Šta je novo?

TV-out

• Začetnik teme Začetnik teme anedic
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

anedic

Čuven
Učlanjen(a)
26.04.2003
Poena
610
Imam ATI Radeon 9200 graficku karticu sa S - video TV izlazom. Hocu da je povezem na TV koji je stariji i nema S-video ulaz. Takodjem imam i video NEC-ov koji je star oko 15 godina i takodje nema S-video ulaz. Zanima me da li postojo mogucnost da povezem graficku preko antenskog konektora na TV-u i sta bi mi trebalo ?
Aleksandar

Povezivanje na antenski ulaz bi bilo veoma komplikovano. Video (a mozda i tv) bi sigurno trebalo da ima scart ulaz. Pogledaj sliku

index0001.gif

Lazo, dao si mu pogrešnu šemu SCART konektora...

Naime, postoje dve vrste SCART konektora... SCART-Svideo i SCART-RGB. Osim interkonekcije iz svog naziva, svaki od ovih konektora ima i kompozitni video...

Najjeftinije rešenje bi bilo spojiti TV-izlaz kartice sa videom, pa iskoristiti njegov interni RF modulator za povezivanje sa TV-om, ukoliko sam TV nema SCART konektor...

P.S. Ukoliko je baš neophodno (TV nema SCART i kombinacija sa VCR-om ne dolazi u obzir), možeš negde da potražiš i RF modulator...

To se čudo teško nalazi, iako nije nešto skupa i komplikovana stvar... pokušaj i po TV servisima, ako sa radnjama ne budeš imao uspeha...

Ako si entuzijasta mogu ti dati šemu, pa ga pravi sam... 😉 Uostalom, možeš i sam da je izguglaš. 🙂

tv-out

Mogu da nadjem RF modulator. Ima ih gotove jedna firma iz Krusevca (ranije sam video na nekom forumu).Zanima me kako onda da sve to povezem?
Aleksandar

Ja imam slicnu situaciju, u kuci imam 2 Tv-a koji nemaju ni SCART ni neki drugi ulaz osim RF-a. Ja sam graficku (sapphre R 9200ViVo) spojio sa video rekorderom(takodje neki krs, iz 89' godine) preko skart-a, a onda sam razveo signal po kuci preko obicnog antenskog kabla koji sam prikljucio na RF-out od videa. Gubitak kvaliteta zbog konverzije u RF nije pretjerano veliki, a dobio sam DivX na svim televizorima u kuci.(ljepo se zavaliti u fotelju u dnevnoj sobi i gledati film). Dobro pogledaj taj NEC video, mora da ima SCART ili compozitni ulaz, a imas kupiti kablica - konvertora SVHS-Composite. (kao sto dolaze uz neke mx440 kartice)
Pozdrav.

anedic je napisao(la):
Mogu da nadjem RF modulator. Ima ih gotove jedna firma iz Krusevca (ranije sam video na nekom forumu).Zanima me kako onda da sve to povezem?
Aleksandar

Ako nabaviš RF modulator onda samo u njega uštekaš (činč) kompozitni video koji ti izlazi iz kartice, pa njega u TV.

TV izlaz

magick je napisao(la):
Ako nabaviš RF modulator onda samo u njega uštekaš (činč) kompozitni video koji ti izlazi iz kartice, pa njega u TV.

Nabavio sam adapter za video posto je video in bnc konektor. Povezao sam kompozitni kabal sa tim konektorom na videu, ali sliku na televizoru preko videa nisam dobio. Sta dalje da radim? Napominjem da se radi o ATI Radeo 9200 kartici.

Nazad
Vrh Dno