izlaz integrisano u sam GPU, za razliku od ostalih GF-ova koji koriste Philipsove chipove (koji su daleko od sjajnih).

2. Jeste.

pa ne znam sad koju bih da uzmem ATI ako vec kazes da je toliko sjajna ,kojui da uzmem do 70 evra jer mi jedan drug rece da sve ispod ATI 9800 pro ima nekih problema sa drajverima i da su lose?

I u cemu je ta razlika u TV izlazu u ATi i Nvidia nije mi jasno?

I nisam te shvatio dobro kako moze gf 4 biti bolji po TV izlazu od FX za koju sam chuo da je elita?

Hvala...

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Malo obavestenje: svaki ATI ima neuporedivo bolji TV Out od bilo koje nVidie. U to sam se licno uverio prelaskom sa Radeona 9000 na GF4 Ti4200, a imao sam priliku da vidim tv izlaze na jos par GeForce modela.
Ja samo znam za moj Eagle GF2MX ima za šest klasa bolji tv-out od Radeona IGP 345M sa laptopa.

Razlika je u tome što ati ima izraženije boje. Isto to možeš da dobiješ na nVidiji ako uključiš digital vibrance.

I nisam te shvatio dobro kako moze gf 4 biti bolji po TV izlazu od FX za koju sam chuo da je elita?
Ma ne slušaj Vudua... Njemu DivX 3.11 bolje izgleda nego DivX5 :d

Poslednja izmena:
pa ne znam sad koju bih da uzmem ATI ako vec kazes da je toliko sjajna ,kojui da uzmem do 70 evra jer mi jedan drug rece da sve ispod ATI 9800 pro ima nekih problema sa drajverima i da su lose?
Jesu one spore (za igre), ali nisu lose. Drugo, ne mogu jedne imati problema sa drajverima a druge ne - ili rade na svima ili ne rade. I ako ponegde ima problema, to je u losim i neoptimizovanim igrama, ali to opet nema veze sa TV izlazom.

Ostrija i stabilnija slika (ne treperi UOPSTE, barem na firmiranim karticama, dok na GF i sa flicker filterom i dalje nije "zakucana") i lepse boje.

GF4MX (znaci samo MX, ne Titanium serija) je jedini nVidijin GPU sa integrisanim TV kolom, i daje znatno kvalitetniju sliku od bilo kojeg drugog GeForcea. A ti sto kazu da je FX vrh, to su oni kojima je to prva karta u kompu 🙂

I ne slusaj jddipqd-a, to sto je kupio jeftin laptop za budjavim integrisanim koznacim, to je njegov problem :d 😉

Voodoo_NBGD je napisao(la):
I ne slusaj jddipqd-a, to sto je kupio jeftin laptop za budjavim integrisanim koznacim, to je njegov problem :d 😉
HP Compaq nx9020 :-devil-:

eh ok nisam mislio da ovo preraste u teh-war 🙂,ako bude nekih pitanja pitacu 😛

e juche sam donio od druga GF 4 eagle tako nesto cini mi se i spojio sam ga na TV*,ludilo slika divx filmova je na TV kao DVD a DVD da ne pricam... E sad me interesuje koje su mane koje se javljaju?

*Sony Trinitron-ravan

eh soop i ne znam zashto kazhesh da je loshiji DVD kvalitet kad je isti 🙂

Ne znam, meni se na onom bugarskom Neo kucnom plejeru ucinila nekako bolja...

Nazad
Vrh Dno